Φαίνεται ότι το θράσος η τοξικότητα και το απύθμενο ψέμα καλά κρατεί στην ομάδα της αντιπολίτευσης. Το σύστημα Θωμά-Λοτσάρη-Μπασαντή, θα ήθελε να επιβάλλει άλλον έναν “στρατιωτικό νόμο”, όπως επέβαλε στα συμβούλια τους ο κος Μπάλας.

Ας μη ξεχνάμε ότι, η λογοδοσία, μαζί με τη διαφάνεια, είναι βασικός πυλώνας κάθε δημοκρατικής διοίκησης και οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να μεταφέρουν θεσμικά στην αίθουσα της συνεδρίασης τις αγωνίες των δημοτών. Είναι ένας θεσμός όπου ο κάθε πολίτης θέλει να ακούσει τα πεπραγμένα της διοίκησης για διάφορα θέματα στα οποία υποβάλλονται ερωτήσεις

Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τιμήσουμε την διαδικασία και να δείξουμε στους πολίτες την πολιτική μας και το έργο μας. Σε μια τέτοια διαδικασία υπάρχουν κανόνες. Τους κανόνες τους βάζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Δηλαδή: Τίθεται το ερώτημα, δίδεται η απάντηση και η ανάπτυξη του θέματος. Ακολουθεί, αν υπάρχει, διευκρινιστικό ερώτημα και ξαναδίνεται απάντηση. Αυτή είναι μια τυπική αλλά και ουσιαστική διαδικασία, που γίνεται σε όλους τους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σίγουροι πως όλοι θα μπορέσουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ειδικά τώρα που είμαστε στην αρχή, θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες τι παραλάβαμε, από πού ξεκινήσαμε και πού έχουμε φτάσει. Δυστυχώς όμως, οι της αντιπολίτευσης προκειμένου να έχουν τον τελευταίο λόγο: Δεν θέλουν κανόνες. Δεν δέχονται καμία απάντηση. Δεν σέβονται την πρόεδρο και κανένα αιρετό της διοίκησης. Δεν σέβονται τους ακροατές και γενικά δεν σέβονται τίποτα.

Στο συμβούλιο της λογοδοσίας στις 4 Ιουλίου, προσπάθησαν οργανωμένα να δημιουργήσουν την απόλυτη αναρχία. Η ασέβεια, το θράσος, η τοξικότητα, η ειρωνεία, ήταν τα βασικά όπλα της ομάδας Θωμά-Λοτσάρη. Κυριαρχούσε ένα απίστευτο μένος. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι παρά τα όσα προσπάθησαν, ο λαός έδειξε στους εξουσιομανείς την πόρτα της εξόδου. Σε λίγες γραμές: -Έφεραν ΞΑΝΑ στο συμβούλιο το θέμα των σκουπιδιών, μέσω του κ. Τηνιακού, ο οποίος ως διά μαγείας, ήταν ΑΠΩΝ. Δεν άντεχε φαίνεται να ακούσει την άθλια κατάσταση που μας παρέδωσε με ένα καμένο δεματοποιητή και ένα ενεργό ηφαίστειο στο χώρο των σκουπιδιών. -Ο Κος Μπάλας κόπτεται για δια ζώσης συμβούλια και ήταν πάλι απών. Μιλάει για δημοκρατικές διαδικασίες και ήταν εκείνος που επέβαλε στρατιωτικό νόμο στα συμβούλια. Ήταν εκείνος που έκλεινε τα μικρόφωνα, εκείνος που έδιωχνε όποιον δεν του άρεσε από την αίθουσα, στα ελάχιστα διά ζώσης συμβούλια. Ήταν εκείνος που μόνιμα από την Σύρο προέδρευε στα συμβούλια. Εκείνος ο οποίος «άδειασε» τον συνδυασμό του το 2019 και έκανε το ίδιο το 2023 όπου παραιτήθηκε ξαφνικά και έφερε το χάος στα συμβούλια τους τελευταίους 3 μήνες. Εκείνος που στράφηκε δικαστικά εναντίον συνεργάτη του για να ξαναγίνει σύμβουλος, ενώ κάθε φορά μας λέει ότι αποχωρεί. Είναι εκείνος, που έπαιξε θέατρο στο χθεσινό συμβούλιο λέγοντας πως δεν ανοίγει το μικρόφωνό του για να ψηφίσει, με σκοπό να μας εγκαλεί ότι δήθεν το είχαμε κλείσει. Το ψέμα όμως έχει και όρια. -Ακούστηκαν από νέους δημοτικούς συμβούλους απίθανες εκφράσεις.

Αποκάλεσε κάποιους ως «ζώα», η κα Κασιδώνη, η οποία στη συνέχεια, απεκάλεσε ειρωνικά τον αντιδήμαρχο κο Τσαούση, «Σπυράκο». Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου γελούσε ειρωνικά, προκαλώντας τους πάντες. Κάποιοι νομίζουν ότι έχουν το ακαταλόγιστο και λειτουργούν χωρίς ίχνος ευγένειας και σεβασμού. Στη συνέχεια ξεκαθαρίστηκε το θέμα που έφερε σχετικά με την μείωση του ποσού μελέτης για δρόμο στον Πιτροφό. Σκόπιμα το διαστρέβλωσαν ή ήταν πλήρως ανενημέρωτοι, αφού καμιά μείωση δεν έγινε, σχετικά με την απαραίτητη μελέτη. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη, πληρώθηκε και κατατέθηκε στο πολεοδομικό σχεδιασμό όπως προβλέπεται. Εκτός και αν ήθελαν να καταναλώσουμε 30.000 ευρώ για μια μελέτη δρόμου 2 χλμ., όπως είχαν σχεδιάσει.

