Οι Κολοφώνες του Γιάννη ΜαμάηΞεχειλίζει πάθος με ό,τι καταπιάνεται. Κυρίως με το βιβλίο. Γιάννης Μαμάης. Ο Ανδριώτης εκδότης αναφέρεται στην τελευταία σελίδα μιας ζωής …60 χρόνων των καλαίσθητων εκδόσεων Gutenberg.

-Να είσαι καλά Γιάννη Μαμάη. Και λίγα γράφει για εσένα στα Νέα ο Γιάννης Ζουμπουλάκης.

ΜΦΜ

 

“…Ο Γιάννης Μαμάης, υπεύθυνος των εκδόσεων Gutenberg είναι ο άνθρωπος – κλειδί τους. Χωρίς να τον συγκρίνω με άλλους συναδέλφους του, θα πω ότι το μεράκι του Μαμάη για την ποιοτική έκδοση ενός βιβλίου δεν περιγράφεται με λέξεις. Είναι τόσο σχολαστικός, τόσο «μανιακός» με την παραμικρή λεπτομέρεια, που άθελά του μπορεί να γίνει… αγχωτικός. Πολλές φορές, όταν τον επισκέπτομαι στο γραφείο του στα Εξάρχεια, όπου βρίσκονται οι εκδόσεις Gutenberg, τον ακούω να μου αναλύει ξανά και ξανά το σκεπτικό του για τη σωστή στοιχειοθεσία, το σωστό εξώφυλλο, τη σωστή γραμματοσειρά, τις σωστές αποστάσεις, τα σωστά περιθώρια. Για τον Γιάννη Μαμάη, ένα βιβλίο, αν θέλει να σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να είναι έργο τέχνης. Και εφόσον από την πλευρά του ο Μαμάης έτσι αντιμετωπίζει τα βιβλία του, μπορώ να πω ότι οι εκδόσεις Gutenberg παράγουν εκδοτικά έργα τέχνης.

Οι Κολοφώνες του Γιάννη Μαμάη

Δεν μου κάνει λοιπόν καμία εντύπωση η εξαιρετικά μερακλίδικη ιδέα που κατάφερε να υλοποιήσει και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή: μια έκθεση για τους κολοφώνες ορισμένων από τα βιβλία των εκδόσεων Gutenberg, αφιερωμένη συγχρόνως στα 60 χρόνια λειτουργίας τους. Τίτλος της «Κολοφώνες – Η μνήμη της τελευταίας σελίδας». Διάρκειά της, ως την Πέμπτη 20 Ιουνίου.”

Τα Νέα Γιάννης Ζουμπουλάκης

Premium Έκδοση – Tabula rasa Τιμώντας τον «ληξίαρχο» των εκδόσεων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.