Photo: Δημήτρης Καρπούζης FB

Περίπου 1000 στρέμματα δασικής έκτασης χορτολιβαδικής μορφής έκαψε τελικά η φωτιά που ξεκίνησε χθες 28.6.2020 στα Τρομάρχια και εξελίχθηκε με τρεις τραυματισμούς. Ενός εθελοντή δασοπυροσβέστη, ενός πυροσβέστη και του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, με τους δύο πρώτους να αντιμετωπίζουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και τον Προϊστάμενο κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στον πυροσβέστη και τον εθελοντή παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Άνδρου όπου και μεταφέρθηκαν ο πυροσβέστης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο εθελοντής εξ ιδίων και επέστρεψαν στα σπίτια τους, ο δε Προϊστάμενος του Κλιμακίου παραμένει στο Κέντρο Υγείας μέχρι το πρωί της Δευτέρας 29.6.2020, στις 07:30 όταν θα είναι δυνατή η αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο της Πυροσβεστικής στην Αθήνα, για περαιτέρω έλεγχο.
Όσον αφορά στην πυρκαγιά οι φλόγες ξεπήδησαν γύρω στις 11:30 το μεσημέρι της Κυριακής ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Η μορφολογία του εδάφους με τις  απόκρημνες πλαγιές άλλαζε την φορά του ανέμου συχνά – πυκνά με αποτέλεσμα να σχηματίζονται στρόβιλοι που ανατροφοδοτούσαν τις εστίες της πυρκαγιάς. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και οι εθελοντές, ΣΕΔΑ -3 οχήματα με 12 άνδρες. Κάποιοι εθελοντές αλλά και η επιφυλακή που είχε κληθεί αποχώρησαν το απόγευμα από την περιοχή ενώ παραμένουν τρία οχήματα με 6 άνδρες. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 9μμ περίπου, ενώ στις καμένες περιοχές υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Ας σημειωθεί ότι χάρη στους πυροσβέστες και τους εθελοντές διασώθηκαν κελιά και κατοικίες επάνω και κάτω από το Μοναστήρι αλλά και η Ι.Μ. που κινδύνευσαν προς στιγμήν. 
Περαστικά στους τραυματίες και γρήγορη ανάρρωση στον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. 

Μαλ. Χρήστου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.