Του ΘΕΟΔΟΣΗ I. ΣΟΥΣΟΥΔΗ

Διανύουμε τον μήνα Απρίλιο συνεχίζοντας τα σκληρά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την εξάπλωση του ιού και συγχρόνως τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια εφιαλτική σκέψη.

Έχω αναφερθεί στη σπουδαιότητα της τήρησης των μέτρων και ότι ο μήνας ΑΠΡΙΛΙΟΣ και ιδίως το 2ο δεκαήμερο θα είναι καθοριστικό για κάποια ασφαλή συμπεράσματα, περί της εξάπλωσης του corona virus.

Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους, ότι στην περίπτωση που έχουμε αισιόδοξα συμπεράσματα, αυτό δεν θα σημαίνει τέλος του συναγερμού, αλλά θα είναι ακόμα ένας λόγος για να συνεχίσουμε την προσπάθεια του σπασίματος της αλυσίδας εξάπλωσης του ιού.

Χρειαζόμαστε χρόνο, ο οποίος δουλεύει για μας. Οι επιστήμονες ερευνητές δουλεύουν νυχθημερόν ανά τον κόσμο προσπαθώντας να βρούν φάρμακα και το εμβόλιο. Το εμβόλιο εκ της διαδικασίας είναι αδύνατον να το έχουμε πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος. Φάρμακα όμως αντιμετώπισης των συμπτωμάτων μπορεί να έχουμε πολύ σύντομα. Άρα αυτό σημαίνει πως η όποια καθυστέρηση στην διασπορά του ιού είναι πολύ σημαντική.

Επιπρόσθετα μια αύξηση των περιστατικών θα σημάνει την κατάρρευση του συστήματος υγείας και αυτό θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση και κινδύνους. Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι ειδικά στην Άνδρο και στα περισσότερα νησιά, όπου οι υποδομές υγείας είναι ελλιπείς, τι αποτέλεσμα θα έχει κάτι τέτοιο.

Θα ήθελα εδώ να κάνω κάποιες σκέψεις σχετικά με την καθημερινότητά μας, η οποία έχει απειληθεί από αυτή την κατάσταση, ενώ συγχρόνως σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται αφόρητη εξαιτίας των μέτρων.

1. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ με την οικογένειά μας και σπάμε την αλυσίδα εξάπλωσης.

2. Δεν συναντιόμαστε με άλλους ακόμα και αν είναι φίλοι μας. Στη περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο, τηρούμε αυστηρά τις προφυλάξεις.

3. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στη δουλειά ή σε χώρους που είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε, (δημόσιες υπηρεσίες,φαρμακείο, αρτοποιείο, super market, κλπ ), ΣΑΝ να είμαστε οι ίδιοι φορείς ή ΣΑΝ να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που είναι φορείς.

4. Με το παραπάνω σκεπτικό εξυπακούεται, κατά τη δική μου άποψη, ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και γάντια, για να μη μεταδώσουμε με τα σταγονίδια τον ιό ή να μην εισπνεύσουμε τον ιό από κάποιον άλλο. Πάντα όμως τηρούμε τις αποστάσεις των 2 μέτρων. Επίσης φροντίζουμε για την απομάκρυνση των γαντιών όταν φύγουμε από αυτό το χώρο. Οι υπάλληλοι πρέπει να απολυμαίνουν τα γάντια τους κάθε φορά που εξυπηρετούν άλλο πελάτη, όχι μόνο για δική τους προστασία αλλά και των συμπολιτών τους.

5. Στις δημόσιες υπηρεσίες πρέπει το προσωπικό να είναι το απολύτως απαραίτητο και να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Όπου υπάρχει πρωινή και απογευματινή βάρδια, πρέπει ανάμεσα στη βάρδια να γίνεται απολύμανση με αντισηπτικό, όπως του γραφείου, του τηλεφώνου, του υπολογιστή, των πόμολων από τις πόρτες, της τουαλέτας κλπ. Όσοι εργάζονται σε ένα τέτοιο χώρο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να φορούν μάσκες και γάντια όπως ανέφερα παραπάνω και να τηρούν τις αποστάσεις.

6. Όσοι πρέπει να μεταβούν εκτός νησιού, καλό είναι να το αποφύγουν, διαφορετικά όταν επιστρέψουν πρέπει να μένουν σπίτι τους για το διάστημα των 14 ημερών, που διαρκεί η επώαση του ιού. Διαφορετικά αυτός που επιστρέφει από Αθήνα και πρέπει εκ της ιδιότητάς του να κυκλοφορεί, πρέπει να τηρεί ΑΥΣΤΗΡΑ τα μέτρα και τις αποστάσεις προστασίας, ως δυνητικός φορέας.

7. Όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι όλα αυτά κακώς γίνονται, θα τους πώ ότι ολόκληρη η υφήλιος είναι σε μια απέραντη καραντίνα και λίγο λίγο όλα τα κράτη παίρνουν σκληρά μέτρα. Ακόμα και τα κράτη που το πήραν αψήφιστα και καθυστέρησαν, τώρα κρούουν τον κώδωνα κινδύνου στους κατοίκους τους.

8. ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Ο στόχος είναι κοινός και τον γνωρίζουμε όλοι. Να μην επιτρέψουμε την εξάπλωση του ιού και αυτό είναι στο χέρι και στο μυαλό μας.
.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ
Με την αισιόδοξη σκέψη της έγκαιρης λήψης των μέτρων που πήραμε σαν κράτος και με την εφαρμογή των μέτρων αυτών από τους περισσότερους και ολοένα ακόμα περισσότερους, θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που παρουσιάζονται σε γειτονικές μας χώρες.

Ο ΑΠΡΙΛΗΣ λοιπόν είναι μήνας καταλύτης της εξέλιξης, γι αυτό συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα από αυτό τον εφιάλτη και να επιστρέψουμε στη κανονικότητά μας.

ΑΥΣΤΗΡΗ τήρηση των μέτρων, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, υπευθυνότητα, συνέπεια, ομοψυχία και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο μεγαλύτερο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ.

#andriakipress #coronavirus

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.