ΠΥΡΚΑΓΙΑ 22/6/2024: Τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ή όπως τα γράφουν οι άνθρωποι που ήταν απόντες.

Ακολουθεί ένα κείμενο το οποίο δεν είναι πολιτικό, αλλά είναι μία ιστορία αλήθειας που ίσως κάποιους τους δυσαρεστήσει. Θα αναφερθώ στην πυρκαγιά της 22-6-2024, και θα σας αναφέρω όσα είδαν τα μάτια μου και τίποτα παραπάνω.

Οδηγούσα λοιπόν στην Χώρα της Άνδρου για να πάω στο γραφείο μου, κοιτώντας προς το βουνό είδα έντονο καπνό, σταματώ και βλέπω ότι υπάρχει φωτιά προς Υψηλού, δεν ήμουν σίγουρος όμως και γι αυτό κάλεσα τον παιδικό μου φίλο Γιώργο Μπασαντή ο οποίος μου είπε ότι όντως υπάρχει φωτιά. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιώ ότι λόγω ανέμων θα φτάσει στο Μεσαθούρι όπου είναι η κατοικία μου αλλά και η κατοικία της γιαγιάς μου, η οποία δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα καθώς είναι σε αρκετά μεγάλη ηλικία και 94 κιλά.

Είπα λοιπόν να πάρω τον δρόμο προς τα Λάμυρα, μετά την Αγία Παρασκευή και πηγαίνοντας να ανέβω την ανηφόρα για να βγω στον κεντρικό δρόμο όπου είναι το σπίτι του κύριου Ζουγανέλη, διακρίνω ότι η φωτιά είναι παντού και είμαστε έτοιμοι να εγκλωβιστούμε. Βλέπω τον κύριο Μαλταμπέ στο σημείο και τον κύριο Στρατομήτρο, οι οποίοι μου διευκρίνισαν ότι δεν μπορώ να περάσω με τίποτα. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε πουθενά πυροσβεστική, ίσως γιατί ήταν τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η πυρκαγιά. Έπρεπε όμως να βρω τρόπο να πάρω την γιαγιά μου από το σπίτι. Ήμουν σίγουρος ότι θα μας ειδοποιήσουν για εκκένωση. Σκέφτηκα ότι αν σταματήσω στην Αγία Παρασκευή και πάει η πυρκαγιά προς Λάμυρα, θα εγκλωβιστούμε εκεί, καθώς ο δρόμος είναι στενός και δεν θα περνάνε τα αμάξια. Έπρεπε λοιπόν να πάω στο Μεσαθούρι από τις Μένητες, όπως και έκανα. Είχα μιλήσει ήδη με τον πατέρα μου ο οποίος με συμβούλευε να είμαι ψύχραιμος και να προσπαθήσω να ανεβάσω την γιαγιά από τον δρόμο της Σκαμίνας, ο οποίος είναι γύρω στα 120 σκαλιά. Η θεία μου η Κατερίνα Κισιργιανοπούλου με συμβούλεψε να την ανεβάσω σιγά σιγά για να μην πάθει ανακοπή.

Πράγματι λοιπόν έβαλε η δόλια η γιαγιά τρία πράγματα σε μία τσάντα και με περίσσιο θάρρος ξεκίνησε με την μαγκούρα να ανεβαίνει τα σκαλιά. Ανεβήκαμε τελικά με μεγάλη προσπάθεια και κουβαλώντας την καθώς δεν μπορεί να περπατήσει εύκολα. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαμε καμία ενημέρωση και δεν είχα δει στον δρόμο κανέναν υπεύθυνο ή κάποιον που να μας δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε. Αν δεν ήμουν στην Άνδρο δεν θα υπήρχε κανείς να την μετακινήσει και θα κινδύνευε η ζωή της.

Στη συνέχεια πήγα τη γιαγιά στο Παραπόρτι στο σπίτι της θείας μου και έπρεπε να γυρίσω στο Μεσαθούρι για να βοηθήσω τους συγχωριανούς μου. Στην αρχή ανέβηκα από τα Λάμυρα πάλι, ο δρόμος δεν πήγαινε, πάρκαρα και πήγα από τα μονοπάτια στα Υψηλού, έξω από του Μποζάκη υπήρχε ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα ελικόπτερο επιχειρούσε στο βουνό και 5 συγχωριανοί είχαν σπεύσει στο σημείο. Δεν υπήρχε πάλι κανένας άνθρωπος του Δήμου Άνδρου στον χώρο.

