“Κάντε κάτι πριν Είναι Αργά!” για το Συνετί, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Αντιναύαρχος ε.α. Ν. Καλλιβρούσης με σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ που εξέδοσε σήμερα 11/1/21. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιναύαρχος έχει επανειλημμένα αναφερθεί στο θέμα της πυρασφάλειας, πολύ πριν την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού που έφθασε να απειλεί σπίτια. 

"Κάντε κάτι πριν Είναι Αργά!" για το Συνετί, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Αντιναύαρχος ε.α. Ν. Καλλιβρούσης
Ξυστά στα σπίτια περνούσαν τα ελικόπτερα προκειμένουν να σβήσουν την φωτιά, του Αυγούστου στην παραλία του Συνετίου. Photo: Α. Γαρδέλης

Η Ανακοίνωση

Για την δημιουργία του δρόμου πυρασφάλειας στο χωριό Συνετί έχουν υποβληθεί προς την Κοινότητα Συνετί, Δήμο Κορθίου και Δήμο Άνδρου έξι (6) γραπτά αιτήματα από το 1993 μέχρι το 2019. Πρόσφατα έχουν υποβληθεί προς τον Δήμο Άνδρου άλλα έξι (6) νέα γραπτά αιτήματα από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, με συγκεκριμένες προτάσεις – λύσεις για την υλοποίηση του ζωτικού έργου της διάνοιξης του δρόμου πυροπροστασίας του χωριού.

  • Για την πυρασφάλεια του χωριού Συνετί δημοσιεύτηκε στις 8/8/20 η πρώτη ανακοίνωση τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικής μορφής.
  • Για τον εν λόγω δρόμο υπάρχει έγκριση περιβαλλοντολογικής μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου στις 19/10/15.
  • Στις 19/8/20 κατόπιν ενεργειών έγινε αυτοψία από προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου στην περιοχή ενδιαφέροντος. Η Πυροσβεστική Περιφερειακή Διοίκηση Κυκλάδων εισηγήθηκε στον Δήμο Άνδρου την διάνοιξη δρόμου πυρασφάλειας για το χωριό Συνετί.
  • Πολύ πρόσφατα στις 11/12/20 ζητήθηκε με επιστολή έγγραφη ενημέρωση επί των εξελίξεων της διάνοιξης του δρόμου πυροπροστασίας του χωριού Συνετί σύμφωνα με τους Νόμους 1599/1986 Άρθρο 16 και 2690/1999 Άρθρο 5 λόγω έννομου συμφέροντος. Επί αυτού, Ουδέν Νεώτερο από το «Δυτικό Μέτωπο (Δήμο Άνδρου)»!!!
  • Στις 11/1/21 δημοσιεύτηκε νέα ανακοίνωση τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικής μορφής.
  • Στο Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Άνδρου έτους 2021 δεν έχει συμπεριληφθεί η εκτέλεση του έργου της διάνοιξης του δρόμου πυρασφάλειας του Συνετί. Ακόμα Δεν Έχει ΩΡΙΜΑΣΕΙ Η Εκτέλεσή του!!! Γιατί;;;
  • Επανάληψη των εφιαλτικών στιγμών που πέρασαν όλοι οι κάτοικοι του Συνετί κατά την πυρκαγιά της 25/8/20, θα είναι καταστροφική για τις ζωές των κατοίκων και των περιουσιών τους, σε περίπτωση που θα εκδηλωθεί πυρκαγιά νυκτερινές ώρες, όπου τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν θα μπορέσουν να επιχειρήσουν.
  • Μέχρι πότε θα περιμένουν οι κάτοικοι του Συνετί για να υλοποιηθεί αυτό το ζωτικό έργο;;;
  • Μένουν τέσσερεις (4) μήνες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου του 2021, η οποία είθισται να είναι η 1/5 κάθε έτους.
  • Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν για δεύτερη φορά οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις μου.

Επιτέλους κάντε κάτι πριν Είναι Αργά!!! 

 

Αντιναύαρχος ε.α. Ν. Καλλιβρούσης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συντάσσομαι ανεπιφύλακτα με την επιστολή του συνονόματου μου και αγαπητού Νίκου Καλλιβρούση (η δική μου οικογένεια με το ίδιο επώνυμο κατάγεται από τα Λειβάδια) και με ιδιαίτερη Απορία παρακολουθώ την μακρόχρονη καθυστέρηση που σαφώς ενέχει Σημαντικές Ευθύνες των σε βάθος χρόνου διαδοχικών Δημοτικών Αρχών. ΠΩΣ είναι δυνατόν μιας τέτοιας σημασίας Κοινή Υποδομή Ασφάλειας του Περιβάλλοντος και των ιδιοκτησιών κατοίκων και επισκεπτών να κωλυσιεργεί επι 27 χρόνια, να εγκυμονεί κινδύνους ανεξέλεγκτων Πυρκαγιών , να επικαιροποιείται δε αυτό δραματικά με την εφετινή καλοκαιρινή πυρκαγιά και ΚΑΝΕΙΣ να ΜΗΝ αναλαμβάνει Ευθύνες και να προχωρεί σε Άμεσες και Καταληκτικές Ενέργειες.
    Ως Μελετητής Έργων Ο.Τ.Α. και Δημοσίου και με μικρή θητεία στην Τ.Υ.Δ.Κ. Άνδρου έχω μεγάλη απογοήτευση και σκοπεύω να στραφώ στο Υπ. Περιβάλλοντος και το Τεχνικό Επιμελητήριο για παράλληλες ενέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.