Ένας απλος πολίτης παρακολουθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου την 18η Σεπτέμβρη και σκέπτεται…

 
Όπως αναμενόταν, ενα από τα θέματα ήταν και η έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του σταθμού αστέρα από το Δήμαρχο, η οποία παρουσιάστηκε ως αναπόφευκτη λύση από τους υποστηρικτές της με την πρόφαση πως η Εισαγγελία θα τους θεωρήσει όλους υπόλογους μπροστά σε έναν νόμο που είναι αδάκρυτος.
 
Επομένως είτε θα πληρώσει το τίμημα ο Δήμος και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοτών, πρώην και νυν, είτε ο Μιχαλης θα εκτελεστεί ως πρόβατο στη σφαγή για να αποφευχθεί η ανάληψη ευθυνών.
 
Η αλήθεια είναι πως ο Μιχάλης πράγματι στεγαζει τον σταθμό του σε 30τμ κάτω από τις κερκίδες, σε ένα παράνομο κτίριο του Δήμου, το οποίο του παραχωρήθηκε με καλή θέληση από τους αείμνηστους Γλυνό και Θεολόγου, με τη θέλησή τους και ως αναγνώριση για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου Ανδριώτικου σταθμού.
 
Κι ενώ η ελευθερία του λόγου είναι κατοχύρωση της δημοκρατίας και ο Μιχάλης είναι άνθρωπος με κρίση και συνείδηση, ποτέ δεν έκανε κατάχρηση της θέσης του ώστε να επηρρεάσει την ψήφο των δημοτών, όπως όλοι οι άλλοι σταθμοί και κανάλια της Ελλάδας. Κάτι που σαφώς ο σοφός Θεολόγου είχε αναγνωρίσει σε αυτό το παιδί. Δεν έδωσε δα το χώρο σε κάνα λαμογιο. Του είχε μάλιστα πει να συνεχίσει το έργο του και όλα θα φροντιστούν σχετικά με την νομιμότητα του κτιρίου. Ετσι τουλάχιστον ακούσαμε. Απουσίαζε η τεχνική υπηρεσία από την συνομιλία ώστε να μας κατατοπίσει για τις διαδικασίες νομιμοποίησης. Η ηγεσία άλλαξε, ο Μιχάλης επένδυσε με τα χρόνια, στερούμενος πολλά, ένα ποσό της τάξης των 30,000 για το σταθμό, ο οποίος από την αρχή λειτουργεί με επαγγελματισμό, θα έλεγα πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ανδρου, χάρη στην αυτοθυσία του ιδιοκτήτη του, προσφέροντας κάλυψη σε κάθε πολιτιστικό δρώμενο και χωρίς μάλιστα να του εξασφαλίζει καν τα προς το ζην.
 
Ολοι ξέρουμε πως ο Μιχάλης δεν είναι κανένας εισοδηματίας και πως δεν πλουτίζει απ το σταθμό. Οσοι τον γνωρίζουμε μάλιστα συχνα του προσάπτουμε πως είναι απόλυτα δοσμένος εκεί, μερόνυχτα κλεισμένος σε 30τμ που με μόχθο επισκεύασε χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει το νησιν και πάντα παρόν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες και χορηγει. Ακούσαμε πως η επόμενη διοικηση κατέβαλλε κάποιες προσπάθειες να νομιμοποιήσει κάποια κτίρια του δήμου αλλά πως αυτό δεν ήταν και η άμεση προτεραιότητά τους. Αφιερώθηκαν σε πιο επείγοντα θέματα και δεν ζήτησαν την έξωση του Μιχάλη από ένα χώρο που ο ιδιος ο δημος αλλωστε του παραχώρησε, όπως εχει παραχωρήσει και τους διπλανούς, όσο ακατάλληλοι κι αν είναι, συμμεριζόμενοι την ανάγκη του τόπου για αθλητικούς συλλόγους, βεστιάρια θεάτρου και ραδιόφωνο.
 
