“Ειδική ψηφιακή πλατφόρμα με τον τίτλο «Ακαθάριστα Οικόπεδα» έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προθεσμία μόλις 11 ημέρες προθεσμία για να προχωρήσουν στις απαραίτητες δηλώσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδά τους, καθώς την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, «εκπνέει» επισήμως η προθεσμία, ύστερα από την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας. Έτσι, οι χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα» θα πρέπει να προβούν σε υποβολή δηλώσεων σχετικά με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας για ακίνητα κοντά και μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Έως τις 30 Ιουνίου έχει παραταθεί η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων, στο μεταξύ η νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για υποβολή αίτησης καθαρισμού οικοπέδων από τους Δήμους, αλλά και για καταγγελία των ιδιοκτητών που δεν έχουν καθαρίσει ακάλυπτους χώρους”.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου και τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου ως ενεργοί πολίτες οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση χθες 18 Ιουνίου στο Κόρθι. Ομιλητές ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Τσαούσης, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ο κ. Ιωάννης Μπακέλας, ο φοροτεχνικός κ. Χρήστος Βουραζέρης κα η δικηγόρος κ. Μαρία Ζαρκάδα. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου και τα ακαθάριστα οικόπεδα Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου και τα ακαθάριστα οικόπεδα

Αναγνώστηκαν emails από την έπαρχο κ. Άννα Βρεττού, τον δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη, τον π. δήμαρχο κ. Δημήτρη Λοτσάρη, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου κ. Δ. Πρινιωτάκη.

Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα για τα 100 περίπου άτομα που παρευρέθηκαν ενώ οι επισημάνσεις του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου αντανακλούν στις θέσεις κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Συγκεκριμένα διατυπώθηκε η άποψη ότι το κράτος αποφασίζει ερήμην των πολιτών του και κατοίκων που τους προτρέπει να γίνουν “δοσίλογοι καταγγέλοντας ο ένας τον άλλο”. 

Η ενημερωτική συνάντηση πέτυχε τον στόχο της αφού πολλοί έλυσαν εύλογες απορίες που απορρέουν από ασάφειες του νόμου. Με την απόφαση ο Σύλλογος Γυναικών να συνταχθεί με όποια κίνηση διαμαρτυρίας γίνει στο νησί που να αφορά στο χρονικό όριο και τα πρόστιμα έκλεισε η εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου και τα ακαθάριστα οικόπεδα

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν υπάρχει κάποιο video να δούμε τι συνεζητήθη για όσους δεν κατέστη δυνατόν να παραστούν;
    Η τουλάχιστον ποιές ήσαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.