Jazz στο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

We Real Cool Quartet – Jazz poetry του 20ου αιώνα & ιαπωνικά χαϊκού

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 20.30

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έναν νέο κύκλο με τίτλο Ποίηση και Jazz, ο οποίος ξεκινά με ένα αφιέρωμα στην jazz poetry του 20ου αιώνα και τα ιαπωνικά χαϊκού από το κουαρτέτο We Real Cool.

Το We Real Cool Quartet προκαλεί έναν μουσικό διάλογο ανάμεσα σε συνθέσεις των Thelonious Monk, Duke Ellington, John Coltrane και την ποίηση των Langston Hughes, Bob Kaufman, Raymond Carver και Matsuo Basho. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις, ελεύθερο σχεδιασμό και jazz standards, με την ποίηση να αναδεικνύεται σαν ξεχωριστό στοιχείο αλλά και ως μέρος της μουσικής πράξης.

Το κουαρτέτο We Real Cool αποτελείται από τους Τάκη Πατερέλη, Κωστή Χριστοδούλου, Περικλή Τριβόλη και Δημήτρη Κλωνή και έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο ποίημα της Αφροαμερικανής ποιήτριας Gwendolyn Brooks, το οποίο συχνά αναφέρεται ως ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα τζαζ ποίησης.

Συντελεστές:
Τάκης Πατερέλης, σαξόφωνο
Κωστής Χριστοδούλου, πιάνο
Περικλής Τριβόλης, κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Πληροφορίες:
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
viva.gr/tickets/music/jazz-sto-mouseio-we-real-cool-quartet

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.