2.5.2011: Ημερομηνία Σταθμός

«Τα μεγάλα πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους, αλλά από μια σειρά μικρών πραγμάτων που συσσωρεύονται»

Vincent Van Gogh

Υλοποιώντας το όνειρο των Ανδριωτών λειτούργησε στις 2.5.2011 για πρώτη μέρα η Εμπορική Τράπεζα στην Άνδρο, δίνοντας μάλιστα και τις πρώτες συντάξεις στους ναυτικούς του νησιού και ανοίγοντας τους πρώτους λογαριασμούς. Η Εμπορική Τράπεζα τιμώντας την αρχή της συνεργασίας της με τους Ανδριώτες που θα ανοίξουν λογαριασμό στο υποκατάστημα της Άνδρου –και μόνον εκεί- τους προσφέρει ειδικό δελτίο επιτοκίων. Οι ενδιαφερόμενοι με την επίσκεψή τους στο υποκατάστημα μπορούν να ενημερώνονται από τους αρμόδιους λειτουργούς.

Το χρονικό

Η πρώτη προσπάθεια για να έρθει η Εμπορική στην Άνδρο εκφράστηκε με επιστολή του Συλλόγου των Απανταχού Αποικιανών το 1995 προς την Διοίκηση της Τράπεζας χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακολούθησαν αργότερα ανάλογες προσπάθειες από την Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν. τον Ιούνιο του 2006 με το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα.

Ένα χρόνο μετά στις 10 Ιουλίου 2007 ο Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς και η πρόεδρος του κ. Βασιλική Λινού με την ενεργό συμπαράσταση της δικηγόρου -τότε βουλευτής Κυκλάδων- κ. Άριας Μανούσου – Μπινοπούλου έφεραν εις πέρας το πολυπόθητο εγχείρημα. Τις προσπάθειές τους «αγκάλιασαν» με δικά τους υπομνήματα προς την Εμπορική Τράπεζα όλοι σχεδόν οι πολιτιστικοί φορείς και σχετικά σωματεία. Συγκεκριμένα έστειλαν ανάλογες επιστολές οι εξής:

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), Γιάννης Χαλάς – Γεν. Γραμματέας -11 Ιουλίου 2007 (αρ.πρ. 3011). Πανανδριακός Σύλλογος Ναυτικών, Αντώνης Παπαδόπουλος – Πρόεδρος 19 Ιουλίου 2007 (αρ.πρ. 4), Επαρχείο Άνδρου Ιωάννης Μαλταμπές – Επαρχος 20 Ιουλίου 2007 (αρ.πρ.ΓΕ/596), Δήμος Άνδρου Εμμανουήλ Βάμβουκας – Δήμαρχος 20 Ιουλίου 2007 (αρ.πρ. 4283), Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.ΕΣ.Π.Ε.Ν.)

Ιωάννης Αστράς – Αντ/δρος  20 Ιουλίου 2007, Εμπειρίκειο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Άνδρου Εμμανουήλ Ψυχάλης – Δ/ντης 23 Ιουλίου 2007, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων Δημήτρης Μπάϊλας – Νομάρχης 3 Αυγούστου 2007 (αρ.πρ. 3330), Ενωσις Ανδρίων Αντώνιος Διαπούλης – Πρόεδρος 8 Αυγούστου 2007 (αρ.πρ. 50).

Στις 2 Μαΐου 2011 το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας γιόρτασε στην Χώρα της Άνδρου την Πρωτομαγιά και την Άνοιξη μιας νέας εποχής για το νησί και τους κατοίκους του, τους επισκέπτες μα πάνω απ’ όλα για τους Ανδριώτες ναυτικούς και στυλοβάτες της οικονομίας μας. Η ίδρυση και λειτουργία της Τράπεζας σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συγκυρίες διέψευσε στην πράξη κάθε λογής Κασσάνδρες που υποστήριξαν κατά καιρούς το αντίθετο.

Τηλ: 22820-29311, 29312,29313

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.