Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η μεγαλύτερη διεθνής ημέρα για το περιβάλλον.

Υπό την ηγεσία του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP)  διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1973 και έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης που γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα για το 2024, “Η γη μας, το μέλλον μας. Είμαστε η #GenerationRestoration” τονίζει τη σημασία της αποκατάστασης της γης, της καταπολέμησης της ερημοποίησης και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στην ξηρασία.

Επί του παρόντος, έως και το 40% της παγκόσμιας γης έχει υποβαθμιστεί, με επιπτώσεις σε περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως λόγω της ερημοποίησης. Επιπλέον, οι προβλέψεις δείχνουν ότι μέχρι το 2050, πάνω από τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα επηρεάζονται από την ξηρασία.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προηγείται της COP16 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (UNCCD), η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2024 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διάσκεψη αυτή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη διεθνής συνάντηση για τη γη και την ξηρασία.

Η ανθρωπογενής περιβαλλοντική ζημία κλιμακώνεται, με σοβαρές συνέπειες όπως η κλιματική αλλαγή, η απώλεια οικοσυστημάτων και η ερημοποίηση των εδαφών. Είναι καθήκον μας ως σημερινή γενιά να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να επαναφέρουμε τη γη και τη φύση στη φυσική τους κατάσταση.

Στην Άνδρο οργανώνεται συγκέντρωση για την ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 2.6.2024 στις 11πμ στην πλατεία Γηροκομείου.

 “Η γη μας, το μέλλον μας. Είμαστε η #GenerationRestoration”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.