42 επιτοίχιους πίνακες, εκμαγεία αγαλμάτων, αντίγραφα μικρών ευρημάτων, μακέτες και φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις κτηρίων, καθώς και προβολές βίντεο από την ανασκαφή στην Παλαιόπολη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της έκθεσης για τα 30 χρόνια ανασκαφικής έρευνας στην Παλαιόπολη που φέρουν στο φως τη μορφή της αρχαίας πόλης, του λιμανιού και του χώρου της αγοράς της, για τα σπίτια των Ανδρίων, τους θεούς που λάτρευαν, για τη νομισματοκοπία, την οικονομία και το πολίτευμα της πόλης. Τα αρχαιότερα ευρήματα από την περιοχή χρονολογούνται στην 4η χιλιετία.
Η πόλη οργανώθηκε από τα τέλη του 8ου αι. π.Χ., με περιόδους ακμής τα τέλη του 6ου, τον 5ο και τον 4ο αι. π.Χ. Ιδιαίτερη άνθηση γνώρισε κατά τον 3ο και 2ο αι. π.Χ., ενώ εντυπωσιακά είναι τα κατάλοιπα της βασιλικής, χριστιανικού ναού του 5ου αι. μ.Χ.
Η έκθεση για την ανασκαφή της Παλαιόπολης της οποίας επικεφαλής είναι η ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Λυδία Παλαιοκρασσά-Κόπιτσα, εγκαινιάζεται από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστα Μπουραζέλη στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο, με την συμμετοχή της Νεανικής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. H εκδήλωση οργανώνεται από τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Παλαιόπολη της Άνδρου και τον δήμο Άνδρου και θα διαρκέσει μέχρι 30 Αυγούστου 2017.