Δ. Τηνιακός: Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν

Δημήτρης Τηνιακός:   ‘’ Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν. Δεν αξίζουν στην Άνδρο μας ’’

Δ. Τηνιακός: Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν Δ. Τηνιακός: Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν

Οι φωτογραφίες είναι πριν από δύο ημέρες και αποτυπώνουν μια γκρίζα και θλιβερή εικόνα για την καθαριότητα στο Γαύριο, στην Χώρα και στο Κόρθι.

Δ. Τηνιακός: Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν

Ανάλογες θλιβερές εικόνες και καταστάσεις βιώνουν και άλλες περιοχές του νησιού μας.

Δ. Τηνιακός: Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν

Οι εικόνες αυτές δεν μας ταιριάζουν , είναι οι εικόνες μιας εγκαταλελειμμένης Άνδρου.

Ο κ.Σουσούδης, είχε προειδοποιηθεί, ότι από τους χειρισμούς του στον τομέα της καθαριότητας, θα βρισκόταν πολύ σύντομα σε αδιέξοδο.

Το ζήτημα όμως είναι ότι το αδιέξοδο αυτό, το βιώνει και το πληρώνει όλη η Άνδρος ενώ μάλιστα έχει ξεκινήσει και η τουριστική περίοδος.

Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν.

Η εικόνα μικρών και ανεξέλεγκτων χωματερών στο νησί, μας προσβάλλει όλους, αδικεί την Άνδρο.

Ο κ.Σουσούδης έχει την τύχη να έχει απέναντι του μια αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις και επιδιώκει τη συνεργασία και τη συνεννόηση για ζητήματα όπως είναι η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Επέλεξε όμως να αγνοήσει αυτές τις προτάσεις. Τα αποτελέσματα ήδη τα βλέπουμε.

Καιρός να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί μόνος του και ότι δεν τα ξέρει όλα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παλαιότερο κείμενο μου από τη Τρίτη 25 Ιουλίου 2017
    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
    (Επανακοινοποι΄ω σαν σχόλιο μου εδώ παλαιότερο κείμενο μου για τα σκουπίδια της Άνδρουπου το έγραψα το έτος 2017, το οπο΄ιο ταιριάζει ¨γάντι” και στο σήμερα)
    Mερικοί κάτοικοι του νησιού αυτού είτε μόνιμοι , είτε εποχιακοί είτε με αληθινά είτε με ψεύτικα προφίλ στο φ.β , δυσφημίζουν γενικά την Ανδρο και κατά κανόνα φωτογραφίζουν τους κάδους αποριμμάτων όταν είναι γεμάτοι σκουπίδια, ( άσχετα αν σε μια ώρα ‘η σε μια μέρα θα έχουν αδειάσει), και προβάλλοντας αυτή τη φωτογραφία χρησιμοποιούν βαρύτατες και προσβλητικές εκφράσεις προς όλους τους αρμοδίους γι΄΄α αυτή τη δουλειά ήγουν της καθαριότητας της Ανδρου.. Ομως για την ουσία του προβλήματος ( για τη “ταμπακιέρα” οπως λένε) δεν βγάζουν “αχνη” ούτε απαντούν στα ερωτήματα:
    1. Ποια είναι τα γεννεσιουργά αίτια της παραγωγής πολλών τόννων ετησίως ( ίσως εκατοντάδων ή χιλιάδων τόννων σκουπιδιών για την Ανδρο),
    2. Ποιοί είναι εκείνοι που φρεναρουν πάντοτε και διαχρονικά τα τελευταία τριάντα χρόνια τη δημιουργία χώρου για τα σκουπίδια της Ανδρου, πάντα για το δικό τους προσωπικό συμφέρον, φρενάρουν παντού και οπου ήθελε χωροθετηθεί περιοχή γι΄αυτό το σκοπό.
    3. Περιμένουν από τον οποιοδήποτε Δήμαρχο κάθε εποχής και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να αδειάζουν κάθε μέρα τους κάδους αποριμμάτων τους οποίους κάδους θα έχουν γεμίσει μέχρι την επομένη μέρα το πρωί, και δεν ρωτάνε τους εαυτούς τους το εξής απλό ερώτημα: “Πού θα τα πάει ο Δήμαρχος και οι οδοκαθαριστές τα σκουπίδια? ” Στη θάλασσα δεν μπορούνε να τα πετάξουνε. Πουθενά στην Ανδρο απάνω δεν θέλει να αφήνει κανένας σκουπίδια δίπλα του, μάλιστα δεν θέλει ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ στους κάδους κοντά στο σπίτι του και πολλέμς φορές με το αυτοκίνητο του τα μεταφέρει σε άλλους μακρινούς κάδους από το σπίτι του..
    4. Αγαπητοί Ανδριώτες , φίλοι του νησιού, μόνιμοι και μη μόνιμοι κάτοικοι, όσο παραμένετε σε αυτή τη νοοτροπια, οποιο Δήμαρχο και Δημοτικά Συμβούλια και αν εκλέξετε, μακάρι και τον Καποδίστρια τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας ( αυτόν που έφτιαξε την Ελβετία και του έχουν στήσει ανδράντα εκεί και τον τιμούν σαν μέγα ευεργέτη της Ελβετίας, αλλά που οι Ελληνες τον δολοφόνησαν στο Ναύπλιο όντα πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας) ούτε αυτόν ακόμη και αν αναστήσετε και να τον βάλετε Δήμαρχο της ΄Ανδρου, το πρόβλημά σας, ή αυτό που θωρείτε μέγα πρόβλημα και το καυτηριάζετε κάθε μέρα , ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΠΟΤΕ ( αυτό σας το λέω τώρα και θα το δείτε και στο μέλλον)* . Αλλάξτε πρώτα εσείς νοοτροπία, να γίνετε συγκαταβατικοί, και δίκαιοι κριτές, αναλογιστείτε τις συλλογικές ευθύνες ολου του Ανδριακού λαού, και μετά να χρησιμοποιθείτε βαρύγδουπες “κατηγορηματικές” εκφράσεις ..

