Το Σάββατο 15/6 ελάτε να περπατήσουμε μαζί!Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Andrus Beer Trail Race Festival, το Σάββατο 15/6 το απόγευμα, θα διεξαχθεί δωρεάν κυκλική πεζοπορία με έναρξη και τερματισμό στον Όρμο Κορθίου.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί και να περιπλανηθούμε στους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της Λαρδιάς, του Πισκοπειού, της Αγίας Μαρίνας και των Χώνων, αλλά και να επισκεφθούμε τους βυζαντινούς ναούς του Κορθίου: τον παλαιοχριστιανικό Άγιο Ιωάννη Θεολόγο (5ος – 6ος αι.) και τον μεσοβυζαντινό Άγιο Νικόλαο (12ος αι.).

Στο διάβα μας ο Γιώργος Γλυνός θα μας πληροφορήσει για την ιστορία των μνημείων που θα συναντήσουμε, αλλά και για τις ιστορικές μαρτυρίες που αφορούν τους οικισμούς που θα επισκεφθούμε.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα (16:00) στον πεζόδρομο δίπλα στην πλατεία του Όρμου Κορθίου και πλησίον του κυκλικού κόμβου, στην είσοδο του χωριού. Για όσους θέλουν να αποφύγουν το πρώτο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής, υπάρχει δυνατότητα να μας συναντήσουν στις 17:00 στο πάνω Parking (πάνω πλατεία) της Λαρδιάς, από όπου θα περάσει η πεζοπορία (δίπλα στο ναό της Παναγίας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διαδρομής:

16:00 Εκκίνηση από τον Όρμο Κορθίου προς Ρωγιανό ποταμό όπου θα δούμε τους πολλούς νερόμυλούς του

16:30 Μέσα Ρωγό – ακολουθούμε τη σηματοδοτημένη διαδρομή #5 προς Λαρδιά

17:00 Λαρδιά – αφήνουμε τη σηματοδοτημένη διαδρομή #5 και διασχίζουμε τον παραδοσιακό οικισμό, ακολουθώντας τη χάραξη της διαδρομής των 15 χλμ. του Andrus Beer Trail Race

17:30 Πισκοπειό – διασχίζουμε τον παραδοσιακό οικισμό και επισκεπτόμαστε το «Γεφύρι της Αγάπης»

18:30 Αγία Μαρίνα – αφήνουμε τη χάραξη της διαδρομής των 15 χλμ. του Andrus Beer Trail Race λίγο μετά την Παναγία στο Παλαιόκαστρο, για να επισκεφθούμε τον υπέροχο οικισμό της Αγίας Μαρίνας.

19:00 Διασχίζουμε τις Άνω και Κάτω Χώνες και κατευθυνόμαστε προς το Σταυρό για να κατηφορίσουμε την Αρχοντική στράτα με κατεύθυνση προς το (Άνω) Κόρθι. Στις Κάτω Χώνες υπάρχει δυνατότητα καθόδου και στον Όρμο Κορθίου για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν νωρίτερα την κυκλική διαδρομή.

19:30 Κόρθι – επίσκεψη στους βυζαντινούς ναούς του Κορθίου: Άγιο Νικόλαο και Άγιο Ιωάννη Θεολόγο. Στη συνέχεια η κυκλική διαδρομή θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή στην πλατεία του Όρμου Κορθίου, όπου θα έχει στηθεί πραγματικό party!

Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός με ένα βοριαδάκι 5 μποφώρ να μας δροσίζει!

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να αποστείλετε email στη διεύθυνση: gglynos35@gmail.com

Σας περιμένουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.