Το περασμένο Σάββατο 15 Ιουνίου ξεκίνησε η καινούρια έκθεση στην “Αδαμαντία” της Αττικής Πιάγκου. 

Στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας“Στις διαδρομές στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, αναπόφευκτα το βλέμμα πέφτει στους ρημαγμένους όγκους των προσφυγικών πολυκατοικιών. Στέγασαν τους ξεριζωμένους Μικρασιάτες από τα μέσα του ‘ 30, μέχρι την σημερινή εγκατάλειψή τους.

Στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, μέσα στην παρακμή και την εγκατάλειψη, βρήκα πνοή ζωής. Εμπνεύστηκα από τα χρώματα σε όλες επιφάνειες, την κούραση από την φθορά του χρόνου και την ιστορία που αφηγούνται. Ανακάλυψα όμορφες γωνιές, που μου μετέφεραν αισιοδοξία και αγάπη για την ζωή.

Από την συλλογή του φωτογράφου φίλου μου Πέτρου Χαρπαλή επέλεξα 25 έργα του, από συνολικά 75.Τύπωσα τα φωτογραφικά έργα σε επιφάνειες αλουμινίου διαστάσεων 60×90 εκ., 50×90 εκ. και 50×70 εκ. Η εικαστική μου παρέμβαση έγινε με ακρυλικά και υλικά όπως ξύλο, ύφασμα, πλαστικό.

Πρωτίστως, θέλω να ευχαριστήσω τον Πέτρο Χαρπαλή για τη γενναιόδωρη παραχώρηση του φωτογραφικού του υλικού, που αποτέλεσε έναυσμα και βάση για τη δημιουργία αυτής της έκθεσης.

Σπύρος Μακρυγιάννης Εικαστική παρέμβαση

Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Η μύησή μου στα εικαστικά ξεκινά στην Λευκάδα σε ηλικία 13 I ετών, μέσα από μαθήματα ζωγραφικής υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας, με δάσκαλο τον καταξιωμένο ζωγράφο Κώστα Γλενη.

Αργότερα, ως φοιτητής στο ΕΚΠΑ συνεχίζω την ενασχόλησή μου με την ζωγραφική με μαθήματα υπό την αιγίδα του Δήμου Ζωγράφου στην Αθήνα. Στράφηκα στην βυζαντινή εικονογραφία το 2016, ξεκινώντας ‘ την μαθητεία μου δίπλα στην Καλλίνικη Λασκαρίδου, σγισγράφο. Το 2018 συνέχισα την φοίτησή μου στο εργαστήρι του ζω­γράφου και αγιογράφου Μπάμπη Πυλαρινού.

Ατομικές εκθέσεις στη βυζαντινή αγιογραφία:

2019: Χώρος πολιτισμού Βίλλα Στέλλα, Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

2022: Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου υπό την αιγίδα του Δήμου.

2022: Καταφυγή Λευκάδας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

2023: Αίθουσα Θεόδωρος Στάμος, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

Ατομικές εκθέσεις στη ζωγραφική:

2024: Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου υπό την αιγίδα του Δήμου.

2024: Αίθουσα τέχνης ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, Νημποριό, Άνδρος.

2024: Πολυχώρος πολιτισμού ΑΡΤΕΜΙΣ, Δήμος Αμαρουσίου.

Σπύρος Μακρυγιάννης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.