Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο κ.Δημήτρης Λοτσάρης ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η λειτουργία της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ενεργειακής κρίσης.
 
Το πιο σημαντικό: το επόμενο διάστημα , όπως έχει προαναγγελθεί, θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την διαχείριση των υδάτων, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους Δήμους.
Ο Δημήτρης Λοτσάρης πιστεύει ότι θα πρέπει να διατηρηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων, αφού αποτελούν τοπική υπόθεση.
Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, μπορούν να αντιμετωπιστούν με παρεμβάσεις, όπως:
-μειωμένο τιμολόγιο στην κατανάλωση ενέργειας από τους Δήμους για την κάλυψη των αναγκών αντλιοστασίων, γεωτρήσεων.
-ειδικό πρόγραμμα για την δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά.
-μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ο κ.Λοτσάρης επίσης προτίθεται να φέρει σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις της επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΕΔΕ, το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.