Φρύγανα και ασπάλαθοι δεν αποτελούν δασική έκταση όπως γνωμοδότησε το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών δίνοντας λύση σε ενδεχόμενες αδικίες εις βάρος των πολιτών. 

Φρύγανα και ασπάλαθοι δεν αποτελούν δασική έκταση

“Ομόφωνα γνωμοδότησε το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι οι εκτάσεις που καλύπτονται από φρύγανα και ασπάλαθους δεν συγκεντρώνουν τα κριτήρια ώστε να χαρακτηρίζονται δάση ή δασικού χαρακτήρα.

Στη γνωμοδότηση αυτή κατέληξε το ΤΣΔ μετά από δύο συνεδριάσεις προκειμένου να εξετάσει το ερώτημα που του απηύθυνε σχετικά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, στις 23 Μαρτίου.

Βάσει της ομόφωνης γνωμοδότησης που εκδόθηκε σήμερα 14.4.2021, οι εκτάσεις που στο παρελθόν ήταν αγροτικού χαρακτήρα και λόγω της εγκατάλειψης αναπτύχθηκε ασπάλαθος και φρυγανώδης βλάστηση δεν χαρακτηρίζονται δασικές. Νωρίτερα το είχε προαναγγείλει  ο υφυπουργός περιβάλλοντος κ Γιώργος Αμυράς, σε σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Κεραμιτζόγλου για τον ΣΚΑΙ

Ο κ. Αμυράς υποστήριξε ότι “το εθνικό συμβούλιο δασών αποφάσισε ότι εκτάσεις από θάμνους όπως ο ασπάλαθος ή εκτάσεις από φρύγανα δεν θα είναι δασικά και έτσι επιλύονται πολλά από τα προβλήματα στους δασικούς χάρτες. Τη σχετική απόφαση θα υπογράψω σήμερα”.(14.4.2021).

Ανέφερε ακόμη ότι “το υπουργείο περιβάλλοντος θα ενισχύσει τις δασικές υπηρεσίες ώστε να αντιμετωπιστούν τα πρόδηλα σφάλματα και οι αδικίες στους δασικούς χάρτες. Η πολιτεία θα λύσει το πρόβλημα χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες”.” 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.