Φεύγοντας, πήγα στο σπίτι στο Μεσαθούρι, πήρα τα φάρμακα της γιαγιάς που ξεχάσαμε πάνω στον πανικό μας και της τα πήγα στη Χώρα από τον δρόμο των Μενήτων. Έφυγα μετά και πήγα στη Φυρρόη, εκεί είδα μόνο πολίτες και τους εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο και κατέσβησαν τη φωτιά όπως έμαθα από τους ίδιους πολίτες.

Εκεί ρώτησα τον κύριο Χαζάπη, τον αρχηγό των εθελοντών πυροσβεστών για το τι γίνεται στα Χωριά Υψηλού, Μεσαθούρι και Στραπουργιές, ο άνθρωπος ευγενέστατος αν και γινόταν πανικός μού απάντησε ότι υπάρχουν κι εκεί μέτωπα, αλλά δεν ήξερε που ακριβώς. Πραγματικά τον ευχαριστώ πολύ για την εν λόγω συμπεριφορά του.

Έμαθα λοιπόν ότι η φωτιά είναι στο Μετόχι στα Υψηλού και η φωτιά έχει πορεία προς Στραπουργιές-Μεσαθούρι. Έπρεπε να πάω να βοηθήσω. Ανέβηκα με το αμάξι μου ξανά από τον δρόμο των Μενήτων, στο τηλέφωνο είχα κλήσεις από τον Γιάννη Χαλά ο οποίος ήταν σε γειτονικό ακίνητο στο Μεσαθούρι και βοηθούσε με τα νερά. Μου είπε να πάω να δω τι γίνεται αλλά να μην μείνω στο σπίτι γιατί η φωτιά είναι στον Άγιο Νικόλαο. Μόλις το έμαθα, κατάλαβα ότι δεν θα τη γλυτώσουμε, ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΑ, θα καιγόταν το σπίτι μου, δεν το κρύβω, σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή πως θα βρω το κουράγιο να το χτίσω. Με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Μπασαντής και μου είπε να ανέβω στον Άγιο Νικόλαο που ήταν εκεί μαζί με τον Νικόλαο Τριγώνη. Πήγα είδα τον θείο μου τον Γιάννη Φιλιππίδη που είναι και πρόεδρος των τεσσάρων χωριών να προσπαθεί να σβήσει εστίες φωτιάς με φτυάρι. Έκανε προσπάθειες ο άνθρωπος με ότι διέθετε, δεν υπήρχε οργάνωση γενικά. Στον εν λόγω χώρο δεν υπήρχε πυροσβεστική, ένα ελικόπτερο έριχνε από πάνω μας και μας προειδοποιούσε όταν ερχόταν η στιγμή να ρίξει νερό, με τις σειρήνες, για να κάνουμε στην άκρη. Επιχειρούσαμε με φτυάρια και κάτι μάνικες από τις αυλές. Ήμουν εγώ, ο Γιώργος Μπασαντής, Ηλίας Μαραβελής, Πατρίκιος Κωστής, Αλέξανδρος Κωστής, Γιάννης Φιλιππίδης, Θεοχάρης Σπυριδάκης, τα αδέρφια Αστρά, Άγγελος Μαρκουλής, Ιωάννα Παπαδάκου, Αντώνης Παρασύρης και άλλοι πολλοί. Αναζωπύρωνε συνέχεια η φωτιά, καιγόμασταν κατά κυριολεξία, κλαίγαμε από τον καπνό και λουζόμασταν με νερό για να αντέξουμε. Στο σημείο είδα τον Χαράλαμπο Ανύση, μαύρος από τους καπνούς, δεν τον γνώρισα καν. Πυροσβετική δεν υπήρχε εκεί, δεν μπορούν να είναι και παντού όμως, προφανώς οι πυροσβέστες πάλευαν κάπου αλλού και ότι λειψά τους παρέχει η Πολιτεία.

