Δ. Λοτσάρης: Εγκάρδια ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη για την κοινωνία της αλληλεγγύης και όχι του φόβου

Δ. Λοτσάρης: Εγκάρδια Ευχαριστώ
Η Τσούκα του Ντούρου το 2019, πριν καεί. Photo: Μανώλης Μακρογκίκας

«Περισσότερες από 24 ώρες πέρασαν από τις στιγμές, που η πυρκαγιά της Κυριακής, 04 Απριλίου στην περιοχή της Κατακοίλου, βρέθηκε σε ύφεση, περιορίστηκε και τελικώς εξαλείφθηκε. Το έργο της κατάσβεσής της δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν η τοπική κοινωνία και η ανταπόκριση των ανθρώπων εκτός Άνδρου δεν είχαν λειτουργήσει με αλληλεγγύη ξεπερνώντας φοβικές – λόγω της πανδημίας- αντιδράσεις. Και γι’ αυτό, είμαστε ευγνώμονες.

Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε όλους, όσοι προσέτρεξαν, συνέβαλαν και συνεισέφεραν, ως έκαστος ετάχθη, στη διαχείριση και την ανταπόκριση του μηχανισμού, στο σύνολό του.

Δ. Λοτσάρης: Εγκάρδια Ευχαριστώ
Photo: Αρχείο
Ευχαριστούμε το σύνολο των Ανθρώπων και Φορέων Πολιτικής Προστασίας, σε Κυβερνητικό και Αυτοδιοικητικό επίπεδο, ο συντονισμός και η συνεργασία των οποίων αποτελεί το πλέον αδιάτρητο τείχος προστασίας της Άνδρου απέναντι σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο: τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις επίγειες και εναέριες Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ , τον Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη και τις αντίστοιχές τοπικές Δυνάμεις Άνδρου: το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Άνδρου, Δημήτρη Τηνιακό και την άμισθη Σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Σαραβάνου, για την ακατάβλητη και πέραν των 24 ωρών παρουσία και συμβολή τους στο έργο της πυρόσβεσης, ως επίσης την Αντιδήμαρχο Άνδρου, Αθηνά Μακρή και την Σοφία Τουντασάκη, για την προσφορά τους στο πλαίσιο της επισιτιστικής και κοινωνικής μέριμνας του Δήμου.
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ), για τη με αυταπάρνηση συνεισφορά των μελών του, από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασε η πυρκαγιά.  
Ευχαριστούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Golden Star Ferries και Fast Ferries, για τη δωρεάν μεταφορά από και προς Άνδρο των επιχειρησιακών εξ Αθήνας Δυνάμεων.
Ευχαριστούμε τις αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Μασούτης», για την προσφορά αγαθών, κατά την τροφοδοσία των Δυνάμεων Προστασίας, που αναχαίτιζαν για πολλές ώρες το πυριφλεγές μέτωπο.
Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες: 1. Του Εστιατορίου «Sea Satin» (Δημήτρης Γιγίνης), Κόρθι, 2. Του καταστήματος φούρνου «Το Φουρναράκι» (Ιωάννης Νικολάου Παντερλής), Κόρθι, 3. Της καφετέριας «Αρόδο» (Λεονάρδος Πέτσας) Γαύριο, 4. Του εστιατορίου Μεσογειακής Κουζίνας «Francesco» (Φάνης Γκιώνης), Γαύριο, 5. Του καταστήματος φούρνου «Τούντα» (ArtanDervisaj), Μπατσί, 6. Της καφετέριας «Corner» (Παναγιώτης Κατσιώτης), Μπατσί, για την προσφορά επισιτιστικών αγαθών στις Δυνάμεις πολιτικής Προστασίας, που δρούσαν στην περιοχή της φωτιάς.
Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Άνδρου και ιδίως των περιοχών στην Υδρούσα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πυρκαγιάς, καθώς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων αυτών, για την πλήρη συνεργασία τους με τις αρμόδιες Αρχές.

Εγκάρδια σας ευχαριστώ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.