Το δελτίο τύπου της παράταξηςΜαζί για την Άνδρο

΄΄ Το Μουστάκειο Κληροδότημα Άνδρου διαχειρίζεται ακίνητα που πρέπει να αποφέρουν έσοδα για να μπορούν να χρηματοδοτούν κοινωφελείς δράσεις και σκοπούς.

Όταν ως Έπαρχος , ανέλαβα την ευθύνη της διαχείρισης , το 2014, έβαλα ως στόχο:

-την καθιέρωση κανόνων διαφάνειας και ελέγχου

-την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κληροδοτήματος.

Το κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Μηλιώνη στο Κολωνάκι παρέμενε κλειστό , είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και δεν απέφερε έσοδα.

Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, και μάλιστα εν μέσω capital controls, καταλήξαμε σε συμφωνία , στον Αύγουστο του 2015,  με επενδυτή ο οποίος πέραν του ενοικίου αναλάμβανε την υποχρέωση να υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις που δίνουν υπεραξία στο ακίνητο.

Σήμερα και μετά από πολλές προσπάθειες, το ακίνητο είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει ως πολυχώρος και αφού έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του.

Το πιο σημαντικό: εδώ και 9 χρόνια καταβάλλεται κανονικά το ενοίκιο, γεγονός που επιβεβαιώνει πόσο επωφελής ήταν αυτή η συμφωνία για την τοπική κοινωνία.

Για μένα είναι μια τεράστια ηθική ικανοποίηση.

Κυρίως όμως η εξέλιξη με το συγκεκριμένο ακίνητο του κληροδοτήματος, δείχνει ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης με αναπτυξιακή διάσταση που μεγεθύνει τα οφέλη για τον τόπο μας.’”

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Στην δεκαετία του ’80 ο γλύπτης Νίκος Περαντινός έφερε το θέμα της κακοδιαχείρισης του ακινήτου στην εφημερίδα “Ανδριακή” και με ενέργειες τότε των Ανδρέα Φωτόπουλου, Κώστα Ρόμπου, Γιώργου Θεοχαράτου και του τ. προέδρου της Π. Μεριάς κ. Κοντού και της γραμματέως κ. Μ. Καραγιάννη, ξεκίνησε η αξιοποίηση της περιουσίας του Κληροδοτήματος με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των υποτροφιών κ.α.

Από τότε πέρασε καιρός. Πρόσωπα και πράγματα άλλαξαν, χρήματα και χέρια άλλαξαν. Εάν ακόμη το Μουστάκειο προσφέρει ουσιαστικά στον τόπο τότε μόνο θετικό είναι για το Κόρθι και το νησί της Άνδρου κατ’ επέκταση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, πιο είναι το ενοίκιο που πετυχε

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.