Όλα ερρεαν κάπως έτσι ώσπου μια μέρα, μια ανώνυμη καταγγελία κινησε νομική διαδικασία εναντίον του Μιχάλη, ένα παιδί από τις Στραπουριές που ό,τι εχει πετύχει είναι αποκλειστικά με τον κόπο του, την επιμονή του και την ηθική συμπαράσταση των δημοτών του στο εργο του. Ξαφνικά ο Μιχάλης κατηγορείται, κι έτσι ακούσαμε χθες, ως κερδοσκόπος, ως καταληψίας, ως παράνομος, μέχρι και προπαγανδιστής.
 
Όπως τον αποκαλούσαν μάλιστα επιχειρηματία νόμιζες πως έχει κάποια μεγάλη επιχείρηση που του εξασφαλίζει μία άνετη ζωή, αν και θα το άξιζε πολύ περισσότερο από άλλους και άλλους. Και όμως ποτέ δεν του δόθηκαν νοίκια ή λογαριασμοί ρεύματος που να αρνήθηκε να πληρώσει, αν και κάποιοι δημοτικοι σύμβουλοι επέμεναν χθες πως δεν πληρώνει τους ανύπαρκτους λογαριασμους.
 
Πρόκειται για κακοστημενο τσίρκο.
 
Από όλη τη συνεδρίαση έλειπε κάτι, το σημαντικότερο: απουσίαζε ο ανθρώπινος παραγοντας. Ο Μιχάλης δεν μπορεί να μετακινήσει το σταθμό, τα υλικά που έχει αγοράσει εχουν αναλωθεί και δεν προσαρμόζονται μάλιστα σε άλλο κτίριο. Δεν εχει καβάτζα. Δεν έχει σπόνσορες. Αν πρέπει να μετακινηθεί, θα αναγκαστεί να κλείσει, εκτός κι αν κερδίσει το λοττο.
 
Αυτό δεν θιχτηκε από τους δημοτικούς συμβούλους.
 
Θιχτηκε όμως πως αν δεν προχωρήσουνε σε αποβολή θα βρεθουν οι ίδιοι εκτεθειμμένοι και αντιμέτωποι πρό των ευθυνών τους για ένα παράνομο κτίριο που παραχώρησαν. Θα πρέπει λοιπον να βρουν ένα τροπο να σωθούν. Επομένως ας θυσιαστεί και ο Μιχάλης αλλά και ο σταθμός του νησιού.
 
Ας βγούμε λίγο από αυτή την πολιτική των συμφερόντων και της μικροπολιτικής, των τεχνοκρατών και του αδάκρυτου νόμου, και ας αναλογιστούμε ποιος έχει τελικά να χάσει από αυτή την ιστορία τελικά, αν όχι το ίδιο το νησί. Ας σκεφτούμε σαν άνθρωποι αλληλεγγύοι. 
 
Θ Ριντ, σκηνοθέτις

Ένας πολίτης παρακολουθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και σκέπτεται...

 
 
 
 
 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ομάδα Λοτσάρη, εφόσον θέλει να είναι πλήρως νόμιμη θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε διοικητική αποβολή μεγάλου αριθμού μπιτσόμπαρων για τον απλό απλούστατο λόγο ότι καταστρατηγούνται οι όροι που έχουν υπογραφεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο στις συμβάσεις παραχώρησης των παραλιών! ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: Σε πόσες από τις παραχωρημένες παραλίες μένει ελεύθερη ζώνη προς την θάλασσα ΠΛΑΤΟΥΣ 5 (ΠΕΝΤΕ) μέτρων. Σε πόσες κύριε Λοτσάρη ολόκληρη η παραλία δεν έχει πλάτος 5 μέτρων κι εσείς τις βγάλατε σε δημοπρασία ; Αυτή την νομιμότητα θα την αποκαταστήσετε; Κι αν θέλετε μας λύνετε και μια αποριούλα: αυτές οι επιχειρήσεις έχουν κανονικά ρολόι στην ΔΕΗ ή μήπως χρησιμοποιούν κι αυτοί Δημοτικό ρεύμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.