Θ. Σουσούδης: Βαριά ασχετοσύνη ή εσκεμμένο λάθος; Το ερώτημα τίθεται από τον π. δήμαρχο Άνδρου και αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Άνδρου στις 24.10.2020. 

Θ. Σουσούδης: Βαριά ασχετοσύνη ή εσκεμμένο λάθος;

Στις 24 Οκτωβρίου μέσα σε βαρύτατο πένθος για την Άνδρο, λόγω του ξαφνικού θανάτου του πρώην Δημάρχου Μανώλη Βάμβουκα, ο κ. Λοτσάρης και η παρέα του ασχολήθηκαν με τα χρηματικά ποσά που ΔΗΘΕΝ παρέλαβαν πριν 14 μήνες από τη διοίκησή μας στη θητεία 2014-2019.

Ξαφνικά ΤΩΡΑ το ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ. Χρειάστηκε δηλαδή, 14 μήνες ο κ. Λοτσάρης, δήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής του δήμου, για να μας πει κατά την κρίση του, τελικά τι παρέλαβε. Αν προσθέσουμε εδώ και τους 3 μήνες που περιφερόταν στις υπηρεσίες του δήμου από τις εκλογές (Ιούνιο), μέχρι την ανάληψη καθηκόντων του, τότε μιλάμε για 1.5 χρόνο. Προφανώς λοιπόν ο ενάμιση χρόνος δεν ήταν αρκετός για να μάθουν ούτε καν τα στοιχειώδη, αλλά πολύ περισσότερο να μάθουν να μην εκθέτουν τις υπηρεσίες, που είναι βέβαιο ότι δεν έχουν ιδέα για τα γραφόμενα τους. Η αριθμητική που παρουσίασαν θυμίζει, αριθμητική για μωρά ή μωρούς.

Θ. Σουσούδης: Βαριά ασχετοσύνη ή εσκεμμένο λάθος; Στο «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ»: Λέγοντας απλήρωτα τιμολόγια εννοούμε για ποσά, που προηγουμένως έχουν «δεσμευτεί», συνεπώς το ποσό της δέσμευσης με το ποσό τιμολόγησης είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα. Επομένως και ο πλέον άσχετος θα μπορούσε να αντιληφθεί τον ΔΙΠΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των ποσών που αναφέρονται, στο δημοσίευμα του δήμου, ως ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ. Να το θεωρήσουμε αυτό βαριά ασχετοσύνη ή «εσκεμμένο» λάθος, προς δημιουργία ψευδών εντυπώσεων;  Είναι σαφές λοιπόν, ότι ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΘΕΙ, ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ. Συνεπώς στις 30/08/2019, παραδώσαμε στη διοίκηση Λοτσάρη ποσό στο «Γενικό Ταμείο», ύψους 2.400.000 ευρώ. Παραδώσαμε επίσης τιμολόγια που έπρεπε να πληρωθούν και το ποσό ήταν 950.000 ευρώ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ σύμφωνα με τα παραπάνω και αφαιρώντας τα δεσμευμένα ποσά σε τιμολόγια, το πραγματικό ποσό, που υπήρχε στο ταμείο του Δήμου ήταν ΙΣΟ ΜΕ: 1.450.000 ευρώ!!!!! και αυτή είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ το ποσό του 1.450.000 ευρώ που αφήσαμε σαν ταμειακό διαθέσιμο στις 31/08/2019. Στο ταμείο του Δήμου ή στα διαθέσιμα του Δήμου από χρηματοδοτήσεις από Υπουργεία και πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” σε χρηματικό υπόλοιπο υπήρχαν:

1. Ποσό 400.000 ευρώ από Υπουργείο Υποδομών για οδοποιία και βελτιώσεις οδικού δικτύου.

2. Ποσό 200.000 από Υπουργείο Εσωτερικών για επενδυτικά έργα και έργα βελτίωσης υφιστάμενων υποδομών.

3. Ποσό 230.000 ευρώ από Υπουργείο Εσωτερικών για έργα ύδρευσης προς αντιμετώπιση βλαβών και της λειψυδρίας.

4. Ποσό 60.000 ευρώ από Υπουργείο Εσωτερικών για αντιμετώπιση Θεομηνιών.

5. Ποσό 45.000 ευρώ από πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” για επισκευές και έργα σχολικών κτιρίων. 6. Ποσό 45.000 ευρώ για επισκευή παιδικού σταθμού Άνδρου.

