Είναι καλοκαίρι με την τουριστική περίοδο να κορυφώνεται. H πολιτεία επραξε τα δέοντα. Ένα χρόνο μετά. Ανθρώπινο να ξεχαστεί κάτι, αλλά τουλάχιστον και ευτυχώς με γρήγορα αντανακλαστικά όσον αφορά στην άμεση επίλυσή του.

Οι επιστολές που ακολουθούν αποδεικνύουν το αληθές και δημοσιεύονται αντίστροφα. Πρώτα το “Μετά” και μετά το “Πριν”.

mail Α. Ζαννή: Το "Μετά" και το "Πριν" στον Αη-Γιώργη

Η επιστολή “Μετά”

Αγαπητε κε Γιαννιση,

Μετα από το χθεσινο μου μήνυμα και το σημερινο μας τηλεφώνημα θα ηθελα να σας ευχαριστήσω για τις εργασίες του Δήμου στον χώρο οι οποίες ξεκίνησαν το πρωι και  μόλις τελείωσαν. Τελικά στην πορεία  ανακαλύψαμε ότι το πρόβλημα ηταν όντως και μεγαλο και σοβαρο. Συμφωνω με την πρόταση σας ότι η κάλυψη του χώρου με βότσαλα και το ασβέστωμα του χώρου θα είναι μια καλή λύση για την επόμενη ημέρα συν την επιδιόρθωση στο κατεστραμμένο πεζούλι για να μην φεύγουνε τα χωματα.

Με εκτίμηση, Ζαννής Αριστοτέλης

mail Α. Ζαννή: Το "Μετά" και το "Πριν" στον Αη-Γιώργη

Η Επιστολή “Πριν”

Κοιν. Κον Δήμαρχο Ανδρου

Κα Γεωργιάδη καλημέρα σας,

Εν  συνεχεία της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, παρακαλώ σημειώσετε τα ακάλουθα

Λέγομαι Ζαννής Αριστοτέλης και παρολο που η μόνιμη κατοικία μου είναι στο Αιγάλεω Αττικής διατηρώ το πατρογονικό σπίτι της Οικογένειας μου στην Χώρα της Άνδρου στην περιοχή της Μητρόπολης του νησιού Άγιοs Γεωργιοs οπου και βρίσκομαι αυτή την  στιγμή για διακοπές.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα σοβαρο πρόβλημα υγείας για όλους που μένουν στην περιοχή καθώς και στους διερχόμενους, ιδιαίτερα δε κατά την διάρκεια της τουριστικής περιοδου. Υπάρχει ένα μικρο παρτέρι με ένα δέντρο μεγάλο περιτριγυρισμένο από πολλά και διάφορα χόρτα τα οποία δεν έχουν καθαριστεί για πολλά χρονια. Αυτό  σε συνδυασμό  με την παρουσία πολλων ζώων τα οποία λόγω της υψηλής βλάστησης μαρκάρουν το σημείο, εχει ως αποτέλεσμα την εντονη δυσοσμία και ακαθαρσίες.

Πριν ένα χρόνο (Αύγουστο 2021) ενημέρωσα για το πρόβλημα τον Κον Δ. Γιαννιση , Αντιδήμαρχο Ανδρου, ο οποίος με καθησύχασε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν άμεσα. Καμία ενέργεια δεν εγινε και μετα από ένα ολόκληρο χρόνο το πρόβλημα απλα διογκώθηκε. Σε χθεσινή μου (2/8) επικοινωνία με τον κον Αντιδημαρχο υπήρξε υπόσχεση ότι το θεμα θα λυθεί σημερα (3/8) το πρωι από συνεργείο του Δήμου. Ούτε και αυτή η υπόσχεση εκπληρώθηκε. Έτσι παρακαλώ πολύ τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας να λάβουν τα δέοντα μετρα.

Παρεμπιπτόντως αυτή η ολιγωρία του Δήμου Ανδρου εγκυμονεί και αλλους κινδύνους, καθώς καλώδια είναι μπερδεμένα με τα κλαδιά του δέντρου και την βλάστηση των αλλων χορτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Ευχαριστω πολύ,

Με εκτίμηση Ζαννής Αριστοτέλης

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα συμφωνήσω και εγώ με τον φίλτατο συντοπίτη κυριο Ζαννή, με την επιπλέον σημαντική Υπενθύμιση του μεγάλου κινδύνου έναυσης ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς ακριβώς όπου συσσωρρεύονται ξερά υπολείμματα δενδρόφυλλων – πευκοβελόνων κ.λ.π΄. Ευτυχώς η μικρή επιφάνεια του παρτεριού δεν επιτρέπει την μεγέθυνση της πιθανής φωτιάς – παρά μόνο ΑΝ αναφλεγεί ο κορμός του δενδρου . Αναρωτιέμαι όμως για 2 πράγματα και καταθέτω Προτάσεις :
    α/ Υπάρχει Πυροσβεστικός κρουνός σε ακτίνα 4-5 μέτρων (με τον αντίστοιχο σωλήνα σε μήκος) ή έστω βρύση με αρκετά μέτρα λ΄΄σστιχου , που θα διευκόλυνε το πότισμα αλλά και την απόπλυση του παρτεριου και του περιβάλλοντα πλακοστρωμένου χώρου ;
    β/ ο κλειστός κήπος που βρίκσεται πίσω από τον τοίχο στα Νότια του παρτεριού και του δένδρου είναι ιδιόκτητος και επιβλέπεται – συντηρείται επαρκώς ; Μήπως θα έπρεπε να ενοχληθούν οι ιδιοκτήτες του που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ – απο την Π.Δ. 14 – να τον διατηρούν καθαρό από ξερ’η βλάστηση και υπολείμματα ;
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ;
    1/ Να τοποθετηθεί Πυροσβεστική Φωλεά με κρουνό ή/και βρύση στον τοίχο του ισογείου του Ιερού Ναού και τουλάχιστος 30-40 μ. λάστιχου σε καταλληλη βάση περιέλιξης , με σύνδεση Δημοτικής Ύδρευσης,
    2 / να γίνει έρευνα κάτω από τα πέτρινα σκαλοπάτια (με αποκάλυψη), που φαίνονται να έχουν υπερυψωθεί – πιθανά από υπερμεγέθη ριζώματα του δενδρου – και να γίνει εκ νέου Αποκατ΄άσταση με επαρκή επίστρωση αδρανών (3Α_ – γεωυφάσματος και πλέγματος ώστε αυτά να πακτωθούν στερεότερα , έστω και με διαφοροποίηση του ύψους μετώπης.
    Τυγχάνει να διαμένω και εγώ πολύ κοντά στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου και να έχω μεγαλώσε στην γειτονιά του παρακείμενου Αγίου Αθανασίου από το 1970, και ως Αρχιτέκτων Μηχανικός συμμετέχω στην αγωνία των γειτόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.