Κίνητρα στους δημότες – ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε όσους υιοθετούν και αναλαμβάνουν την κηδεμονία αδέσποτων ζώων του δήμου, καθώς επίσης και στους κτηνοτρόφους, δίνει –για πρώτη φορά– ο Δήμος Άνδρου, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Τρανάκου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμος, στηριζόμενος στις ευεργετικές πρόνοιες του Προγράμματος «Άργους», έχει καταρτίσει πρόγραμμα διαχείρισης, το οποίο παρέχει αποκλειστικά σε μόνιμους κατοίκους του δήμου, δωρεάν σήμανση και στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ιδιοκτησίας τους, εφόσον ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΟΑΕΔ, στους διαβιούντες με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), σε όσους υιοθετούν και αναλαμβάνουν την κηδεμονία αδέσποτων ζώων του δήμου, όπως επίσης και στους κτηνοτρόφους για τα ζώα εργασίας τους (ποιμενικά σκυλιά).

Δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα

-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Δικαιολογητικά ειδικών κατηγοριών

α) Αίτηση του ενδιαφερόμενου,

β) Υποβολή δικαιολογητικού πιστοποίησης ότι ανήκει σε μια από τις ανωτέρω κατηγορίες,

γ) Έκδοση υπογεγραμμένου παραπεμπτικού (δωρεάν παροχής σήμανσης – στείρωσης) από το αρμόδιο γραφείο του δήμου προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία (Δημοτική, συμβεβλημένη) και την τήρηση σχετικού αρχείου αντίστοιχα (Γραφείο Δήμου – Κτηνιατρική Υπηρεσία).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Γραφείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Άνδρου στο τηλ. 2282360232 (κ. Γιώργος Τρανάκος) κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.