Θέμα: «Ακτοπλοϊκή σύνδεση Άνδρου – Ραφήνας»

Προς Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,

Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια,

Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκη,

Κοιν. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο

Παρακαλούμε για την άμεση εφαρμογή της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου όπως αποτυπώθηκε στο ΦΕΚ Α75/30.3.2020 προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού της Άνδρου.

Είναι αδιανόητο  σε αυτή την ιδιόρρυθμη  συγκυρία που ζούμε όλοι οι Έλληνες αλλά & ο πλανήτης ολόκληρος εμείς οι νησιώτες να είμαστε εντελώς αποκομμένοι από την Αττική, πιο συγκεκριμένα το μοναδικό  πλοίο  πού αναχώρησε  από την Άνδρο για  Ραφήνα  ήταν χθες Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και ώρα 14΄΄45 το F / B  Θεολόγος ενώ το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του ιδίου πλοίου  είναι την ερχόμενη Τρίτη 7 Απριλίου 2020 την ίδια ώρα από την Άνδρο για Ραφήνα!!!

Σημειώσετε ότι μοναδική ελπίδα για κάθε περιστατικό είναι το Κέντρο Υγείας το οποίο λειτουργεί με μειωμένο σε αριθμό επιστημονικό προσωπικό το οποίο προσπαθεί σε κάθε περίπτωση κάτω από αντίξοες συνθήκες  και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ( υπέρηχος κ.λπ.), άπειρη  είναι η ευγνωμοσύνη όλων των Ανδριωτών αλλά και των επισκεπτών τόσο στους γιατρούς όσο & στο υπόλοιπο προσωπικό  του Κέντρου καθώς και στο ΕΚΑΒ Άνδρου.                                                                                                                ΚύριοιΥπουργοί                                                                                                              δεν μπορούμε να ζούμε με συνεχώς με την αγωνία πως θα αντιμετωπιστεί ένα έκτακτο περιστατικό υγείας που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή  & όταν  ακόμη ξέρουμε ότι η δια θαλάσσης μεταφορά ασθενούς  τόσο στη Σύρο όσο και στην Ραφήνα με πλωτό μέσο  του Λιμενικού Σώματος  εξαρτάται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες ( Κάβο-Ντόρο!!! )

Κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό και προσευχόμενοι για την από αέρος μεταφορά ασθενούς γνωρίζουμε ότι & αυτή εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των  ελικοπτέρων αλλά και του καιρού!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ

Το νησί  κατοικείται   μόνιμα  από παιδιά, νέους, μεσήλικες αλλά & από μεγάλο αριθμό υπερήλικων   και η αγωνία όλων μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη ζώντας σε καθεστώς απομόνωσης,

τέλος προσβλέπομε στην δική σας άμεση παρέμβαση στο πλαίσιο της ΠΝΠ και συγκεκριμένα στην ενεργοποίηση του άρθρου 62 που προβλέπει τις  κατεπείγουσες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ελάχιστης θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης  των νησιωτικών περιοχών όπως είναι η Άνδρος.

                                                                     Με τιμή

Δημήτριος Ν. Γιαννίσης 

                                                                Αντιδήμαρχος Άνδρου και π. Δήμαρχος Άνδρου

                                                                             Άνδρος 5 Απριλίου 2020                   

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν μπορεί κανένας να διαφωνήσει με το περιεχόμενο της επιστολής, ωστόσο δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν να απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, ο αντιδήμαρχος και όχι ο νόμιμα εκλεγμένος και εκπροσωπών το Δήμο, δήμαρχος Άνδρου. Άραγε η κίνηση αυτή του αντιδημάρχου τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του δημάρχου ή αποτελεί άσκηση προσωπικής αποστολής του πρώτου;
    Νομίζω ότι οφείλουν και οι δύο μία εξήγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.