Κυριάκος Θωμάς : ‘’ Άνιση αντιμετώπιση των γονιών της Υδρούσας που πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα για τα παιδιά τους που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς ενώ οι γονείς σε Χώρα και Κόρθι πληρώνουν λιγότερα.’’

Η Άνδρος είναι ενιαία.Κ. Θωμάς. Kαταγγέλει τοπικιστικά σύνδρομα και διχασμό

Κυρίως πρέπει  να απαλλαγεί από τοπικιστικά σύνδρομα, επιλογές που συντηρούν το διχασμό.

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, (27.4.2024) η πλειοψηφία του κ.Σουσούδη καθόρισε τη οικονομική συμμετοχή των γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς.

Για τη Χώρα και το Κόρθι, η συμμετοχή αυτή καθορίστηκε σε 80 ευρώ το μήνα ενώ για την Υδρούσα σε 100 ευρώ το μήνα.

Είναι σαφές ότι υπάρχει άνιση αντιμετώπιση και κατανομή των βαρών.

Στο παρελθόν υπήρχε η δημοτική επιχείρηση που είχε αυξημένο κόστος λειτουργίας και για αυτό υπήρχε η σχετική τιμολόγηση.

Τώρα όμως, με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, η δημοτική επιχείρηση καταργήθηκε και την ευθύνη για τον καθορισμό της οικονομικής συμμετοχής των γονέων την έχει ο Δήμος.

Χωρίς να υπάρχει μια οικονομική μελέτη που να δικαιολογεί τη διαφορετική τιμολόγηση, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του κ.Σουσούδη, αποφάσισε διαφορετικές και υψηλότερες χρεώσεις για την Υδρούσα.

Με δεδομένο ότι υπάρχει αύξηση των εσόδων του Δήμου κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ, υπάρχει χώρος όχι μόνο για να υπάρχει ενιαία τιμή σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Άνδρου για την οικονομική συμμετοχή των γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς ΑΛΛΑ και για να εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης ακόμα και κάτω από τα 80 ευρώ για όλους και χωρίς διαχωρισμούς( αφού έχουν αυξηθεί τα έσοδα του Δήμου).

Για όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει μια οικονομοτεχνική μελέτη. Η πρόταση της παράταξης μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ είναι λογική και απευθύνεται κυρίως και στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του κ.Σουσούδη στην Υδρούσα που πρέπει να την αξιολογήσουν με ευθυκρισία.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την πάτησε. Έπεσε σε μεγάλη λούμπα !!!!
    Μάταια προσπαθεί με σαθρά επιχειρήματα να διορθώσει την Γκάφα του.
    Φτάνει πια η Άρνηση σε Όλα από το σύστημα Λοτσαρη.
    Να ζητήσουν συγνώμη .
    Να σταματήσουν να ρίχνουν νερό στο μύλο του διαχωρισμού της Άνδρου

  2. Να ζητήσει πρώτα ΣΥΓΝΏΜΗ από τους Δημοτικούς Υπαλλήλους που του μείωσε με αυτά που είπε ο εμπαθής και πικροχολος κυριακ.θωμας .
    Έχει το θράσος να προσπαθεί με σαθρά επιχειρήματα να μπαλώσει την ΓΚΆΦΑ του ΝΤΟΠΗ ΤΟΥ ! ! ! ! !

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.