    Κωνσταντίνος Στρατής
    Μεσαριά Ανδρος

    * Και το μέλλον για το οποιο έγραφα το έτος 2017 πριν από 7 χρόνια ήρθε, και σήμερα πάλι για τα σκουπίδια μιλάμε, και θα συνεχίσομε να μιλάμε και μετά από άλλα 30 χρόνια στο μέλλον.. Γιατί ισχύει για τον κάθε Ανδριώτη το ” Μακριά από εμένα τα σκουπίδια και όπου θέλουνε ας τα πάνε” και επειδή το “μακριά” για τον ένα , είναι ¨κοντά” για τον άλλο Ανδριώτη, γι΄αυτό το λόγο το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί ποτέ στην Άνδρο, και η εκάστοτε αντιπολίτευση , θα κατηγορεί μονίμως την εκάστοτε συμπολίτευση εις τους αιώνας των αιώνων.

  2. Η ασυδοσία οφείλεται στην αμέλεια ίσως και αδυναμία των αρχών (δημοτικών/αστυνομικών) να ελέγξουν την μικροπαραβατικότητα. Ενίοτε και στην αποφυγή να εμπλακούν στην αναζήτηση ενδεχομένως ‘επωνύμων’ κατοίκων ή παραθεριστών που θα ζημίωνε το profil τους.
    Η προφανής λοιπόν ατιμωρησία και η επιβολή προστίμων στους καθ’έξιν παραβάτας, οδηγεί στην αγνόηση και των πιο απλών κανόνων ομαλής κοινωνικής συμβίωσης, χώρια που εξωθεί καποιους επιρεπείς σε παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές αλλά και τους βλαπτόμενους-θύματα σε αναζήτηση τρόπων αντίδρασης που δεν συνάδουν με την ευγένεια και την νομιμότητα απόλυτα (πχ φωτογραφίες από την τέλεση του αδικήματος).
    Εκείνο που πραγματικά καταντάει πανδημία από το Πάσχα και μετά που αρχίζουν και ανοίγουν τα σπίτια μη μονίμων κατοίκων ειδικά σε τουριστικές περιοχές, είναι οι σωροί από αποκλαδιές και χόρτα που τα πετούν ανεξέλεγκτα παντού μη σεβόμενοι όχι το τοπίο μόνο αλλά τους παρακείμενους γείτονες τους. Αρκεί να μην τα έχουν στην πόρτα τους και ας υποφέρει ο γείτονας με τις ”βρώμες” τους.
    Και φυσικά αργότερα το καλοκαίρι οι ίδιοι κάνουν μνεία και παράπονα διαδικτυακά ότι κινδυνεύουν τα σπίτια τους από φωτιές γιατί ”άκουσον-άκουσον” οι μόνιμοι κάτοικοί δεν καθαρίζουμε τα χωράφια μας που οι ίδιοι μας τα λέρωσαν . Ο tempora o mores….

  3. To γεγονός πως κάθε ασυνείδητος αφήνει ό,τι βρει όπου βρει δεν περνάει από το μυαλό σας. Το μόνο που σκέφτεστε είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης. Τέτοιες εικόνες πάντα υπήρχαν. Αν και μόλις επέστρεψα από το νησί και τουλάχιστον στο Αλαδινού και στα περίχωρα δεν είδα καμία τέτοια εικόνα ούτε και στην Χώρα. Είναι άκρως κουραστικό αυτό που κάνετε και καταντάει εμμονή. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να κριθεί ένας Δήμαρχος. Είναι πολύ νωρίς. Κ΄άντε υπομονή και αξιολογήστε και τα καλά. Το ίδιο θα έγραφα οποιοσδήποτε είχε εκλεγεί μόλις 3 μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.