Να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ευχαριστώ όλοι ανεξαιρέτως το χρωστάμε τον Νικόλαο Ντουντασάκη ο οποίος έτρεχε για να συνδέει σωλήνες σε οχήματα, βάνες και γενικά να επιδιορθώνει ότι χαλούσε τελευταία στιγμή, ξέρω ότι κανείς δεν θα του πει ευχαριστώ, εγώ όμως το χρωστάω γιατί με την πολύτιμη βοήθεια του δεν κάηκε το σπίτι μου.

Πάνω από τον Άγιο Νικόλαο κατέφθασε ο πάτερ Ιάκωβος μαζί με τον Πέτρο Βιδάλη και βοήθησαν, ήρθε και ο κύριος Μπακέλας ο οποίος μου έδωσε λίγο νερό εκείνη τη στιγμή όπου επιχειρούσαμε με φτυάρια. Τον ευχαριστώ πολύ, ήταν η μόνη φορά που είδα κάποιον από τη δημοτική αρχή να τρέχει στο σημείο της πυρκαγιάς. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα δει κανέναν πέρα από τον θείο μου Γιάννη Φιλιππίδη που επιχειρούσε με ένα φτυάρι και με κουβάδες.

Η φωτιά εν τέλει έσβησε, δεν είδα όμως κάποια τρομερή οργάνωση που εξιστορείται τις τελευταίες ώρες. Είδα φτυάρια, τους εθελοντές πυροσβέστες να δίνουν τη ψυχή τους, εμάς του πολίτες να τρέχουμε πανικόβλητοι με μπουγέλα και ότι άλλο διαθέταμε.

Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πυροσβεστικό σώμα και στα ελικόπτερα, ο Δήμος όμως πρέπει να αποκτήσει οργάνωση, δεν είναι άποψη κάποιου που υποστήριξε ανοιχτά τον κύριο Λοτσάρη, αλλά είναι η άποψη ενός ανθρώπου που απελπίστηκε, κουβάλησε την ηλικιωμένη γιαγιά του, έτρεχε με τα φτυάρια.
Ήμουν εκεί, τα είδα, τα έζησα, πάλευα με κουβάδες. Δεν έχω απόψεις φανατικές όπως κάποιοι άλλοι που προβαίνουν σε σχολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  
Κρατάω την αμεροληψία μου. Κόντευα όμως να χάσω το σπίτι μου και ότι δεν το έχασα το οφείλω στους προαναφερόμενους . Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό!

Γεώργιος Ε. Μπάλλας – Δικηγόρος    (Τοπικός Σύμβουλος Χώρας Άνδρου)

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σταθερός στα πικρόχολα και μικροψυχα…… σχόλια του.
    ΌΛΑ τα Σφάζει και Μαχαιρώνει και αυτός ……..
    Το Σάπιο Μήλο κάτω από την Μηλιά ……..
    Μετά από αυτή την επικίνδυνη κατάσταση όλοι θα επιτρέπει να δείξουν περισυλλογή .
    Έχουμε χορτάσει από Τοξικότητα και Αλαζονεία

    • Ανδριώτη Φορολογουμενε συγγνώμη που σας δημιούργησα δυσαρέσκεια, από τα σχόλια σας φαίνεται ότι το συνηθίζω. Ας επιμείνω όμως στην αλήθεια και μονο στην αληθεια, χωρις πυκροχολα σχολια. Το οτι με αναφερεται σαπιο το ξεπερναω, το μενος σας εναντίον της οικογένειας μου φτάνει ως εκεί, αλλά θα επιμεινω για το καλό του τόπου να αναφέρω αλήθειες και ας δέχομαι κι αυτά τα λιγοστά υβριστικά σχόλια.
      Σας ευχαριστώ για το σχολιασμό σας, όχι όμως για τις τόσο σταθερές και επικίνδυνες απόψεις σας.

      • Διαβάστε την ανάρτηση που έχει κάνει το εν Ανδρω .
        Συντονιστειτεεεεεεε !!!!

        • Τα έχω διαβάσει όλα, μην ανησυχείτε, δεν έχω με κάποιον να συντονιστώ, μην μπερδεύετε τα πρόσωπα, είμαι ο Γιώργος. Αντίθετα με εσάς τα γραφόμενα μου είναι αρκετά εμπεριστατωμένα. Καλή συνέχεια.

