Ο Α. Κάλτσιος και ζωγραφική με ρύζι στην "Αδαμαντία"Διακρίνεται για τη συγγραφική τάση του αλλά και την ζωγραφική με ρύζι!!! Αυτή την ώρα εγκαινιάζεται η έκθεσή του στην Χώρα της Άνδρου στη φιλόξενη γκαλερί της Αττικής Πιάγκου, στην “Αδαμαντία“. Τα έργα του καλλιτέχνη Αργύρη Κάλτσιου μετά την Άνδρο θα ταξιδέψουν στη Μύκονο. Η εκθεση θα ειναι ανοιχτη καθημερινα 11.00 με 14.00 και 19.00 με 22.00 και θα διαρκέσει μέχρι 14 Ιουνίου.

Καλό ταξίδι και καλό μήνα!

Ο Α. Κάλτσιος και ζωγραφική με ρύζι στην "Αδαμαντία"Ο Αργύρης Κάλτσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και απέκτησε δυο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενα την Περιβαλλοντική Μελέτη Κτιρίων και τη Συντήρηση Ιστορικών Κτιρίων. Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία ως αρχιτέκτονας και επιχειρηματίας, ασχολείται με μεταφράσεις και συγγραφή άρθρων, ποιημάτων και πεζών, ενώ δίδαξε Ιστορία Τέχνης και Αρχιτεκτονικής σε ιδιωτικά κολέγια. Από το 2002 έως σήμερα έχει εκδώσει τέσσερα λογοτεχνικά και ένα τεχνικό βιβλίο. Συνεπαρμένος από τη μαγεία των εικαστικών τεχνών, τα τελευταία χρόνια πειραματίστηκε με υλικά και τεχνικές που οδήγησαν σε μια συλλογή έργων που φέρει το προσωπικό του καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Μέχρι νεωτέρας, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Στα έργα του, με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και την εποξεική ρητίνη, διακρίνεται η έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την κίνηση του σώματος ενώ επιχειρείται αμέσως η ταύτιση διαθέσεων και, εμμέσως, η ανάδυση απωθημένων. Ωστόσο, η καλλιτεχνική γλώσσα ποικίλλει κι αλλού κυριαρχούν πολιτικές και πολιτισμικές αναφορές που αναπαριστώνται αλληγορικά ενώ δεν λείπουν και οι αυτοβιογραφικές αφετηρίες. 

Ο Α. Κάλτσιος και ζωγραφική με ρύζι στην "Αδαμαντία"

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.