-Η κα Σαραβάνου, σε μια καθόλα επιτυχημένη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς στην κοινότητα Λαμύρων, όπου όλοι έδωσαν την ψυχή τους, την ενόχλησε που δεν έφαγε σουβλάκι. Αφού έλεγε αοριστολογίες και έκανε υποδείξεις εκ των υστέρων, ως καθηγήτρια Πολιτικής Προστασίας, σε άσχετη στιγμή αναφέρθηκε στον κ. Μπακέλα, ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου και σε θέματα Π.Π., όπου του είπε με απύθμενο θράσος, «είσαι πολύ λίγος για να σου μιλήσω».

Προφανώς και δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται και τι υπηρετεί. Και πρέπει να καταλάβει ότι η Πολιτική Προστασία δεν χωράει αλαζονεία και «πτυχία» από σεμινάρια. Στα έκτακτα φαινόμενα και στις καιρικές συνθήκες, είμαστε όλοι εκτεθειμένοι και χρειάζεται ετοιμότητα, οργάνωση και συνεργασία, για την αντιμετώπισή τους.

-Τον κ. Θωμά τον ενόχλησαν όλα. Επικεντρώθηκε σε παιδαριώδεις χαρακτηρισμούς και τακτικές. Τον ενόχλησαν οι ομάδες εργασίας που συστήνει ο Δήμος μας με εθελοντές, που θέλουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς. Τον ενόχλησε που ο υπεύθυνος Π.Π. του Δήμου κ. Τρανάκος, είναι εντεταλμένος σύμβουλος και όχι αντιδήμαρχος. Τον ενόχλησαν οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου. Τον ενοχλούν οι κανόνες στο συμβούλιο. Ποιον? Τον κο Θωμά ο οποίος επί 4 χρόνια ήταν ειδικός συνεργάτης με μισθό, οικονομικός σύμβουλος του κου Λοτσάρη και συμπεριφερόταν ως δημαρχεύων. Ο οποίος δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν, δεν ενημέρωνε κανέναν και έγραφε μόνο στο προσφιλές του site εναντίον όποιου έκανε κριτική, που δεν τον βόλευε. Ξεπέρασε τον εαυτό του προχθές, προκαλώντας τους πάντες λέγοντας τις γνωστές αοριστολογίες με ασύστολα ψέματα. Ο Πινόκιο ωχριά μπροστά του. Φανερά εκνευρισμένος γιατί όλοι μας καταλάβαμε τον υποκριτικό του λόγο, έφτασε σε σημείο να μιλάει τρεμάμενος, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψέματά του και να καλύψει την υποκρισία του.

-Τέλος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Λοτσάρης, ο μόνιμα είρων και γνωστός αλαζόνας, με την χαρακτηριστική χροιά συμπεριφοράς. Ανάμεσα στα άλλα ευτράπελα, είχε θέσει αίτημα να παρευρίσκεται ο πολίτης κ. Καμήλος. Πράγμα που έγινε. Τώρα έχει το θράσος να μας εγκαλεί επειδή ήρθε τελικά στο συμβούλιο. Ενώ αυτό είχε απαιτηθεί από την αντιπολίτευση, προκειμένου να εξηγήσει ο κ. Καμήλος, για την ανακύκλωση ρούχων που είχε αναλάβει από συγκεκριμένο εκτός Άνδρου εργολάβο.

Ο κ. Λοτσάρης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεύθυνος, ο οποίος φόρτωσε τον Δήμο Άνδρου με 980.000 ευρώ πρόστιμα. Επί ημερών του δεν λειτούργησε ποτέ η δεματοποίηση, όπως γινόταν επί 7 χρόνια πριν (2012-2019). Επί ημερών του κάηκαν τα πάντα στον ΧΑΔΑ, κάηκαν χιλιάδες δέματα, κάηκε και ο δεματοποιητής και γενικά «έκαψε» με τις μεθόδους του, την μοναδική θέση, που μπορούσαμε να διαχειριστούμε για λίγο τα απορρίμματα. ‘Ηταν εκείνος που δεν απαντούσε στις συστάσεις της υπηρεσίας Περιβάλλοντος, της ΕΑΔ, δεν προχώρησε την λύση ΧΥΤΥ επί 4 χρόνια και έτσι μοιραία ήρθαν τα μεγάλα πρόστιμα.

Είναι εκείνος που έχει επενδύσει στην πόλωση και την τοξικότητα. Είναι εκείνος ο οποίος μας προτρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο διαχείρισης που μας άφησε. Δηλαδή το απόλυτο χάος. Αυτή η αντιπολίτευση η χειρότερη με διαφορά στα κοινά της Άνδρου, προσπάθησε να μετατρέψει το συμβούλιο λογοδοσίας σε «αρένα».

Όταν κάποιοι επιλέγουν την πόλωση, την υποκρισία, τον λαϊκισμό και έχουν επενδύσει στην τοξικότητα, εμείς δεν θα τους κάνουμε την χάρη να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που επέλεξαν. Έχουμε πολλά να πράξουμε για την Άνδρο που υπηρετούμε…

ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν αρκούν τα τακούνια για να αναπληρώσουν το “χαμηλό ύψος” κάποιου που κοινωνικoπολιτικά ή εκπαιδευτικά υστερεί. Το κενό αυτής της αδυναμίας έρχεται να το καλύψει ο χλευασμός,η ειρωνεία, οι ύβρεις προς τον συνομιλητή αφού αδυνατεί η φαρέτρα των λογικών επιχειρημάτων να τον κατατροπώσει. Σ’αυτή την περίπτωση,τα ”φτερά της εξουσίας” αντί να ανυψώνουν το απαίδευτο άτομο, το προσγειώνουν γρήγορα στη συνείδηση των ψηφοφόρων του. Δώσε εξουσία αν θες να δεις τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.