        • Κύριε Γ.Μπάλλα να διαβάσετε το πολύ σωστό σχόλιο του “Λογικός ” που έχει γραφτεί στο Εν Ανδρω.
          Αυτή είναι η κριτική που έπρεπε να κάνετε ως νέος άνθρωπος που ασχολείται για πρώτη φορά με τα κοινά !!!!

          • Την διάβασα και απάντησα. Δεν θα μου κάνετε εσείς μάθημα για το πως θα πρέπει να απαντώ ως νέος στα κοινά, ειδικά εσείς με αυτόν τον κάκιστο τρόπο γραφής. Ευχαριστώ

  2. Αγαπητοί αναγνώστες,

    κατανοώντας σε υπέρτατο βαθμό τις δυσκολίες και αντιξοότητες που πέρασε ο συμπολίτης μας στην πρωτοφανή πυρκαγιά για τα δεδομένα που ξέσπασε θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου γνώμη.

    Ήταν από τις δυσκολότερες πυρκαγιές που έχουν συμβεί για τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν είχε λάβει τέτοιες τρομακτικές διαστάσεις. Ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσε η καταστροφή να είναι πολύ μεγαλύτερη από την υπάρχουσα (είναι πολύ μεγάλη η οικολογική καταστροφή) αλλά αναλογιστείτε ότι αν εκεί συμπεριλαμβανόντουσαν ανθρώπινες ζωές και κατεστραμμένες περιουσίες, θα συζητούσαμε τότε για μια ανυπολόγιστη και άνευ προηγουμένου ζημιά για τα δεδομένα της Άνδρου.

    Η συγκεκριμένη φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και της συνεχής αλλαγής των κατευθύνσεών τους δεν άργησε να πάρει μεγάλη έκταση και να δημιουργήσει πολλές – διαφορετικές και μεγάλες εστίες. Αυτό από μόνο του κατέστησε πολύ δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης και αρκετά εύκολες τις συνθήκες εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

    Ανεξάρτητα από την αρχική κατάσταση της πυρκαγιάς που περιγράφεται στο άρθρο, όπως ήταν φυσιολογικό έτρεξαν πρώτοι αρκετοί εθελοντές από διάφορες κοντινές περιοχές και άνθρωποι του χωριού και μοιράστηκαν σε διάφορες τοποθεσίες προσπαθώντας με ελάχιστα μέσα την κατάσβεση.

    Σε σύντομο όμως χρονικό διάστημα ώσπου να φτάσουν τα κινητά οχήματα στην περιοχή με τους πυροσβέστες τα εναέρια μέσα και αυτά κατέφθασαν την ίδια ώρα προς έκπληξή μας και με συντονισμένες προσπάθειες από κοινού προσπαθούσαν να περιορίσουν τις πολλές και μεγάλες εστίες. Χαρακτηριστικά τα ελικόπτερα έριχναν νερό αρχικά, στη γούβα πλησίον κατοικιών Μαγκανιάρη, Χατζηθεοδώρου και λοιπών, εν συνεχεία στα κάτω Υψηλού και μετά προς την Ασημόλευκα και τις Στραπουριές. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούσαν να μην επιτρέψουν σε κανένα μέτωπο να ξεφύγει και να τα κρατήσουν όλα υπό έλεγχο, κάτι το οποίο κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό. Παρ’ όλα αυτά οι θυελλώδεις άνεμοι στην πολλαπλή αλλαγή κατεύθυνσης που πραγματοποιούσαν, μετέφεραν τη φωτιά στα χωριά Υψηλού και Στραπουριές όπου εκεί ξεκίνησε άλλη μία μεγάλη δοκιμασία για όλους μας.

    Τόσο οι επαγγελματίες και εθελοντές πυροσβέστες, όσο οι απλοί κάτοικοι του νησιού – εθελοντές απλώθηκαν σε όλα τα μέτωπα που κατέκαιγαν τα δύο χωριά και προσπάθησαν με κάθε διαθέσιμο μέσο σε συνδυασμό με την εναέρια πολύτιμη βοήθεια.

