"Οι Λουόμενοι" της Α. Σεζένια στην Αδαμαντία«Η θάλασσα είναι κομμάτι μου, η έμπνευση μου.. και ο άνθρωπος μέρος της.
Κλείνω τα μάτια και ακούω τον παφλασμό των κυμάτων, τα χαρούμενα ξεφωνητά των παιδιών που παίζουν στο νερό. Βλέπω τους κολυμβητές , τις βουτιές , το βυθό. Έντονες γραφές , κίνηση, εξπρεσιονιστική διάθεση και το χρωμα, αυτό το μπλε , είναι αυτα που μεταφέρουν αυτή την ενέργεια στον θεατή, προκαλώντας τον να το βιώσει και αυτός ενώ παρατηρεί το έργο».

Με αυτά τα λόγια ,μιλάει για τη νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικης η εικαστικός Αφροδιτη Σεζένια την οποία θα παρουσιάσει στο χώρο τέχνης Αδαμαντια.

Η Ιριδα Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης, χαρακτηριστικά σημειώνει:
Στην νέα ατομική έκθεση της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΕΖΕΝΙΑ το φως υπάρχει παντού, διάχυτο, αληθινό, μπλε χρώμα που χαϊδεύει τον καμβά της και τον πλημμυρίζει θάλασσα. Εμμένοντας στην αναγνωρίσιμη, έντονη χειρονομιακή γραφή που χαρακτηρίζει το έργο της, καταλαμβάνοντας την επαναφορά της θερινής μνήμης με διάθεση εξπρεσιονιστική και ζωηρό, σαρκώδη χρωστήρα, ενσαρκώνοντας και μεταγλωττίζοντας επιδέξια την κίνηση σε χρώμα και φως, η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΕΖΕΝΙΑ απολαμβάνει εγκάρσια το θαλασσινό μπλε, μεταφέροντας στο θεατή την ψυχική ενέργεια, τη συναισθηματική διάθεση και τον εσωτερικό πυρήνα των έργων, προκαλώντας τον να μοιραστεί το ίδιο ολιστικό ευφορικο βίωμα που κινητοποιεί και την ίδια.

Πρόκειται για μια εντελώς νέα δουλειά της ζωγράφου, λιτή και ουσιαστική, συνδεδεμένη οργανικά με τα όσα έως τώρα την απασχολούσαν, μα αποτελώντας ώριμη, γοητευτική και δυναμική εμβάθυνση και εξέλιξή τους.

"Οι Λουόμενοι" της Α. Σεζένια στην ΑδαμαντίαH Αφροδίτη Σεζένια γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ το 1978. Είναι αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων το 2009 ήταν εισηγήτρια στον 1ο και 2ο κύκλο σπουδών του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Περάματος με θέματα «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ζωγραφική 19ος-20ος αιώνας» και «Νεοελληνική  Λογοτεχνία και Ζωγραφική 20ος αιώνας Μεταπολεμική Ποίηση – Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι» αντίστοιχα.
Έχει στο ενεργητικό της εννέα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή Δήμου Ερμούπολης Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, στην Α.Σ.Κ.Τ., στο Δήμο Περάματος, στη μόνιμη συλλογή της Διεξόδου (Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου), στη συλλογή Φικιώρη  και σε πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές.

Εγκαίνια : Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 , ώρα 20:00 Διάρκεια Έκθεσης : 29 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2024 Χώρος Tέχνης “ADAMANTIA” Νειμποριό ,Χώρα ’Ανδρου Τηλ: 22820 22324 Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 11:00-14:00 & 19:00- 22:00

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.