Στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Έργου LIFE TERRACESCAPE – Πρόκληση και Πρόσκληση για την επόμενη ημέρα».
Αντικείμενο της ημερίδας είναι η παρουσίαση–συζήτηση των αποτελεσμάτων του Έργου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, ώρα 9.00, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Μουσείου Ζωολογίας του ΕΚΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, στην Αθήνα.
Το Δελτίο Τύπου
Ημερίδα: «Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Έργου LIFE TERRACESCAPE – πρόκληση και πρόσκληση για την επόμενη ημέρα»
Στο πλαίσιο του Έργου LIFE TERRACESCAPE, σας προσκαλούμε στην ημερίδα με τίτλο «Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Έργου LIFE TERRACESCAPE – Πρόκληση και Πρόσκληση για την επόμενη ημέρα».
Αντικείμενο της ημερίδας είναι η παρουσίαση–συζήτηση των αποτελεσμάτων του Έργου. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο Προέδρος του Πράσινου Ταμείου, κ. Στάθης Σταθόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστίνα Καλογήρου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κωνσταντίνος Τριάντης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, ώρα 9.00, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Μουσείου Ζωολογίας του ΕΚΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, στην Αθήνα.
Κάποια από τα σημαντικότερα αποτελέσματα του έργου είναι η ανάπτυξη εργαλείων για την υποστήριξη της αποκατάστασης και καλλιέργειας αναβαθμίδων στα νησιά του Αιγαίου, η εκπαίδευση νέων τεχνητών πέτρας και η καθιέρωση του «Σχολείου Ξερολιθιάς Άνδρου», η επιδεικτική καλλιέργεια αναβαθμίδων της Άνδρου και η υποστήριξη στη δημιουργία του πρώτου Οργανισμού Επιστασίας Γης στην Ελλάδα.
Η ημερίδα θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα webex. Για να την παρακολουθήσετε ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m2c3e2afd6d1539d9d7e8ef6cebfa5a5b
Το έργο LIFE TERRACESCAPE αφορά στη λειτουργική αποκατάσταση των αναβαθμίδων, μέσω της επανακαλλιέργειάς τους μετά από πολλά έτη εγκατάλειψης στον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου. Άμεσος στόχος του έργου είναι η επίδειξη των ωφελειών που θα προκύψουν τοπικά από μια τέτοια δράση και η πολλαπλασιαστική της εφαρμογή στο Αιγαίο. Απώτερος στόχος, η δημιουργία Πράσινων Υποδομών προσαρμοσμένων στον Αιγαιακό χώρο, ως ανασχετικό στοιχείο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η όλη δράση λαμβάνει χώρα στο νησί της Άνδρου, με στόχο να επεκταθεί σε άλλα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου.
Το έργο, με τον πλήρη τίτλο «Μετατροπή των εγκαταλειμμένων τοπίων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές μέσω συμμετοχικής επιστασίας γης για καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (LIFE16 CCA/GR/000050)», υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατά την περίοδο 2017-2022, σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου, το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με την οικονομική υποστήριξη του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.
Ιστοσελίδα έργου: www.lifeterracescape.aegean.gr
Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/LifeTERRACESCAPE/