Νίκου Βασιλόπουλου: «Τα τρία Κάστρα της Άνδρου»Στο μαγικό τρόπο κτισίματος των Λατίνων του 13ου, στα κάστρα που προστάτευαν την Άνδρο αναφέρεται το βιβλίο του Αρχιτέκτονα Μελετητή Νίκου Βασιλόπουλου, ενός ανθρώπου κεφάλαιο για το νησί μας. Στο βιβλίο του αναφέρεται στο Κάτω Κάστρο στην Χώρα, στο Πάνω Κάστρο στο Κοχύλου ή Κάστρο της Γριάς και στο Κάστρο (Πύργος) στο Μακροτάνταλο. 

Πρόκειται για κάστρα που έχτισαν οι Λατίνοι τον 13ο αι. και στην πορεία που διέγραψαν στην διάρκεια των αιώνων που ακολούθησαν. Περιέχονται περιλήψεις στα αγγλικά και γαλλικά. 

Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Σοφίας Γαρυφάλλου-Τηνιακού στην Χώρα, στο “Λογάρι” στο Γαύριο και στου Αντωνέλλου στον Όρμο Κορθίου.  

17 Αυγούστου στην “Αυλή” η παραουσίαση του βιβλίου.

Νίκου Βασιλόπουλου: «Τα τρία Κάστρα της Άνδρου»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.