7. Ποσό 70.000 ευρώ για εξοπλισμούς παιδικών χαρών Δήμου Άνδρου.

8. Αδιάθετη ΣΑΤΑ που παραλάβατε, ποσό 390.000 ευρώ. Αν αθροίσει κανείς τα παραπάνω ποσά φτάνουμε στο ποσό ύψους 1.050.000 ευρώ επιπλέον του ποσού του 1.450.000 ευρώ που είχαμε αφήσει ως ταμειακό υπόλοιπο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ αφήσαμε έργα με μελέτες δημοπρατημένα και χρηματοδοτημένα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία κάποια πραγματοποιούνται τώρα και ελπίζουμε να προχωρήσετε ΟΛΑ τα υπόλοιπα. Αυτά μαζί με τα 2 προγράμματα LIFE και τη χρηματοδότηση ΧΥΤΥ λόγω έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων τον Ιούνιο του 2018, φτάνουμε στα 25.000.000 ευρώ!!!

Για τα παραπάνω έργα, όπως και αυτά που πραγματοποιήθηκαν στη θητεία μας 2014-2019, θα μιλήσουμε εκτενέστερα και αναλυτικά σε επόμενή μας αναφορά, για να σας τα υπενθυμίσουμε και να σας λυθεί οποιαδήποτε απορία. Να σας υπενθυμίσουμε επίσης, ότι σας παραδώσαμε το 2019 τον δήμο με χρηματικά ποσά-έσοδα από τακτικά σε σχέση με το 2014 που εμείς παραλάβαμε, με περισσότερα έσοδα κατά 500.000 ευρώ, δημιουργώντας έτσι συνθήκες για περισσότερα έργα. Πέραν των χρηματικών ποσών που παραδώσαμε, να σας υπενθυμίσουμε ότι πληρώσαμε μόνο για δικαστικά έξοδα προς τρίτους περισσότερα από 500.000 ευρώ κάτι που το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες θητείες. Ακόμα και από τη θητεία του κ. Γιαννίση 1998-2002 για το στάδιο της Χώρας πληρώσαμε 180.000 ευρώ. Αποπληρώσαμε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ γλιτώνοντας την επόμενη από εμάς θητεία από πολλά τοκοχρεωλύσια.

Και πολλά άλλα…

ΟΛΑ αυτά σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή, που σαν μέγγενη τα capital control είχαν συνθλίψει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και γενικά την οικονομία της χώρας μας.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθεί η σημερινή διοίκηση του δήμου να υποβαθμίζει και να παρερμηνεύει την πραγματικότητα. Ας αναλογιστούν επίσης με ποιο τρόπο κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ με το «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» στον Δήμο, αν δεν υπήρχαν στα ταμεία «ΕΤΟΙΜΑ» χρηματικά ποσά και έτοιμα ΕΡΓΑ προς εκτέλεση.

Θα ήταν πολύ καλύτερα κύριοι, εσείς που προσπαθείτε να αποκρύψετε την αλήθεια, να συνεργαστείτε, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του Δήμου της περιόδου 2014-2019 που είτε το θέλετε είτε όχι, δημιούργησε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και έβαλε την Άνδρο  στον χάρτη της ανάπτυξης, αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη, πράγμα το οποίο ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ και μέσα από τη ΒΡΑΒΕΥΣΗ του Δήμου Άνδρου στους ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ της Ελλάδας, ως 9ος επί συνόλου 320 δήμων στην αποτελεσματικότητα και 4ος στην οικονομική διαχείριση.

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Σημείωση: Εκ δημοσιογραφικού καθήκοντος  η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ /andriakipress.gr δημοσιεύει τα δελτία τύπου που  εκδίδονται από θεσμικούς φορείς όπως και εν γένει τα δελτία τύπου  που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στο κοινό καλό και συμφέρον.
Στα πλαίσια αυτά  η ΑΝΔΡΙΑΚΗ  προβαίνει και στην παρούσα δημοσίευση του δελτίου  τύπου του π. δημάρχου Άνδρου διευκρινίζοντας προφανώς ότι δεν συμμερίζεται απαραίτητα τις εκφερόμενες απόψεις στο συγκεκριμένο δελτίo τύπου ή και ενδεχόμενα σε όσα ακολουθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.