Το Γαύριο ΔΕΝ είναι «Καφενείο» κ. Λοτσάρη.
Στο συμβούλιο της 18ης Μαίου συζητήθηκαν θέματα, όπως του Βιολογικού της Υδρούσας, του αρχείου των συμβολαίων γης από το 1830 μέχρι το 1950 της Υδρούσας, τα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών και κατοίκων της Άνδρου και ένα θέμα το οποίο εκ νέου αναβλήθηκε, όπως συνηθίζει ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ, θέμα που αφορά το θέμα των ανεμογεννητριών.

Πριν το ξεκίνημα του συμβουλίου ο δήμαρχος Κος Λοτσάρης, ανήσυχος και ιδιαίτερα αγχωμένος, μη αντέχοντας την κριτική και τα ερωτήματα που του υποβάλλουμε κατά καιρούς, ξέσπασε εναντίον του δημοτικού συμβούλου κ. Αντώνη Αντώνογλου και του ζήτησε τα ρέστα γιατί τον ρώτησε αν στη περιοχή της Πλούσκας προγραμματίζεται να γίνει διάνοιξη δρόμου πυρασφάλειας.
Με εμφανή τον εκνευρισμό του, αλλά και με διάθεση περισσής ειρωνείας, κάτι που το συνηθίζει για να κρύβει τη μόνιμη ανασφάλειά του από την ανεπάρκεια διοίκησης που τον χαρακτηρίζει, επιτέθηκε στον κ. Αντώνογλου, να μη ρωτάει για θέματα που ακούει στο «καφενείο».
Ο κ. Αντώνογλου πολύ ευγενικά, του απάντησε ότι «το Γαύριο ΔΕΝ είναι καφενείο» και ότι ήταν μια απλή ερώτηση, που του την μετέφεραν κάτοικοι και ήθελε μια εξίσου απλή απάντηση, με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Στη συνέχεια στράφηκε κατά του Κου Σουσούδη και στο ίδιο ύφος του είπε για το ερώτημα που είχε υποβάλλει για τα παραπάνω 4.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η μελέτη ΧΥΤΥ.
Ο κος Λοτσάρης ανέφερε, ότι η μελέτη εστάλη στη Τεχνική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2019 και περιελάμβανε το νέο ποσό των 11.500.000 αντί των 7.500.000…… και εκείνος δεν άλλαξε τίποτα.
Ο Κος Σουσούδης του απάντησε ότι δεν έχει σημασία πότε ήρθε η μελέτη, αλλά πότε εγκρίθηκε οριστικά από την Τ.Υ. του Δήμου. Η μελέτη εγκρίθηκε πολύ καθυστερημένα από την υποβολή της, τον Σεπτέμβρη του 2019 επί διοίκησης Λοτσάρη και συνεπώς ο δήμαρχος όφειλε να απαντήσει στο ερώτημα του πρ. Δημάρχου. Το ερώτημα ήταν απλό και αφορούσε την ενημέρωση, για το ποια καινούρια έργα περιελάμβανε η κατασκευή ΧΥΤΥ και εκτοξεύθηκε το ποσό κατά 4.000.000 ευρώ, δηλαδή κατά 55%.
Ίσως ο Κος Λοτσάρης σκέφτεται ενοχικά, «κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια», όπως λέει ο σοφός λαός, και δεν μπορεί να απαντήσει με απλό και διάφανο τρόπο, χωρίς υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς.
Σχετικά με τα Θέματα:

ΘΕΜΑ 1:
Ψηφίσαμε θετικά για την χωροτακτικότητα των βιολογικών της Άνδρου. Στο παλαιό χωροταξικό η Άνδρος έχει άδεια για ένα – δύο βιολογικούς και λόγω της ανάγκης για δύο μικρούς βιολογικούς σε Μπατσί και Γαύριο χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση, για 4 βιολογικούς.
Αναφέραμε ότι το 2015 επί δημοτικής αρχής Σουσούδη, πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο η κατασκευή δύο βιολογικών, λόγω της τεράστιας έκτασης του πρ. δήμου Υδρούσας.
Επίσης το 2015 μέχρι 2019 έγιναν:
– Η ένταξη των 4 βιολογικών της Άνδρου στο αναπτυξιακό επιχειρησιακό σχέδιο που συνέταξε (2017), η διοίκηση Σουσούδη,
– όλη η τοπογραφική αποτύπωση του έργου των 2 βιολογικών,
– η μελέτη υδραυλικών όλου του έργου,
– η προμελέτη κατασκευής των 2 βιολογικών και η
– η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία για να εγκριθεί, χρειάζεται τη νέα νομοθετική ρύθμιση,
– Επίσης υπάρχει εξασφαλισμένη μερική χρηματοδότηση από το ΤΠΔ, ( ταμείο παρακαταθηκών και δανείων), από τη δική μας θητεία.
Να σημειωθεί ότι το έργο του βιολογικού της Υδρούσας, καθώς και η χρηματοδότηση της μελέτης, απεντάχθηκαν το 2013 και κατόπιν η δική μας δημοτική αρχή το 2015 ξεκίνησε την εκ νέου υλοποίηση του έργου.

