Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Δήμου Άνδρου και της Πυροσβεστικής.

Η αποτίμηση του καμένων εκτάσεων σε επόμενη ανάρτηση.

Σε ύφεση η πυρκαγιά, τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση
Photo: Team Andriakipress

Στο μεταξύ τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση μετά την ευρεία δημοσιοποίηση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της 8ης Μαρτίου 2021 για τους δασικούς χάρτες. Στο σημείο: 1.01.45

Με εντολή του “Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά μεταβαίνει στην Άνδρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς. Υπόψη τους έχουν τεθεί οι επίμαχες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο εισαγγελέα” παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών για την εξιχνίαση της πυρκαγιάς στην Άνδρο.

Η ανακοίνωση του Δήμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 04.04.21, ώρα 21.19 ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,

ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 

Περιορισμένο και με κατεύθυνση τα Λεύκα κινείται το μέτωπο της φωτιάς, που ταλανίζει την Άνδρο από τα χαράματα αυτής της Κυριακής. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου είναι σε επιφυλακή και πλέον, μετά τη δύση του ηλίου, θα παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.  

Ο Δήμος Άνδρου, με οδηγίες του Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη, μερίμνησε για την τροφοδοσία των δυνάμεων, που βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο, καθώς και τη φιλοξενία τους σε δωμάτια και καταλύματα, εφόσον κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω παραμονή τους.

Με την ευχή να μη σημειωθεί αναζωπύρωση του μετώπου,  ο κ.  Λοτσάρης ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν από την πρώτη στιγμή, που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά για την άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση των Δυνάμεων πυρόσβεσης και Προστασίας. Θερμές ευχαριστίες, ακόμη, απευθύνει στην εταιρεία Fast Ferries και στον πλοιοκτήτη, Θεολόγο Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ανέλαβε το κόστος του ακτοπλοϊκού δρομολογίου και εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά στην Άνδρο των απαραίτητων επιχειρησιακών Δυνάμεων από Αθήνα, αρνούμενος τη μίσθωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνοντας ότι “αυτό το δρομολόγιο το κάνω για τους Ανδριώτες”.

Υπενθυμίζεται ότι, η πυρκαγιά ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου και από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού  Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρα Τμήματα ΕΜΑΚ.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

#menoumeasfaleis#

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι τεράστια Βλακεία και απεριόριστο θράσος εκ μέρους ΜΜΕ και όσων άλλων θα προσπαθήσουν να “μεταφράσουν” τον Θυμό και την Οδύνη αγροτών και κτηνοτρόφων , αυτοχθόνων κατοίκων που με την συνεχή τους παρουσία σε δυσπρόσιτα χωριά που ο πληθυσμός τα εγκατέλειψε στο παρελθόν, και που εκφράστηκε στην Δημοτική Σύσκεψη για τις Διαμαρτυρίες εναντια στην Ανάρτηση Δασικών Χαρτών που εμφανίζουν την Ανδρο σε ποσοστο 80% ως Δασική, ακυρώνοντας στην πράξη Ιδιοκτησίες επί Αγροτεμαχίων με συνεχή γεωργική δραστηριότητα για δεκάδες χρόνια – έως και 100 ! Η “χοντροκομμένη” έκφραση Αγανάκτησης ενός τέτοιου αγρότη που τον εξέλεξαν οι συγχωριανοί του ως Πρόεδρο Κοινότητας, με ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορεί να παρερμηνευτεί ως “τρομοκρατική ενέργεια” ή “σκοπουμενος εμπρησμός” !

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.