ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ: “Τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Τι πρέπει να γίνει.”

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου έχει πλέον αυτόνομη λειτουργία, πόρους και περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως όμως έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που πρέπει να τις θέσει στην υπηρεσία του νησιού. Νιώθω μεγάλη ηθική ικανοποίηση που συνέβαλα σε αυτή την προσπάθεια, που επικεντρώθηκε στο διαχωρισμό αρμοδιοτήτων , περιουσιακών στοιχείων και πόρων του πρώην ενιαίου Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου για να οδηγηθούμε σήμερα στο δικό μας Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Όμως τίποτα δεν τελείωσε με την δημιουργία του. Αντίθετα τώρα μπορούν να αρχίσουν να γίνονται πολλά. Αρκεί να συνεργαστούμε και να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες και ανούσιες μικροπαραταξιακές και προσωπικές αντιπαραθέσεις, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε τους τρόπους που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου θα μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης για όλη την Άνδρο. Η σύνθεση αυτού του τραπεζιού δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε εμάς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αντίθετα, πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της Άνδρου.

Γι΄ αυτό πρέπει να κληθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σχετικοί φορείς, η Περιφέρεια αλλά και η κεντρική εξουσία. Όλοι μαζί μπορούμε να επανασχεδιάσουμε  τις λιμενικές μας εγκαταστάσεις, να τις αξιοποιήσουμε για την οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού. Τα καράβια είναι οι δρόμοι μας και τα λιμάνια οι σταθμοί άφιξης και αναχώρησης μας. Χωρίς αυτά ελάχιστα μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Οι πρώτοι στόχοι έχουν τεθεί από καιρό – και από εμέ ως προηγούμενου προέδρου και από τους προηγούμενους στη διοίκηση του Ταμείου – είναι ξεκάθαροι:

– Υλοποίηση της τρίτης φάσης του Λιμένα Γαυρίου.

– Προγραμματικές συμβάσεις για την τεχνική υποστήριξη του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ( εκπόνηση μελετών, διαγωνισμοί)

– Εκπόνηση σχεδίων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου για όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού.

– Διαχωρισμός επιβατικής και εμπορικής δραστηριότητες στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

– Αξιοποίηση των λιμανιών Χώρας και Κορθίου για τον ελλιμενισμό μεγάλων τουριστικών σκαφών.

– Χωροθέτηση για τη δημιουργία δικτύου μαρινών στην Άνδρο και ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης για να προχωρήσει στη συνέχεια η παραχώρηση σε στρατηγικό επενδυτή.

– Σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.

Ο κ.Σουσούδης, ως Δήμαρχος – αφού επέλεξε τον εαυτό του και για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου – θα πρέπει να αναλάβει χωρίς αποκλεισμούς τη σχετική πρωτοβουλία για όλα τα παραπάνω. Είμαστε έτοιμοι – έχοντας και την σχετική πείρα και τεχνογνωσία να προσέλθουμε καταθέτοντας πλήρεις και ολοκληρωμένες προτάσεις σε αυτή τη συζήτηση. Η Άνδρος πρέπει να γυρίσει σελίδα. Διαφορετικά αν δεν γυρίσει η ανάπτυξη θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός για το νησί μας.

Χ.Β.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι είναι πάλι κι αυτό; Από τη μια ζητά, κάτι πολύ λογικό και παραγωγικό, να μαζευτούν όλοι σ ένα τραπέζι και να μιλήσουν για να παρθούν κάποιες γόνιμες αποφάσεις και από την άλλη ορίζει ο ίδιος ποιες πρέπει να είναι αυτές οι αποφάσεις, προβάλει το έργο του ως προηγούμενος πρόεδρος και λέει στον νέο πρόεδρο, που είναι και δήμαρχος, τι πρέπει να κάνει… Γενικά στην Άνδρο υπάρχει εκτροπή και επιδημική… «μονομανία»… Το νησί κινδυνεύει από «ξερολισμό» και ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ… Ζητείται μετριοπάθεια και πραγματική γνώση ή καλύτερα: «γνώθι σαυτόν»!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.