Σε "ώττα μη ακουόντων" η πρωϊνή βεγγέρα έξω από το δημαρχείο

Το σημερινό κάλεσμα (4.1.2023) πρωινής βεγγέρας συνάντησης-διαμαρτυρίας- συζήτησης φαίνεται πως έπεσε σε “ώττα μη ακουόντων”, όσον αφορά στους δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι δεν άνοιξαν ούτε ένα παραθυρο, να δουν τί γίνεται εκεί έξω…

Σε "ώττα μη ακουόντων" η πρωϊνή βεγγέρα έξω από το δημαρχείο

Η επιλογή του χώρου της παιδικής χαράς από τους διοργανωτές είχε έντονο και ξεκάθαρο συμβολισμό, αφού αφορά ένα θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας και έχει να κάνει με το μέλλον της Άνδρου.

Σε "ώττα μη ακουόντων" η πρωϊνή βεγγέρα έξω από το δημαρχείο

Θέμα της συνάντησης -διαμαρτυρίας- συζήτησης- πρωινής βεγγέρας ήταν η φωτιά στον δεματοποιητή και ο αέρας που αναπνέουμε.

Παρόντες κάτοικοι Πιτροφού, Χωραΐτες, Αλαδιανοί, Μεσαριανοί, Λειβαδιανοί επί το πλείστον νέοι άνθρωποι που έχουν επιλέξει ως μόνιμη κατοικία τους την Άνδρο, προκειμένου να βιοποριστούν και με την επιλογή τους να αποτρέψουν το νησί, από το να γίνει μόνο παραθεριστικό καλοκαιρινό θέρετρο ή “γηροκομείο”.

Σε "ώττα μη ακουόντων" η πρωϊνή βεγγέρα έξω από το δημαρχείο

Με κάθε σεβασμό τους μεγαλύτερους των οποίων η ηλικία από μόνη της είναι θαυμαστή -λίγοι έχουν την τύχη να γεράσουν- το νησί πρέπει να επιστρέψει στην παραγωγή και αυτό το εγγυάται η νεαρή ηλικία, τουλάχιστον ως ένα βαθμό.

Τα αιτήματα των συγκεντρωμένων αφορούν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς, στην επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο για την διαχείριση των απορριμμάτων, στην ενημέρωση για την ανακύκλωση, στην εκπόνηση σχεδίου στρατηγικής προστασίας για φύλαξη και άμεση κατάσβεση σε περίπτωση φωτιάς και εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. 

Σε "ώττα μη ακουόντων" η πρωϊνή βεγγέρα έξω από το δημαρχείο

 

 

 

Στην συνάντηση αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή, ενώ στοιχειοθετήθηκε κείμενο για συλλογή υπογραφών. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και να ακολουθηθεί η νομική οδός.

Photo: Team AndriakiPress

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.