ΘΕΜΑ 2:
Ψηφίσαμε θετικά στην ψηφιοποίηση του πολύ σημαντικού αρχείου των συμβολαίων της Υδρούσας από το 1830 μέχρι το 1950. Πιο συγκεκριμένα το 2012 η τότε διοίκηση του δήμου αποφάσισε να καταστρέψει και να πολτοποιήσει όλο αυτό το εξαιρετικό αρχείο. Η υποθηκοφύλακας του Γαυρίου με παρεμβάσεις της και προς τιμή της, κατάφερε να αποτρέψει αυτό το γεγονός και έτσι τα αρχεία αυτά δεν πολτοποιήθηκαν αλλά εναποτέθηκαν σε μια αποθήκη του δήμου. Η διοίκησή μας το 2016 αποφάσισε και μετέφερε το σημαντικό αυτό αρχείο από την υγρή αποθήκη, που καταστρέφονταν, σε αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Γαυρίου. Και ήρθε το σήμερα, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Γαυρίου, το Σκούμπι, παίρνει πρωτοβουλία για να ψηφιοποιήσει το σημαντικό αυτό αρχείο.

ΘΕΜΑ 3:
Στην απόφαση του κ. Λοτσάρη για σύσταση επιτροπής, ψηφίσαμε θετικά στη δημιουργία αυτής της επιτροπής, για την έκδοση μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης, προς κατοίκους και επαγγελματίες της Άνδρου λόγω κοροναϊού.
Αν και είμαστε επιφυλακτικοί με την σύσταση επιτροπής, καθώς η δημοτική αρχή έχει αποτύχει πλήρως με τη φιλοσοφία των επιτροπών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοτσάρης, ΠΟΤΕ δεν απάντησε στα μέτρα ελάφρυνσης, που του είχαμε προτείνει εγγράφως, ως δημοτική παράταξη, από τις 7 Απριλίου του 2020. Όφειλε ο δήμαρχος να μελετήσει τη πρότασή μας με τα μέτρα ελάφρυνσης, που του έχουμε προτείνει εδώ και 40 ημέρες, να μιλήσει με τους επαγγελματίες και να ακούσει τη γνώμη τους, στη συνέχεια να μιλήσει με τους συμβούλους του και την οικονομική υπηρεσία του δήμου και να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη πρόταση, που θα έφερνε στο ΔΣ προς ψήφιση. Προτιμάει όμως το «λαβύρινθο», αφού τον ενδιαφέρει περισσότερο το θεαθήναι από την ουσία, καθώς σκέπτεται μόνον «πολιτικά», όπως συχνά και με υπερηφάνεια αναφέρει.

ΘΕΜΑ 4:
Στη πρόταση του κ. Σουσούδη για συμπαράσταση του δήμου στην προσφυγή κατά των ανεμογεννητριών, όπου έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος και όλοι οι σύμβουλοι, τόσο ο πρόεδρος ΔΣ, όσο και ο δήμαρχος, δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να το συζητήσουμε αναφέροντας συγκεκριμένους λόγους. Στη συνέχεια δεσμεύτηκαν εκ νέου, ότι θα το περάσουν μετά από την παραλαβή της εισήγησης του αρμόδιου δικηγόρου στην οικονομική επιτροπή. Διαβεβαίωσαν, πως αν χρειαστεί θα κάνουν ακόμα και έκτακτο συμβούλιο.
Αν και μας έχουν δείξει ότι δημιουργούν προσχηματικές δικαιολογίες για να αποφύγουν μια τέτοια απόφαση, ελπίζουμε ότι θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους για την συμπαράσταση του δήμου, στην προσφυγή στο ΣτΕ κατά των ανεμογεννητριών. Να σημειωθεί ότι τα έξοδα θα βαρύνουν άλλο φορέα, αφού ο δήμαρχος αρνήθηκε να συμβάλλει ο δήμος με ένα μικρό ποσό για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Ας μη ξεχνάτε ακόμα ότι έργα αιολικών έχουν αρχίσει τόσο στη Β. Άνδρο, όσο και στη γειτονική Τήνο, όπου και σημειώθηκαν απαράδεκτα γεγονότα και σοβαρά επεισόδια. Όμως εκεί στους αγώνες των κατοίκων πρωτοστατεί ο ίδιος, ο δήμαρχος Τήνου.
Κλείνοντας διαβεβαιώνουμε όλους ότι η δημοτική μας παράταξη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, συμμετέχει κρίνει και ελέγχει, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή ενημέρωση προς τους κατοίκους του νησιού μας. Εκφράζουμε έντονα, την αντίθεσή μας στην επιλεκτική πρόσκληση του δημάρχου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η τακτική αυτή, της διοίκησης Λοτσάρη, αναδεικνύει το διαζύγιο του με την σωστή ενημέρωση και την κακή αντίληψη περί δημοκρατίας.

Τέλος, η τακτική Λοτσάρη-Μπασαντή περί ελευθερίας του λόγου, εκφράστηκε με δύο εξώδικα προς δημοτικό σύμβουλο και ένα πριν ένα χρόνο σε απλό πολίτη.
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο κ. Μπασαντής είχε δεχτεί δύο εξώδικα, από τον Κυριάκο Θωμά και τον Χρήστο Βουραζέρη και φυσικά καταδίκαζε τότε την τακτική αυτή περί φίμωσης του λόγου. Όλοι γνωρίζουμε το ύφος στα γραφόμενα του κ. Μπασαντή συνταξιούχου δημοσιογράφου.
Μην πανικοβάλεστε κύριοι, εσείς κυβερνάτε και είναι ανόητο να φέρεστε σαν αντιπολίτευση. Υπομονή, θα περάσουν τα 3 χρόνια.

«Άνδρος Νέοι Ορίζοντες» 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.