    Κάτι το οποίο πρέπει να επισημανθεί γιατί είναι πολύ σημαντικό, τα χωριά είναι δύσβατα και πλήρη εικόνα αυτών είχαν οι εθελοντές, ούτε οι πυροσβέστες μπορούσαν να τα γνωρίζουν ούτε κανένας άλλος. Δεν ήταν τυχαίο ότι καθοδήγησαν αρκετά τα πυροσβεστικά μέσα και τους έδιναν τις μάνικες να σβήνουν οι ίδιοι λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους και της περιοχής όπως καλά γνωρίζετε.

    Απόρροια των παραπάνω, ήταν ότι μεταξύ 19:00-19:30 όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τα μέσα που διατέθηκαν, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο και έθεσαν υπό έλεγχο αυτή την πύρινη λαίλαπα σε συνδυασμό με τη σταδιακή και ευνοϊκή μείωση των ανέμων καθότι τα εναέρια μέσα βάσει νομοθεσίας δεν επιτρέπεται να πετάξουν μετά τη δύση του ηλίου. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό επίτευγμα όλων μας.

    Δεδομένα, τα εναέρια μέσα ήταν αυτά που μας έσωσαν για να μην λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η πυρκαγιά και εμείς από τη στεριά, παράλληλα, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και επικεντρωθήκαμε στην προστασία της περιουσίας των κατοίκων όπως πολύ καλά τη γνωρίζαμε κάτι το οποίο κανένα ελικόπτερο από ψηλά δεν μπορούσε να αντιληφθεί παρά μόνον εμείς.

    Κανέναν δεν ενδιαφέρει σε τέτοιες στιγμές για την παρουσία του εκάστοτε Δήμου αν ήταν λίγη ή αρκετή. Οι προσπάθειες που έγιναν για τα πρωτόγνωρα δεδομένα της συγκεκριμένης πυρκαγιάς ήταν συντονισμένες από όλους τους φορείς. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως βοήθησαν στα μέγιστα όποια κι αν ήταν η ιδιότητά τους και οι αρμοδιότητές τους.

    Με την ίδια υπεύθυνη στάση που αντιμετωπίστηκε η μεγάλη πυρκαγιά στο Βιτάλι από τον προηγούμενο Δήμαρχο Άνδρου και όλους τους αρμόδιους φορείς, με την ίδια υπεύθυνη στάση αντιμετωπίστηκε και αυτή από το νυν Δήμαρχο Άνδρου και όλους τους αρμόδιους φορείς. Είναι κρίμα να δημιουργείται και να μπερδεύεται σε μία φυσική καταστροφή (που πολλές φορές ούτε ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να παρέμβει) πολιτική τοπική αντιπαράθεση και τοξικό κλίμα.

    Επικοινωνήσαμε με αρκετούς ανθρώπους όπου εκκένωσαν σύντομα τα σπίτια τους και απομακρύνθηκαν περιμένοντας σε συγγενείς ή και ξενοδοχεία με συντονισμό από όλες τις αρχές που ευρίσκοντο εκεί και σίγουρα υπήρξαν αρκετές αντιξοότητες, όμως εκκένωσαν και μάλιστα άμεσα.

    Τα προβλήματα σε τέτοιες καταστάσεις είναι δεδομένα και μακάρι μελλοντικά να δημιουργηθούν οργανωμένα σχέδια εκκένωσης αλλά να χαραχθούν και δρόμοι άμεσης παρέμβασης από την πολιτική προστασία και όποιο άλλο αρμόδιο όργανο για να αντιμετωπίζονται επαρκώς και άμεσα όπως περιγράφονται τα παραπάνω στο αρχικό άρθρο αλλά μην περιμένετε εν μια νυκτί να διορθωθούν πράγματα τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί τα προηγούμενα 50 χρόνια γιατί πολύ απλά δεν τα είχαμε ξαναζήσει.

    Από εκεί και πέρα το ποτήρι όποιος θέλει το βλέπει μισοάδειο και όποιος θέλει το βλέπει μισογεμάτο.

    Το σημαντικό για εμάς είναι ότι ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Κάναμε υπερήφανους αυτούς που μας βλέπουν από ψηλά, κάναμε υπερήφανες τις οικογένειές μας, κάναμε υπερήφανους όλους του κατοίκους και των τεσσάρων αυτών σημαντικών χωριών.

