Το WOMENTORS είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν σεμιναρίων του Ιδρύματος Λαμπράκη που στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση νέων γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή, λήψη αποφάσεων, δύναμη και δράση, ώστε να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, το δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του επαγγελματικού με τον προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και σε όλους τους τομείς της ζωής και την υγεία τους.

Ενδυνάμωση γυναικών από το Ίδρυμα Λαμπρακη στην Άνδρο

Οι συμμετέχουσες θα εμπλουτίσουν τη φαρέτρα τους με προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες που θα τις βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν την αξία και τις δυνατότητές τους, το δικαίωμά μας στην επιλογή, στην πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες και πόρους, και την ικανότητά μας να επηρεάζουμε τις διαδικασίες κοινωνικής αλλαγής προς όφελος δικό μας, αλλά και των υπολοίπων.

Στην Άνδρο  η ενδυνάμωση θα επιτευχθεί σε 4 ημερίδες από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Μάιο 2023 με την πρώτη να είναι στις 27 Νοεμβρίου, σε μια ομάδα 25 περίπου γυναικών στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Άνδρου από τη Leader του Womentors, Μαργαρίτα Χαλά.

Οι 4 αυτές ημερίδες ενδεικτικά περιλαμβάνουν την καλλιέργεια πολύ σημαντικών ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills), ενημέρωση για θέματα υγείας της γυναίκας, για θέματα εργασίας και διαμόρφωσης του επαγγελματικού προφίλ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικής σκέψης, της συμμετοχής σε κέντρα λήψης αποφάσεων και στη δημοκρατία (πολιτική, υψηλόβαθμες θέσεις, συμμετοχή στα κοινά ως ενεργή πολίτης κ.ά.), την προσέγγιση θεμάτων που συνδέονται με τα στερεότυπα, με τη θυματοποίηση της γυναίκας και την άσκηση βίας εναντίον της, καθώς και ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο και τους μηχανισμούς προστασίας και διασφάλισης των δικαιωμάτων της γυναίκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.