Τη σημασία του θεσμού της Διεθνούς Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» για το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και ειδικότερα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανέδειξε σήμερα 30.5.2024 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στη Συνάντηση με τον Τύπο που πραγματοποιήθηκε για τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024», στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Ποσειδώνια 2024 - Υπουργός Χρ. Στυλιανίδης

«Η φετινή διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του συνόλου της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και φυσικά του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναμένεται να είναι από τις πλέον επιτυχημένες. Η αθρόα συμμετοχή επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» είναι η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στυλιανίδης, εστίασε στην παρουσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024», η οποία συνίσταται στην ανάδειξη της σημαντικότητας και ανάγκης προσέλκυσης νέου και ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού στα πλοία και στην ξηρά, στην ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού πλέγματος ναυτιλιακών δραστηριοτήτων (maritime cluster).

Και πρόσθεσε: «Στον πυρήνα της εθνικής μας πολιτικής βρίσκεται και η προσέλκυση πλοίων στο εθνικό νηολόγιο και η εγκατάσταση ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Εφαρμόζουμε, διαχρονικά, ένα πλέγμα μέτρων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και στη διατήρηση της αντίστοιχης τεχνογνωσίας, εντός της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές για μια ακόμη εξαιρετική διοργάνωση της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024» καθώς και όλους τους φορείς που έθεσαν την έκθεση υπό την αιγίδα τους και συνέβαλαν στην υλοποίησή της, τόνισε ότι σταθερή επιδίωξη αποτελεί η αύξηση της συνεισφοράς της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία προκειμένου να είναι αντίστοιχη της ανταγωνιστικής θέσης που κατέχει. «Και η επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης των “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ” συμβάλει ουσιαστικά και καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.