Ελληνική σημαία στο Γαύριο131.
Πιάνει, αὐξαίνει, κοκκινίζει
καὶ σηκώνει μία βροντή,
καὶ τὸ πέλαο χρωματίζει
μὲ αἱματόχροη βαφή.
Διονύσιος Σολωμός, Ύμνος εις την Ελευθερίαν 🌐 el.wikisource.org/wiki

Παράξενη 25η Μαρτίου! Χωρίς παρελάσεις, χωρίς εμβατήρια! Χωρίς ζητωκραυγές! Μια μουγκή γιορτή 199 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821.
Ποιός να μας το έλεγε και να το πιστεύαμε, πού να το βρίσκαμε γραμμένο εάν διαβάζαμε πως στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης δεν θα μπορούμε χωρίς φόβο να διαβούμε το κατώφλι του σπιτιού μας.
Όμως όσο ζοφερό και δύσκολο να είναι το παρόν, πρέπει να κοιτάζουμε με θάρρος και πίστη μπροστά.

Θα περάσουν τα δύσκολα, αλλά μέχρι τότε… 

Μόνοι στο σπίτι… με τον μπακαλιάρο
Από αυτή την ένδοξη γιορτινή μέρα του Ευαγγελισμού, μοναδικό αποκούμπι της συλλογικής μας μνήμης απέμεινε  ο… μπακαλιάρος, που θα τον φάμε μόνοι, χωρίς γλέντια, τσουγκρίσματα “εβίβα”, με μπόλικο σκόρδο, μπας το μυρίσει ο κακός ιός και πάρει δρόμο!

«Θα κάτσω σπίτι»: Το τραγούδι Ελλήνων καλλιτεχνών για τον κορονοϊό…
Το single «Θα Κάτσω Σπίτι 2020» είναι ο μουσικός τρόπος έκφρασης καλλιτεχνών: Βιολέτα Ίκαρη, Τζώρτζια Κεφαλά, Μαρία Κηλαηδόνη, Xρήστος Μάστορας, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου και Μαρίζα Ρίζου.

Οι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους για να πείσουν και τον τελευταίο Έλληνα να μείνει στο σπίτι του για να μην εξαπλωθεί ο COVID-19.

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς 
Πλένετε συχνά τα χέρια σας και αποφεύγετε τις κοινωνικές επαφές. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας moh.gov.gr σχετικά με την προσαρμογή μας στις περιστάσεις που ζούμε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.