Άνδρος, 15/6/2024

Για την κακόβουλη, αναληθή και συκοφαντική καταγγελία σε βάρος μου, η οποία πρόσφατα (13-06-2024) δημοσιεύθηκε σε τοπική διαδικτυακή εφημερίδα, υπό την θεματολογία ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τον τίτλο: «Καταγγελία: Η Έπαρχος Άνδρου κτίζει 11 μέτρα τριώροφα στο Άνω Γαύριο!…» και έκτοτε αναπαρήχθη – αναδημοσιεύθηκε όπως πληροφορούμαι και σε διάφορους λογαριασμούς, επώνυμους ή ανώνυμους (των οποίων δεν γνωρίζω το πλήθος) μέσου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της οποίας το περιεχόμενο, πλήττει δε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνω τα ακόλουθα:

Καταγγέλλω ότι όλως ψευδώς αναγράφονται τα παραπάνω, με στόχο, εκτός των άλλων, την ηθική μου εξόντωση δεδομένου, ότι τόσον η έκδοση της άδειας οικοδομής όσο και η έναρξη των οικοδομικών εργασιών έλαβαν χώρα όταν ακόμη ούτε είχα εκλεγεί έπαρχος ούτε, πολύ περισσότερο, είχα αναλάβει καθήκοντα (υπενθυμίζω πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξήχθησαν την 8 Οκτωβρίου 2023 και μόλις τον Νοέμβριο 2023, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 143/03-11-2023 Πράξης της Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου, με την υπ΄αριθμ. 33/7 Νοεμβρίου 2023 απόφασή του, προέβη στην ανακήρυξή μου ως επιτυχούσας τακτικής Περιφερειακής Συμβούλου Άνδρου, ενώ ανέλαβα καθήκοντα μόλις την 01.01.2024).   

Για τις καταγγελλόμενες ως δήθεν παράνομες κατοικίες που ανεγείρονται στο Άνω Γαύριο, σε ακίνητο το οποίο ανήκει εξ ημισείας στο σύζυγό μου και εμένα, έχει εκδοθεί νόμιμη οικοδομική άδεια. Οι δε εργασίες ανοικοδόμησης ξεκίνησαν τον Ιούλιο 2023 (για την πρώτη κατοικία) και τον Οκτώβριο 2023 (για την δεύτερη κατοικία), κάθε μία από τις οποίες ελέγχθηκε όπως ο νόμος ορίζει, η πρώτη την 17 Ιουλίου 2023 και η δεύτερη την 6 Οκτωβρίου 2023, από τους κατά νόμο αρμόδιους Ελεγκτές Δόμησης για τη συμφωνία τους με την οικοδομική άδεια και τα υποβληθέντα σχέδια και μελέτες, ως προς την θέση ενός εκάστου κτιρίου στο γήπεδο, τις διαστάσεις του κτιρίου (περίγραμμα) και τις πλάγιες αποστάσεις του.

Μετά δε τον διενεργηθέντα έλεγχο, οι Ελεγκτές Δόμησης βεβαίωσαν με το πόρισμά τους (την 17-7-2023 για την πρώτη οικοδομή και την 6-10-2023 για την δεύτερη οικοδομή), ότι κατά τον έλεγχο που αυτοί διενήργησαν, «δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις» .  

Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι ενώ καταγγέλλονται δήθεν παρανομίες στις οποίες προέβην «πρακτικά» (όπως χαρακτηρίζουν) ως έπαρχος Άνδρου, υπό τον τίτλο «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η έπαρχος Άνδρου κτίζει 11 μέτρα τριώροφα στο Άνω Γαύριο!…» όπως τιτλοφορήθηκε η επίμαχη δημοσίευση, το αληθές είναι ότι ουδεμία παράβαση υφίσταται στις ανεγειρόμενες οικοδομές, όπως όλως συκοφαντικώς και αναληθώς, αναφέρεται στην «καταγγελία», προκειμένου να με βλάψουν και να με κατασυκοφαντήσουν, κατασκευάζοντας ένα δήθεν «σκάνδαλο» για να πλήξουν εμένα, λόγω της ιδιότητάς μου ως επάρχου Άνδρου, αφού δεν μπόρεσαν να βρουν και να καταλογίσουν το παραμικρό σε βάρος μου, από την μέχρι σήμερα θητεία μου. Η καταγγελία που αναπαράγεται άκριτα και όλως αντιδεοντολογικά από την τοπική διαδικτυακή εφημερίδα έχει επίσης αποκλειστικό σκοπό  να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου, τόσο ως πολίτη, αλλά και υπό τη ιδιότητά μου ως επάρχου Άνδρου, χωρίς μάλιστα, όπως προβλέπεται από την δημοσιογραφική δεοντολογία να ελεγχθεί η αλήθεια των καταγγελλόμενων ή να ζητηθεί η άποψή μου επ’ αυτών.

Επειδή, όμως, πέραν των όποιων απόψεων πρόκειται να καταθέσω στην ΥΔΟΜ Άνδρου, επί της «καταγγελίας», (μετά την κοινοποίηση, την 10.06.2024, στον επιβλέποντα την οικοδομή μηχανικό, της καταγγελίας και της κλήσης σε κατάθεση απόψεων επί της καταγγελίας, που κατατέθηκε στην ΥΔΟΜ Δήμου Άνδρου την 08.05.2024) δηλώνω, ότι είμαι πρόθυμη να υποστώ οιονδήποτε έλεγχο, από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο, προκειμένου να διακριβωθεί η πλήρης, εκ μέρους μου, τήρηση της νομιμότητας στις υπό ανέγερση οικοδομές.

Κατά τα λοιπά, επιφυλάσσομαι κάθε εν γένει νομίμου δικαιώματος εμού και οποιουδήποτε τρίτου καθ’ οιονδήποτε τρόπο θιγομένου σε βάρος του καταγγέλλοντος/της καταγγέλλουσας και της τοπικής διαδικτυακής εφημερίδας, η οποία δημοσίευσε όπως προανέφερα όλα τα παραπάνω προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψή μου, ιδίως στην περίπτωση, που δεν προβούν σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Η Έπαρχος Άνδρου

Άννα Βρεττού

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για την Άνδρο και την Εκτός Σ΅χεδίου Δόμηση – όπως προφανώς πρόκειται για την συγκεκριμένη περίπτωση – ισχύει το Διάταγμα με τίτλο “Καθορισμός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) – Όροι και περιορισμοί δόμησης” (από 19-11-2011). Σύμφωνα με αυτή η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια για χρήση ως κατοικία είναι 150 Τ.Μ. (αυξανόμενη πολ΄ύ ελάχιστα για αγροτεμάχια εμβαδού άνω των 4 στρεμμάτων), Ως ανώτατο ύψος ορίζεται ο ΕΝΑΣ όροφος και έως τα 4,50 Μ. ύψους. Δεύτερος όροφος μπορεί να κτιστεί μόνο με επιφάνεια έως το 30% της συνολικά επιτρεπόμενης – δηλαδή 50 Τ.Μ. Το δε καθονομαζόμενο ως “υπόγειο” πέραν της αποκλειστικά Βοηθητικ΄ής χρ΄ήσης του – σε καμία περίπτωση ως Κύριος Χώρος – δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ύψος τα 0,40 Μ. από την στάθμη του εδάφους περιμετρικά του κτίσματος. Σε όλα αυτά η συγκεκριμένη οικοδομή εμφανίζεται ως παραβατική οπότε και πρέπει να ελεγχθεί ξανά και μάλιστα από Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ελέγχου (του Υ.Π.ΕΝ.) αφού και οι Ελεγκτές Δόμησης που το έλεγξαν έκαναν ΙΣΩ΅Σ λανθασμένη έκθεση.
    Θα πρέπει να περιμένουμε με υπομονή !
    Ένας ΄έμπειρος Ελεγκτής Δόμησης,

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.