Δήμος Άνδρου: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

–Με μειωμένο ωράριο τα σχολεία Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης

–Στη διάθεση των πολιτών κλιματιζόμενοι χώροι

–Έκκληση σε πολίτες και επιχειρήσεις να βγάζουν τα απορρίμματα νυχτερινές ώρες και να μην εναποθέτουν ογκώδη

Μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες που -σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού- θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, λαμβάνει ο Δήμος Άνδρου.

Τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο στο Δημόσιο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας.

Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Ως προς τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, μπορούν επίσης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17.00).

Με ειδικό ωράριο τα σχολεία Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) του Δήμου θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/06 έως και την Παρασκευή 14/6 αυστηρά μέχρι τις 11:30 π.μ. Ο Παιδικός Σταθμός Κορθίου θα παραμείνει κλειστός τις ανωτέρω ημέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ενώ δίνεται η δυνατότητα -εφόσον το επιθυμούν οι γονείς- να πάνε τα παιδιά τους σε άλλους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Επισημαίνουμε ότι, οι υπόλοιποι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Διάθεση κλιματιζόμενων αιθουσών

Από Τετάρτη 12/6 έως και την Παρασκευή 14/6 διατίθονται από τον Δήμο Άνδρου κλιματιζόμενες αίθουσες για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. θα είναι διαθέσιμη η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Άνδρου), καθώς επίσης κλιματιζόμενοι χώροι στα ΚΕΠ (Πλατεία Γηροκομείου) στη Χώρα της Άνδρου, στα ΚΕΠ στον Όρμο Κορθίου (πλακόστρωτο αγορά), στο Δημοτικό Κατάστημα Μπατσίου (παραλιακή) και στο Δημοτικό Κατάστημα Γαυρίου (άνωθεν Αγροτικού Ιατρείου).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης παρακαλούμε καλέστε στο Τμήμα Πρόνοιας (Kέντρο Κοινότητας), τηλ. 2282041343 και 2282360216, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και έπειτα στην Πολιτική Προστασία του Δήμου στο τηλ. 6945 941 141.

Απορρίμματα

Η ανάγκη προστασίας του προσωπικού της καθαριότητας από τη θερμική καταπόνηση και η τήρηση των σχετικών εγκυκλίων, οδηγεί στην τροποποίηση του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους νυχτερινές ώρες, καθώς η αποκομιδή θα γίνεται έως τις 10:30 π.μ.  Επίσης, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μην τοποθετείτε ογκώδη απορρίμματα (στρώματα, παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά, προϊόντα καθαρισμού κήπων, οικοδομικών εργασιών κ.λπ. δίπλα σε κάδους ή ανεξέλεγκτα σε διάφορες περιοχές.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα

Για τα αδέσποτα ζώα η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου συμβουλεύει να τοποθετήσετε μπολ με καθαρό και φρέσκο νερό σε σκιερά σημεία κοντά στα σπίτια σας ή σε κοινόχρηστους χώρους. Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ζώων κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.