Για 15η συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει στην δράση για “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα” που αφορά στην ευαισθητοποίηση των οδηγών ώστε να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Για 15η χρονιά "Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα"

 Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, διοργανώνει και φέτος για 15η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, γνωστή ως «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».

Όπως και πέρσι ο Δήμος Άνδρου συμμετείχε  σε αυτή  την εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία, έτσι και φέτος σας περιμένουμε να έρθετε το Σάββατο, 16.10.2021 στην πλατεία Κα’ί’ρη Χώρας Άνδρου, μετά τις 20:00.

Μία όμορφη εμπειρία με εθελοντές σε όλα τα σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης ταυτόχρονα συντονισμένοι για ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων στη χώρα μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες με κεντρικό σύνθημα «Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει… ο Οδηγός της Παρέας!»

Λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη βραδιά:

 Σε κάθε νυχτερινό κέντρο βρίσκονται εθελοντές του Δικτύου Ι.Ο.ΑΣ. που βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ο ρόλος των εθελοντών είναι να ορίζουν, μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο του φοράει ένα βραχιολάκι και είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ. Όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ, για να δούμε αν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές μας τον συμβουλεύσουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον απολογισμό της περσινής, 14ης «Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» μπορείτε να δείτε εδώ.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.