Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Χώρα

Τα μωρά βρίσκουν στέγη την ώρα που οι μανούλες εργάζονται. Ένα χαρούμενο νέο από την Δημοτική αρχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη “ξεκινούν οι εργασίες για την δημιουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Χώρα”.

Η Ανακοίνωση
 
Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Χώρα
Προηγήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την ενοικίαση του κτιρίου, που θα φιλοξενήσει τον Σταθμό.
Οι εργασίες θ’ αναβαθμίσουν το κτίριο και θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, ώστε η Χώρα να αποκτήσει πλέον Βρεφονηπιακό και όχι μόνο Παιδικό Σταθμό.
Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, που θα δημιουργηθεί, θα είναι δυναμικότητας δέκα (10) βρεφών και δεκαοκτώ (18) νηπίων.
Οι εργασίες γίνονται με βάση το υφιστάμενη νομοθετικό πλαίσιο του Π.Δ. 99/2017 (ΦΕΚ 141 Α΄), ώστε εν συνεχεία να μπορεί η υποδομή να λάβει όλες τις νόμιμες άδειες για την ασφαλή λειτουργία της
Οι εργασίες περιλαμβάνουν: Τη συντήρηση, ανακαίνιση και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου, καθώς και του αύλειου χώρου, ο οποίος περιβάλλει το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού, με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφαλής και ευχάριστη διαβίωση όλων των χρηστών. Επίσης, θα προστεθούν επιπλέον χώροι, ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός να είναι λειτουργικός.
Οι εργασίες αφορούν κυρίως την αντικατάσταση κουφωμάτων, την επισκευή των χώρων υγιεινής, μικρές επισκευές στα επιχρίσματα, κατασκευή χωρισμάτων από γυψοσανίδα, τοποθέτηση του δικτύου ηλεκτροδότησης στις νέες αίθουσες, χρωματισμούς και άλλες εργασίες.
Η χρηματοδότηση των ανωτέρω αναφερομένων εργασιών αλλά και των λοιπών απαιτούμενων προμηθειών (κλιματιστικά, ερμάρια, κλπ) καλύπτεται κατά 50.000,00 € από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης Α.Ε.) και κατά 15.211,85€ από χρήματα του Δήμου μας.
Δημιουργείται μια σύγχρονη και ασφαλής υποδομή, που θα φιλοξενεί τους μικρούς μας φίλους και θα δίνει διέξοδο κυρίως στους εργαζόμενους γονείς.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.