Στην πολιτική -όπως και στη ζωή- υπάρχει η αλήθεια, υπάρχει και το ψέμα. Ορισμένοι επιμένουν να βασίζουν την παρουσία τους στα κοινά, στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προσπαθούν να παραπληροφορούν προκειμένου να γίνουν αρεστοί.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να γράφονται ανακρίβειες, από τον περίγυρο της μειοψηφίας, στα όρια της συκοφαντίας, που ουσιαστικά προσπαθούν να παραπληροφορούν και να αποπροσανατολίζουν από την ουσία και την αλήθεια του θέματος.

Σχετικά με το δημοσίευμα της επιστροφής 7 εργατών καθαριότητας στον Δήμο μας.

Η μόνη πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για 12 υπαλλήλους, 7 καθαριότητας και 5 διοικητικούς, που είχαν προσληφθεί στο παρελθόν λόγω της πανδημίας, κάτι που έγινε σε όλους τους δήμους της χώρας.

Ορισμένοι από αυτούς απασχολούνταν ήδη στο Δήμο με συμβάσεις αλλά ακόμα και την περίοδο 2014 – 2019, όπου ήμουν και τότε Δήμαρχος.

Το επισημαίνω γιατί κανείς δεν πρέπει να διαχωρίζει τους ανθρώπους στους δικούς του και στους άλλους. Οι εργαζόμενοι δεν είναι κανενός Δημάρχου.

Είναι πολίτες στην υπηρεσία της Άνδρου. Δουλεύουν και δεν είναι υποχείρια κανενός. Εργάζονται και κανείς δεν τους κάνει χάρη. Όταν αποφασίστηκε από την κεντρική διοίκηση του κράτους η απόλυση των εργαζομένων covid, όπως είναι γνωστό, προσέφυγαν όλοι στα δικαστήρια με αίτημα τη μονιμοποίησή τους.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές -τον Νοέμβριο του 2023, επί δημαρχίας του κ. Λοτσάρη- οι υπάλληλοι απολύθηκαν, διότι απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ασκήσει. Η κύρια αγωγή τους εκδικάστηκε στις 18 Απριλίου.

Πριν την εκδίκαση της υπόθεσης των υπαλλήλων, εισηγήθηκα τόσο στη Δημοτική Επιτροπή, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο να τους επαναπροσλάβουμε διότι κάλυπταν πάγιες ανάγκες του Δήμου.

Επιπλέον στο πλαίσιο αυτό, ανατέθηκε και στη νομική σύμβουλο του Δήμου μας να παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία και τις ομόφωνες θετικές αποφάσεις μας στο δικαστήριο.

Επιπλέον, κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ  των υπαλλήλων, ο δημοτικός σύμβουλος και συνεργάτης μου, Δημήτρης Πολέμης, νομικός στο επάγγελμα, προκειμένου να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το αίτημά μας. Έτσι συμβάλαμε και εμείς στη θετική για τους εργαζόμενους απόφαση του Δικαστηρίου.

Και από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου είναι ξανά μαζί μας, στον αγώνα για την καθαριότητα του νησιού μας και την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Το να προσπαθεί ο πρώην δήμαρχος, με το γνωστό ύφος, να πει ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν τους ήθελε, αποτελεί ανήθικο ψέμα και ντροπή. Τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για στείρα αντιπολίτευση και οφείλει ο καθένας να είναι προσεκτικός. Αν τον ενοχλεί η αλήθεια τότε θα ήταν καλύτερα να μην έλεγε τίποτα.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Λοτσάρης και οι στενοί συνεργάτες του, έχουν διαζύγιο με την αλήθεια και έχουν επενδύσει στο ψέμα, τέτοια όμως θέματα δεν προσφέρονται για σπέκουλα και παραπληροφόρηση.

Συνεχίζουμε με προγραμματισμό και σοβαρότητα, με φροντίδα και σχέδιο για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που κληρονόμησε η δημοτική μας αρχή. Καθημερινά γίνεται αγώνας από όλους τους συνεργάτες μου, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε κάθε θέμα, μικρό και μεγάλο, καθώς και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.