«Τα ψεύδη της διοίκησης Λοτσάρη» Είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου των «Νέων Οριζόντων» και αφορά στις «απευθείας αναθέσεις» ως απάντηση σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου.

«Τα ψεύδη της διοίκησης Λοτσάρη»«Σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ του δημόσιου χρήματος, σπατάλησε ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης 2.000.000 ευρώ και αντί να απολογηθεί, με περισσό ΘΡΑΣΟΣ κρύβεται πίσω από παραπλανητικά δελτία.

ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗ

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του, μοναδικής παραπληροφόρησης, αφήνει υπονοούμενα, ότι στην 5ετή διοίκησή μας, ο δήμος ξόδεψε σε αναθέσεις το ποσό των 9.000.000 ευρώ. 

Προκειμένου να γίνει πιστευτός και εκ του πονηρού, ΠΡΟΣΘΕΣΕ 3.500 κωδικούς κίνησης ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ, του προϋπολογισμού (μοναδικό εφεύρημα).

Πάλι καλά γιατί σε σχόλιο δημοσιεύματος στο γνωστό δικό του πλέον διαδικτυακό του μέσο, προφανώς ο ίδιος, έγραψε για 15.000.000 ευρώ.

Ευτυχώς για εκείνον τον πρόλαβαν οι δικοί του από αυτή τη γκάφα.
Στη λαχτάρα του, προφανώς για να αυξήσει το νούμερο, είχε συμπεριλάβει και ποσά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, ασφαλιστικών εισφορών κ.α. σαν αναθέσεις δημάρχου.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ 

γι αυτό και ο νομοθέτης έχει βάλει ΟΡΙΟ στις αναθέσεις. Γιατί δεν ρώτησε ο κ. Λοτσάρης, πρώτα τον συμβουλό του επί των οικονομικών και διατελέσαντα 8 χρόνια δήμαρχο κ. Θωμά. Τόσα χρήματα δαπανά ο δήμος για συμβούλους και Γ.Γ., περισσότερα από 120.000 ευρώ το χρόνο. Πως τον άφησαν και εκτέθηκε? Το πως κινείται φυσιολογικά ένας προυπολογισμός το γνωρίζουν καλά οι γύρω του.

Στην διάρκεια της θητείας μας ακολουθήθηκε σε κάθε περίπτωση διαφανέστατη και απόλυτα νόμιμη διαδικασία, ακόμα κι αν αυτό προκαλούσε καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων.

Στις δαπάνες αυτές που αναφέρεται το δημοσίευμά του, όπως είναι γνωστό, συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι αιρετοί, δήμαρχος, 4 αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι με αρμοδιότητες, τοπικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των χωριών, στους οποίους έχει δοθεί η ΣΑΤΑ προκειμένου να ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ των χωριών τους.
Τους τελευταίους βέβαια τους έχει απαξιώσει και χρησιμοποιεί ο ΙΔΙΟΣ ο δήμαρχος τη ΣΑΤΑ χωρίς να τους υπολογίζει ΚΑΘΟΛΟΥ.

Είναι λοιπόν, εκείνες οι δαπάνες με τις οποίες ο δήμος αντιμετωπίζει την καθημερινότητα, από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του νησιού.
Αφορά π.χ., προμήθεια υδραυλικών υλικών, ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητος, ανακύκλωσης, συντηρήσεις δρόμων, χορηγίες σε συλλόγους, διανοίξεις γεωτρήσεων, προμήθεια αντλιών ύδρευσης αποχέτευσης, επισκευές αντλιοστασίων κλπ.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

Αυτό λοιπόν που ο κ. Λοτσάρης θέλει να κρύψει, μέσα από τέτοιες φτηνές ανακοινώσεις, είναι οι υπέρμετρα ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, που έχει κάνει χωρίς διαγωνισμούς.

Σε πέντε μόλις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις σπαταλά 2.000.000 ευρώ!!!, ΡΕΚΟΡ για ένα μικρό δήμο σαν το δικό μας, χάνοντας ο δήμος τεράστια ποσά που θα είχαν εξοικονομηθεί από τις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι μεγάλες απευθείας αναθέσεις επιτρέπονται ΜΟΝΟ στη διαδικασία του κατεπείγοντος ή της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης.

Ούτε το 20% από αυτά που έχει «ΒΑΠΤΙΣΕΙ» ο κ. Λοτσάρης κατεπείγοντα ΔΕΝ πληρούν τις προϋποθέσεις του κατεπείγοντος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι σπαταλώνται χρήματα αφού με τη διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσαν να κερδηθούν τεράστια ποσά λόγω έκπτωσης από 20% μέχρι και 50%, εν προκειμένω τουλάχιστον 600.000 ευρώ.

Παράλληλα τίθεται θέμα ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ενώ συγχρόνως με μελέτες του ποδαριού, κακοτεχνίες, έλλειψη σχεδιασμού και τελικά με ημιτελή έργα, προσπαθούν να δικαιολογήσουν το κατεπείγον και να δείξουν πως κάνουν γρήγορα έργα, ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ το οικονομικό κόστος αλλά και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ των έργων.

Αφήστε λοιπόν κ. Λοτσάρη το κρυφτούλι πίσω από τα δελτία τύπου σας, εκτός και αν νομίζετε ότι έτσι μπορείτε να ΒΑΠΤΙΖΕΤΕ σαν ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

1. το ΞΥΣΙΜΟ της παλαιάς ασφάλτου του δρόμου, ( ο Θεός να το κάνει)

2. την διαδικασία μιας κλασσικής ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ,

3. την ΑΛΛΑΓΗ τμήματος του παλαιού δικτύου ύδρευσης

4. την αποκατάσταση κτιρίου ΧΡΟΝΙΑ παραμελημένου, από δικής σας ευθύνη σαν Έπαρχος,

5.τους ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ χαντακιών και τις ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ χωμάτινων δρόμων, μέσα στο ΧΕΙΜΩΝΑ, ΩΣ ΔΗΘΕΝ αντιπλημμυρικά.

Σε ποια επείγουσα κατάσταση θα εντάξετε άραγε τώρα ως ΕΙΔΙΚΟΣ, την ολοσχερή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του δρόμου απο Βακόνι έως Άγ. Σπυρίδωνα και την μετατροπή του σε δρόμο ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ και επικίνδυνο ΡΕΜΑ, μέσα στο χειμώνα? Αφού είπατε ότι θα το αποκαταστήσετε το ΠΑΣΧΑ?

Μην αυταπατάστε ότι οι δημότες δεν έχουν καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται εις ΒΑΡΟΣ τους!!!!!

Συγχαρητήρια ακόμα, γιατί την έκτακτη ανάγκη στις 7 Οκτωβρίου 2019 την έχετε ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

ΥΠΟΜΟΝΗ με μια ακόμα νεροποντή θα φτάσετε στις εκλογές του 2023, ΜΕ τις αγαπημένες σας, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις».

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.