    • Σας απάντησα εμπεριστατωμενα με σχόλιο μου στη σελίδα εν ανδρω. Ευχαριστώ για την απάντηση σας και το σχόλιο σας αλλά δεν υπήρξε οργάνωση και σωστή εκκένωση. Ακόμα και το 112 ήταν λάθος.
      Σας ευχαριστώ πολύ. Μην κοιτάμε τι γινόταν 50 χρόνια πίσω. Ήρθε η ώρα να κοιτάμε μόνο μπροστά, είμαστε νέοι άνθρωποι.

  3. Επειδή ο Ελ. Μπάλλας έγραψε κάποια ” Άστοχα Σχόλια ” στον κίτρινο τύπο ,του συνιστώ μαζί με τον γιο του να διαβάσουν το Σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ.
    Τα Ε/Π και Αεροπλάνα έρχονται μόνο μετά αίτηση του Συντονιστικου
    Δεν είδαν κάποιον από το Δήμο ή δεν θέλησαν να τους δουν ……… !!!!
    Φτάνει η μικροψυχη κριτική, τους εκθέτει για άλλη μια φορά Ανεπανόρθωτα……
    Λίγη Σύνεση και περισυλλογή λοιπόν!!!
    Έχουμε Χορτάσει από τα Πικρόχολα και Κακόπιστα σχόλια τους

    • Επιπλέον δες λίγο και την ειδοποίηση του 112. Αναφέρεται σε Μένητες και όχι σε Μεσαθούρι. Αυτα…

  4. Καλό και το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ αλλά σχέδιο εκκένωσης δεν υπήρξε. Ευχαριστώ πολύ.

  5. Είσαι Αμετανόητος. Κρίμα και Νόμιζα ότι έχεις “Φρέσκιες ” Ιδέες .
    Εάν συνεχίσεις τον ίδιο τρόπο αντιπολίτευσης…… , θα σε Κρίνει Πολύ Αυστηρά ο Ανδριωτικος λαός !!!!

    • Πραγματικά είναι κρίμα γιατι έχω καταλάβει ποιος είστε και είστε μεγάλος άνθρωπος. Ειλικρινά πιστευω ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα σε ανθρώπους που ανοίγουν το στόμα τους και είναι στόμα πεζοδρομίου ενώ δεν θα έπρεπε να είναι. Άνθρωποι που ενώ θα έπρεπε να είναι κύριοι γιατί προέρχονται από τον αξιέπαινο ανδριωτικο λαό χρησιμοποιούν διάλεκτο πεζοδρομίου βρίζοντας οικογένειες και πατεράδες. Κατά κυριολεξία ντροπή σας. Ανήκω σε άλλο κόσμο, δεν θα απαντήσω σε αλήτες.

  6. Με τον τρόπο που απαντάς χάνεις το όποιο δίκιο σου !!
    Έχεις κάνει πολύ κακή αρχή.
    Το μέλλον θα δείξει ,εάν ο χρόνος και η εμπειρία θα σε κάνει να μάθεις ………

  7. Το Μεσαθουρι είναι στη μέση των χωριών
    , γιαυτό και το όνομα του χωριού.
    Τηρήθηκε το σχέδιο εκκένωσης που έκανε η Δημοτικής Αρχή που υποστηρίζεις!@#€%^&*;;;;;????

    • Έλα μωρέ κακομοίρη πια που κάνεις έτσι επειδή νομίζεις ότι σου έθιξαν τον αγαπημένο σου!! Ο “κίτρινος τύπος” όπως λες έγραψε τα καλύτερα για την συμβολή των Μπακέλα και Βιδάλη. Τι σόι ψέματα αραδιάζεις πάλι;
      Όσο για τον Γιώργο Μπάλλα είναι μια χαρά παιδί και πάντα κάνει σοβαρές παρεμβάσεις. Εσύ που τον βρίζεις ως σάπιο, κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο και μια κουκούλα τι είσαι ακριβώς; Πού ακριβώς ήσουν την ώρα της φωτιάς; Με ποιο τρόπο ακριβώς συνέβαλες; Για μαζέψου πια γιατί και το θράσος έχει τα όρια του…..

