Τα 10 χρόνια δραστηριότητας του συμπληρώνει φέτος ο Χορετικός Όμιλος Υδρούσα και το γιορτάζει!!

Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας: 10 Χρόνια Δημιουργίας – Επετειακή Μουσικοχορευτική Παράσταση

 Ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας έχει τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στην επετειακή μουσικοχορευτική παράστασή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, στις 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου.

Φέτος, ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας γιορτάζει τα δέκα χρόνια δημιουργικής του πορείας, προσφέροντας στους φίλους της παράδοσης και της τέχνης μια μοναδική παράσταση γεμάτη μουσική και χορό. Η παράσταση αυτή θα είναι μεγαλειώδης, με τη συμμετοχή 150 χορευτών και 5 μουσικών, και θα παρουσιαστούν περισσότερες από 200 παραδοσιακές φορεσιές.

Μετά τις ποικίλες εκδηλώσεις της περιόδου των Χριστουγέννων και τις διοργανώσεις του 3ου Σεμιναρίου Παραδοσιακών Χορών και του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών και Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, οι οποίες έχουν καθιερωθεί ως θεσμοί στα δρώμενα του τόπου μας, ο Όμιλος επανέρχεται δυναμικά παρουσιάζοντας στοιχεία του έργου που παράγει.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον παραδοσιακό χορό και τραγούδι, με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες τους, τα πολύχρωμα μουσικά μέτρα και τα χαρακτηριστικά βήματα. Ο χώρος του θεάτρου θα πλημμυρίσει με ακούσματα από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τα Νησιά του Αιγαίου, τη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία, με τη συνοδεία ταλαντούχων μουσικών του χώρου. Ταυτόχρονα, χορευτές του Ομίλου θα παρουσιάσουν με το ανάλογο ύφος χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, την Πελοπόννησο, τη Νάουσα, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες, τον Πόντο, την Καππαδοκία και τη Μικρά Ασία.

Σε αυτό το πάντρεμα πολιτισμών και παραδόσεων, το οποίο ετοιμάζεται με επιμέλεια, σχολαστικότητα και επαγγελματισμό από τον γνωστό χοροδιδάσκαλο Κωστόπουλο Στάθη, ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας ετοιμάζει μια ιδιαίτερα προσεγμένη παράσταση. Με τη χρήση ενός ευφάνταστου σκηνικού, με σεβασμό στα λαογραφικά στοιχεία του τόπου μας και κυρίως με μεράκι και αγάπη για αυτό που πρεσβεύει, τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υπόσχεται να μαγέψει και να συγκινήσει το κοινό.

Καλείται το κοινό της Άνδρου και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Αιγαίου να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια του Ομίλου, να βιώσει μαγικές και ονειρεμένες στιγμές και να απολαύσει ηχοχρώματα και χορευτικά μοτίβα άλλων εποχών.

Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς και θα μας δώσει χαρά να σας έχουμε δίπλα μας σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση.

Με εκτίμηση,

Ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.