Η χειροτονία του Ακινήτου στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου

“Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Ἄνδρου, ἐπί τη ετησία μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου, αποτμήματα των οποίων φυλάσσονται σ’ αυτήν, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Δωροθέου και του Αρχιμ. Ευθυμίου και προέβη στην σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του πρότριτα σε Διάκονο χειροτονηθέντος αδελφού της Μονής Ανικήτου, με την παρουσία πολλών Ανδρίων πιστών και οικογενών του νέου Πρεσβυτέρου.

Η χειροτονία του Ακινήτου στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου

Προς αυτόν απευθυνόμενος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού τόνισε ότι σε ἀντίθεση με τους αγίους-κρυφούς Μαθητἐς του Κυρίου, Νικόδημο και Ιωσήφ από Αριμαθαία, οι οποίοι μόνο μία φορά άγγιξαν το Σὠμα του Ιησού, εκείνος θα το αγγίζει, θα το μεταλαμβάνει και θα το μεταδίδει στους πιστούς κάθε φορά, που θα τελεί τη Θεία Λειτουργία, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ιερουργεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με φόβο Θεού και έχοντας προηγουμένως ζητήσει “συγγνώμη” απ΄ Αυτόν, κάθε φορά, που ως άνθρωπος σφάλει.
Ευχαρίστησε τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Δωρόθεο, και τους Πατέρες της Μονής για τη διακονία τους και τη μέριμνά τους προς αυτήν και ευχήθηκε καλή διακονία στον Πρεβύτερο Ανίκητο”.

Η χειροτονία του Ακινήτου στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.