      • Η μπάλα στην Εξέδρα όπως πάντα……..
        Για διάβασε πιο προσεκτικά και κατά σειρά τα σχόλια μου ………..

        • Ποια μπάλα στην εξέδρα βρε τρολ της κακιάς ώρας; Εσύ δεν έβρισες τον Μπάλλα επειδή δεν σου άρεσαν όσα κατέγραψαν τα μάτια του; Τα δικά σου μάτια τι κατέγραφαν την ώρα της φωτιάς; Δεν μας είπες….

  8. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, θα συνεχίσω με σωστές και σοβαρες παρεμβάσεις ως οφείλω. Ξαναλέω το συμπέρασμα είναι να υπάρχει μια σωστή οργάνωση και να μην κοιτάμε τους προηγούμενους, πάντα μπροστά, μόνο έτσι θα υπάρξει καλό σε αυτόν τον τόπο.

  9. Γιώργο μπράβο σου και για τις τοποθετήσεις σου και για την ενεργό σου δράση και για το ήθος σου. Και ακόμα μπράβο που δεν πτοείσαι από τις κακοήθεις του καθενός. Εμείς που μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά ξέρουμε τι άνθρωπος είσαι. Αλλά και όσοι δεν σε ξέρουν δεν έχουν κανένα δικαίωμα να γράφουν τέτοια αίσχη, πόσο μάλλον που οι τοποθετήσεις σου είναι πάντα μετρημένες και ψύχραιμες. Και όπως πριν καιρό είχα υπερασπιστεί τον πατέρα σου γραπτώς σε άλλο σάιτ, όταν κάποιος γνωστός κύριος τον είχε παραπέμψει στο ψυχιατρείο, στα πλαίσια πάντα του δημοσίου διαλόγου (!!!), έτσι και τώρα δεν μπορώ να μην μιλήσω για το άδικο. Μια χαρά ξεκίνημα έχεις κάνει και ακόμα πιο φωτεινό προδιαγράφεται το μέλλον σου, μην ακούς κανέναν. Πάντα μπροστά λοιπόν!
    Κύριε φορολογούμενε να προσέχετε άλλη φορά να μην θίγετε υπολήψεις και οικογένειες, είναι χυδαίο! Αλλά αν τυχόν μπείτε στον πειρασμό να το ξανακάνετε, να έχετε τουλάχιστον τα…κότσια να το κάνετε επωνύμως.

  10. Προτρέπω σε ΟΛΟΥΣ να διαβάσουν πολύ προσεκτικά το Ψύχραιμο Κείμενο του Κυρίου Ξανθου Ιωάννη.
    Στην άκρη η Τοξικότητα ,Μικροψυχη ,Πικρόχολη και Αλαζονικη Συμπεριφορά και Γραφή .
    Όποιος εμφανίζεται με κείμενα ότι είναι ο μόνος που κατέχει όλη την αλήθεια και μηδενίζει το έργο των άλλων , είναι σίγουρο ότι θα Δημιουργήσει Αντιδράσεις και Δυσμενή Σχόλια Εναντίον του.
    Γιαυτό και ΠΡΟΤΡΈΠΩ το ανωτέρω κείμενο να έχουν ως παράδειγμα ο ΚύριοςΓ. Μπαλλας και οι υποστηρικτές του ,για το καλό ολόκληρου του Νησιού και φυσικά και του εαυτού τους.

