Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Άνδρου απευθύνει πρόσκληση για την εκδήλωση προβολής του DVD του βιβλίου «Η Ανδριακή Ναυτοσύνη: Μαρτυρίες από τις αρχές έως τα τέλη του 20ου αιώνα», της ιστορικού-συγγραφέως κυρίας Δήμητρας Σαμίου.

Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για όλους και η προβολή του Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019, ώρα 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Λυκείου Άνδρου (Χώρα) με συνδιοργανωτές τον Δήμο Άνδρου, το Ίδρυμα Δημητρίου και Λιλίκας

Μωραΐτη Άνδρου και τον Πανανδριακό Σύλλογο Ναυτικών Άνδρου.

Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο «Ανδριακή Ναυτοσύνη: Μαρτυρίες από τις αρχές έως τα τέλη του 20ου αιώνα» εκδόθηκε από το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου, που τελεί υπό την εποπτεία του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, με πρωτοβουλία και χορηγία του Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου, που αφορούσε τη διεξαγωγή έρευνας, τη συλλογή – καταγραφή των μαρτυριών, τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ, καθώς και την έκδοση του βιβλίου.

Το DVD, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, όπως και το βιβλίο, αναδεικνύει εμπειρίες και βιώματα Ανδριωτών ναυτικών, αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο για γεγονότα από την ζωή τους στη θάλασσα και μαρτυρίες από μέλη των οικογενειών τους μεθερμηνεύοντας την ναυτοσύνη της Άνδρου. Αυτός ο ναυτικός χαρακτήρας προσδιορίζει παραδοσιακά εκείνον που ασκεί το επάγγελμα του ναυτικού και εργάζεται στα πλοία του Εμπορικού Ναυτικού.

Ναυτοσύνη, όμως, σημαίνει πολλά περισσότερα, τα οποία και μεταφέρονται με ήχο και εικόνα μέσα από αυτό το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ

Αθηνά Τσατσομοίρου- Παπαδοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.