Νερό: Αυτό το πολύτιμο υγρό… χρήζει της προσοχής όλων μας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Βιδάλης εξηγεί γιατί.

 

Το καλοκαίρι έφτασε. Κι όμως σε πολλά χωριά υπάρχουν μεγάλα παράπονα για έλλειψη νερού και πρόσμιξης αυτού με χώμα.

Ακόμα το νησί δεν έχει τον πληθυσμό εκείνο που θα δικαιολογούσε την μεγάλη ζήτηση σε νερό. Επίσης παρατηρήθηκε σε πολλά χωριά αδικαιολόγητη έλλειψη νερού μέσα στον Μάιο και Ιούνιο.

Επιβάλλεται έστω και τώρα να καθαριστούν όλες οι δεξαμενές της ύδρευσης των χωριών και παράλληλα να “καθαριστούν” οι πηγές οι οποίες τροφοδοτούν με νερό αυτές τις δεξαμενές. Ορισμένες δεξαμενές έχουν να καθαριστούν 2 χρόνια , όπως και κάποιες πηγές, με αποτέλεσμα το δίκτυο ορισμένων χωριών να γεμίζει χώμα και παράλληλα το νερό να μη φτάνει, αφου από τις ακαθάριστες πηγές το νερό χάνεται.

Νερό: Αυτό το πολύτιμο υγρό...

Επιβάλλεται ακόμα καλός έλεγχος των δικτύων ύδρευσης για εξακρίβωση τυχόν διαρροών ή μεγάλων βλαβών που πολλές φορές είναι η αιτία της έλλειψης νερού στις δεξαμενές, όπως επίσης και καλή συντήρηση των γεωτρήσεων.

Οι γεωτρήσεις που είχαμε χρηματοδοτήσει σαν δημοτική αρχή το 2018 με πρόγραμμα για αντιμετώπιση της λειψυδρίας, είναι μεγάλη λύση αλλά όχι η μοναδική. Μεγάλο ρόλο στην επάρκεια νερού παίζουν και οι πηγές, οι οποίες όμως πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και δεν επιτρέπεται να χάνεται ή να μη συντηρούνται οι χώροι αποθήκευσής του.

ΝΙΚΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.