    • Ως “υποστηρικτής”, όπως γράφετε, του κου Μπάλλα, θα απαντήσω ότι ασφαλώς έχω διαβάσει και το πολύ καλό κείμενο του κου Ξανθού, με τη διαφορά ότι εγώ τα βρίσκω αμφότερα ψύχραιμα και λογικά. Εσείς όμως επιμένετε να μην θέλετε να καταλάβετε κάποια πράγματα.
      1) Οι προτάσεις του κου Ξανθού (προς τον Δήμο, το Επαρχείο, την Πολιτική Προστασία και τις Τοπικές Κοινότητες), δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης αν ήταν όλα τέλεια, όπως θέλετε να πιστεύετε.
      2) Ο κος Μπάλλας έγραψε για την εμπειρία του. Πουθενά δεν φαίνεται αυτό το περί αλαζονείας που αναφέρετε ότι “είναι ο μόνος που κατέχει όλη την αλήθεια” και φυσικά κανενός έργο δεν μηδένισε. Πιθανόν ο καταφανής φανατισμός σας καθιστά αδύνατη την κατανόηση κειμένων ανθρώπων, απέναντι στους οποίους είχατε εξαρχής αρνητική προδιάθεση λόγω μη πολιτικής σύγκλισης μαζί τους…αλλιώς δεν εξηγείται.
      3) Αντί να παραδεχτείτε το σφάλμα σας και να ζητήσετε συγγνώμη, βαφτίζετε την χυδαιολογία σας ως δικαιολογημένες “αντιδράσεις” και “δυσμενή σχόλια” για να δικαιολογήσετε την απαράδεκτη στάση σας.
      4) “Τοξική, μικρόψυχη και πικρόχολη” σημειώνετε, όμως αυτά είναι χαρακτηριστικά της δικής σας γραφής αποκλειστικά, όπως μπορούν όλοι να διαπιστώσουν εκ του αποτελέσματος της απρόκλητης επίθεσης σας.
      5) Σε περίπτωση απάντησης και διαλόγου, παρακαλώ να μου απευθυνθείτε απαραίτητα και μόνο με το ονοματεπώνυμο σας όπως κάνω κι εγώ. Δεν μου αρέσει να μιλάω με “κουκουλοφόρους” του διαδικτύου και δεν είναι τίμιο να γνωρίζετε μόνο εσείς τα στοιχεία μου.

  11. Ευχαριστω όλους τους ανωτέρω και ειλικρινά σε ευχαριστώ Σταματη που έγραψε επώνυμα. Τα πράγματα όπως τα είδα τα αναφέρω, δεν χωρούν πολιτικές αντιπαραθεσεις όταν κινδυνεύουν άνθρωποι. Χαίρομαι ιδιαίτερα κύριε φορολογουμενε που ο λόγος σας δεν είναι τόσο υβριστικος πλέον, και οι δύο γνωρίζουμε ότι δεν συνάδει με τις σπουδές σας και το κύρος σας.
    Πέρα απ όλα τα ανωτέρω να αναφέρω ότι τοξικότητα δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει, κάνουμε διάλογο σε λογικά πλαίσια και με γνωμονα το καλο του τοπου. Σας ευχαριστώ και πάλι.

  12. Έχεις εμμονή να απαντάς όταν δεν πρέπει.
    Ρώτησε να μάθεις πως χαρακτηριζονται αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν .
    Σε συμβουλεύω να κόψεις αυτή την πολύ κακή συνήθεια/νοοτροπία σου.

    • Μάλλον κάποιος δεν μπορεί πλεον να κρυφτει πίσω από ψευδώνυμα και μας συμβουλεύει να σωπασουμε. Καλή σας συνέχεια, σας καταλάβαμε.

      • Πολύ λίγα σου έγραψα !!!!
        Νομίζεις οτι είναι ΣΟΦΌ και προς το ΣΥΜΦΈΡΟΝ σου , να έχεις πάντα τον “ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΛΌΓΟ”
        Είσαι πολύ Εγωιστήηηηηηςςςςς και ΑΜΕΤΑΝΌΗΤΟΣ κλπ κλπ κλπ……..!!!!

        • Σώπα ρε που θα μας πεις κιόλας πότε θα μιλάμε και πότε θα απαντάμε!!! Κουμάντο να κάνεις στο προφίλ σου στο fb που περνάς εκεί πέρα όλη τη μέρα σου κράζοντας. Για κοίτα λίγο τον καθρέφτη σου να καταλάβεις ποιος είναι ο εγωιστής και ο αμετανόητος…….Πάντως μεταξύ μας κρόσσια τα νεύρα σου, να το κοιτάξεις…….

          • Όχι μόνο κούφια λόγια γράφεις ,αλλά και οι εκτιμήσεις ΚΟΥΦΙΕΣ Είναι……….

  13. Ανδριώτη φορολογούμενε σε έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και γελάνε μαζί σου! Ρεντίκολο έχεις γίνει……

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.