Κι εκεί που το θέμα του ΧΥΤΥ έδειχνε να μπαίνει σε κάποιο δρόμο, έκανε την εμφάνισή του το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «Ανδριακή». Πρόκειται για ένα έγγραφο με ημερομηνία 4 Απριλίου 2017, με το οποίο το Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ζητά τα εξής συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον ΧΥΤΥ:

1. Μελέτη με διορθωμένο το στοιχείο της απόστασης του Αγίου Αιμιλιανού από το εγγύτερο σημείο χωροθέτησης του γηπέδου του ΧΥΤΥ.

2. Οριζοντιογραφία με εγκάρσιες μηκοτομές σε κατάλληλη κλίμακα της υφισταμένης κατάστασης και της πρότασης (με σημειωμένο το φυσικό έδαφος) στις οποίες να προκύπτει η οριζοντιογραφική και υψομετρική σχέση του Αγίου Αιμιλιανού με την λεκάνη, τα κτήρια και τις κατασκευές των λειτουργικών εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ και του μεταξύ αυτών παρεμβαλλόμενου φυσικού εμποδίου (κορυφογραμμή) ώστε να διασφαλιστεί:

-ότι η τελική, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του ΧΥΤΥ, ανώτερη στάθμη του έργου (κτήρια, εγκαταστάσεις και απορριμματικό φορτίο) θα είναι χαμηλότερη του παρεμβαλλομένου φυσικού εμποδίου της κορυφογραμμής.

-ότι καθ’ όλη την έκταση του έργου στη νότια πλευρά του δεν θα υπάρχει οπτική επαφή με το ναό του Αγίου Αιμιλιανού.

3. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συμπληρωμένη με τα ανωτέρω για την τελική έγκριση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων εντός διμήνου.

4. Οριστική μελέτη του έργου προς έγκριση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Αποτέλεσμα: Δυο μήνες (τουλάχιστον…) νέας καθυστέρησης.

Και μια υπενθύμιση: Το ίδιο τμήμα, της ίδιας Εφορείας πριν λίγους μήνες είχε αποφανθεί θετικά για τη μελέτη…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.