Δήμος Άνδρου: Εκδήλωση – Αιολικά πάρκα – LIVE

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε 10.59 με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη που τόνισε πως: “Αυτό που ήρθαμε σήμερα να κάνουμε δεν είναι λαϊκό δικαστήριο, είναι για πραγματική προσπάθεια για ουσιαστική ενημέρωση… Μια απλοϊκή ερώτηση ενός ανθρώπου που δεν έχει ασχοληθεί με τα αιολικά είναι αν εσύ τα θες ή δεν τα θες… το ερώτημα δεν είναι αυτό… η Άνδρος είναι κάθετα αντίθετη στο γάζωμα που επιχειρείται αλλά αυτή τη στιγμή δεν δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι στις ΑΠΕ, αυτό που διεκδικούμε είναι ένα σωστός σχεδιασμός. Προσωπικά έχω ζητήσει από την κυβέρνηση όπως οι υπόλοιποι δήμαρχοι… την δυνατότητα να γίνει αναθεώρηση του χωροταξικού, αλλά να γίνει πριν εγκατασταθεί το σύνολο των αιολικών πάρκων… Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες”

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κόσμο που με την παρουσία του δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγωνία που έχει όλο το νησί… επίσης ευχαρίστησε τους καλεσμένους ομιλητές και όσους βοήθησαν για την οργάνωση της εκδήλωσης.

➤ Χαιρετισμό στην εκδήλωση, που διαβάστηκε από τον συντονιστή της εκδήλωσης Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης, έστειλαν η έπαρχος Τήνου Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου και ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος

✔️ Ευάγγελος Πισσίας: Οι κοινωνίας δεν αντιτίθενται εναντίων των ανεμογεννητριών, οι κοινωνίες αντιδρούν… είναι εναντίον συγκεκριμένων ανεμογεννητριών.

Ενημερωτική Εκδήλωση για την Πράσινη Ενέργεια μέσω των Αδειοδοτημένων Αιολικών Πάρκων στην Άνδρο.

Ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΆΥΛΑ και την Άνδρος Κοιν.Σεπ., διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης για την Πράσινη Ενέργεια μέσω των Αδειοδοτημένων Αιολικών Πάρκων, σήμερα Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.30, στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης, Διευθυντής Ερευνών του Εργαστήριου Ηλιακών και Άλλων Ενεργειακών Συστημάτων Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, που θα εκθέσουν απόψεις σχετικά με τα οφέλη και τις επιπτώσεις από την εγκατάσταση και λειτουργία των Αιολικών Πάρκων, είναι:

—Γεώργιος Καψάλης, Επιτελικός Διευθυντής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.- ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ – ΑΓ. ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ Α.Ε. – ΚΙΛΙΖΑ Α.Ε. – ΛΟΥΚΟ Α.Ε. – ΜΠΑΜΠΟ-ΒΙΓΛΕΣ Α.Ε. – ΛΕΥΒΑΡΙ Α.Ε.)

—Κυριάκος Μπερδεμπές, Τεχνικός Διευθυντής & Διευθυντής ΑΠΕ – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (Αιολική Άνδρου ΡΑΧΗ ΞΗΡΟΚΟΜΠΙ Α.Ε.).

—Μαρία Μπέσκου, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Υπεύθυνη Τεχνικών Υπηρεσιών & Αδειοδοτήσεων (GREEK WIND POWER A.E. – ΦΡΑΓΚΑΚΙ).

—Κωνσταντίνος Μπουλογιάννης, Project Manager Silcio Renewables (Koπελούζος – ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ – ΚΑΦΟΥΤΣΙ Α.Ε. – ΓΚΟΡΑΚΙ Α.Ε. – ΠΕΤΑΛΟ Α.Ε. – ΣΚΟΥΜΠΙ Α.Ε.). Έκπρόσωπος της ΕΝΤΕΚΑ – ΠΥΡΑΜΙΣ Αιολικό πάρκο Άνδρου – ΜΑΡΑΘΙΑ ΑΕ

—Αλέξανδρος Μαβής, Βιοτεχνολόγος Περιβαλλοντολόγος.

—Ευάγγελος Πισσίας, Ομότιμος Καθηγητής.

—Τρύφωνας Κόλλιας, Δικηγόρος Αθηνών παρ΄ Αρείω Πάγω ΛΛΜ.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται μέσω live streaming (link), ώστε να ενημερωθούν πληρέστερα όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι, δημότες και επισκέπτες της Άνδρου. 

🌐 Ακολουθείστε τον Δήμο Άνδρου στα social media
www.facebook.com/MunicipalityOfAndros/

https://www.youtube.com/channel/UCbNrWpQ9RBeb0tVevGDfWaw

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.