Θέατρο Πορεία Μαρίνα Καραγάτση
Μαρίνα Καραγάτση ©Θέατρο Πορεία

Ο κορονοϊός, που μας έκλεισε στα σπίτια και πάει να μας κάνει “ανθρωποδιώχτες” και “αποκόντριους” (=υποχόνδριους) δημιούργησε νέες συνήθειες και προτάσεις θέασης των θεαμάτων. Πρώτος ο Δημήτρης Τάρλοου με το Θέατρο Πορεία, πιάνοντας τον σφυγμό και την ανάγκη του κόσμου να ακουμπήσει στο ονειρικό καταφύγιο της τέχνης, πρόσφερε αρκετές θεατρικές παραστάσεις δωρεάν στο ίντερνετ. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ξαναδούμε εμβληματικές παραστάσεις. Πολύ σύντομα ακολούθησε ένα καταιγιστικός διαδικτυακός χορός παραστάσεων και θεαμάτων από το Ίδρυμα Ωνάση, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, το Megaron Plus, το Θέατρο Νέου Κόσμου και φυσικά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όλα αυτά, ενδεχομένως, μπορούν να τονώσουν οικονομικά τους καλλιτέχνες και τους πέριξ αυτών, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη σαγήνη της θεατρικής σκηνής για όλους μας. Τα σώματα των ηθοποιών, οι φωνές, η ένταση, ο τρισδιάστατος ονειρικός χώρος δεν αποτυπώνεται με πίξελ στην οθόνη. Από ανάγκη φυσικά “όπως τον βρήκαμε τον καιρό τον αρμενίσαμε” και στην πλειοψηφία τους οι παραστάσεις που είδαμε ήταν υπέροχες… μακάρι όμως σύντομα να δούμε παραστάσεις έστω και με ενάμιση μέτρο απόσταση ανάμεσα μας, έστω και στεκόμαστε στο ένα πόδι, φτάνει να είμαστε στο Θ έ α τ ρ ο! 

Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε πως ο Δημήτρης Τάρλοου είχε την διορατικότητα να βιντεοσκοπεί τις παραστάσεις με άρτιο τρόπο (πολλές κάμερες, σκηνοθεσία και όχι απλή βιντεοσκόπηση για λόγους αρχείου) Η συμμετοχή και τα views, όπως αποδεικνύει το άρθρο της LIFO τον ανέβασαν πολύ ψηλά και το γεγονός αυτό, όσο να ‘ναι σαν Ανδριώτες μας χαροποιεί. 

Οι δημοφιλείς ψηφιακές μεταδόσεις του Θεάτρου Πορεία σε views
➤ Η Μεγάλη Χίμαιρα > 172.400 (προβολή 24 ωρών) / Vimeo
➤ Τρεις Αδερφές > 90.200 (σύνολο προβολής 24 ωρών και επαναληπτικής προβολής) / – Vimeo
➤ Η Αγριόπαπια > 78.600 (προβολή 24 ωρών) / Vimeo
➤ Το Ευχαριστημένο > 73.300 (προβολή 24 ωρών) / Vimeo
➤ Οι ΤρεισΕυτυχισμένοι > 64.100 (προβολή 24 ωρών) / Vimeo

Στατιστικά καναλιών (σύνολο views)
— Ίδρυμα Ωνάση: 1.350.000 (90 βίντεο, θεατές από 55 χώρες, 30.000 νέοι συνδρομητές)
— Θέατρο Πορεία: 744.000 (17 βίντεο)
— Εθνική Λυρική Σκηνή: 670.500 (10 βίντεο)
— Θέατρο Νέου Κόσμου: 581.000 (40 βίντεο)
— Εθνικό Θέατρο: 164.000 (11 βίντεο, θεατές από 50 χώρες)
— Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: 134.000 (6 βίντεο)
— Megaron Plus: 75.500

Πηγή: m.lifo.gr 

Είμαστε όλοι εδώ Μαρίνα Καραγάτση

Πέμπτη 21 Μαϊου 2020: Η Μαρίνα Καραγάτση διαβάζει το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη “Του Μικρού Βοριά”. Πρεμιέρα στο κανάλι: youtube.com

Από την Τρίτη 12 Μαΐου καθημερινά προστίθεται ένα καινούργιο βίντεο από καλλιτέχνες – συνεργάτες του θεάτρου Πορεία στο υλικό παράστασης. Σαράντα έξι δημιουργοί –συγγραφείς, μεταφραστές, ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, κ.ά.– που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην ιστορία του θεάτρου Πορεία, πρόσφατη ή παλαιότερη, φτιάχνουν ένα προσωπικό βίντεο μπροστά στον φακό του Πάτροκλου Σκαφίδα και πάνω στη σκηνή του θεάτρου Πορεία.

🌐 INFO

poreiatheatre.com

facebook.com/poreiatheatre

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.