Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα καθημερινά απορρίμματα μετατρέπονται σε κάτι όμορφο και χρήσιμο. Έναν κόσμο όπου οι πρακτικές του διαμορφώνουν ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο αύριο. Αυτό το όραμα βρίσκεται στην καρδιά του ECO PROJECT, που ξεκίνησε με αποφασιστικότητα η οικογένεια Ζέκκου, ιδιοκτήτες των Heliades Villas στην Άνδρο.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθεί ο παλαιός ιματισμός όλων των τουριστικών καταλυμάτων της Άνδρου, να ανακυκλωθεί και να μετατραπεί σε στιλάτες, υφασμάτινες τσάντες, προωθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και μειώνοντας στο μέτρο του δυνατού τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Eco project: Βιώσιμες τσάντες "για την Άνδρο!"

Η Έμπνευση

Η ιδέα αποτελεί έμπνευση ενός νέου ανθρώπου, της 16χρονης Κορίννας-Έλλης, η οποία είναι παθιασμένη με την προσφορά στην κοινότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Κορίννα-Έλλη, μπορεί να κατοικεί στο Λονδίνο, αλλά η αγάπη της για την Άνδρο, την οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι από 6μηνών, είναι τόσο μεγάλη όσο και η επιθυμία της να συμβάλει στη βιωσιμότητα του Τόπου.

Eco project: Βιώσιμες τσάντες "για την Άνδρο!"

Πώς Λειτουργεί το ECO PROJECT

Η ιδέα συνδυάζει την ανακύκλωση με τη μόδα και είναι απλή και αποτελεσματική:

  1. Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων της Άνδρου συγκεντρώνουν τα παλαιά είδη ιματισμού (σεντόνια, πετσέτες, καλύμματα κοκ) και αντί να τα πετάξουν τα προσφέρουν προς ανακύκλωση σε συγκεκριμένα σημεία που έχει ήδη ορίσει ο Δήμος Άνδρου.
  2. Στη συνέχεια η εταιρεία Cento, αναλαμβάνει να δημιουργήσει από το ανακυκλωμένο υλικό πάνινες οικολογικές τσάντες με τη σφραγίδα της Άνδρου.
  3. Και τέλος, οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, που πρόσφεραν ιματισμό, παίρνουν πίσω υφασμάτινες τσάντες και τις προσφέρουν στους επισκέπτες τους.
Χώροι συγκέντρωσης παλαιού ιματισμού:
  • Χώρα Στο Στάδιο. Πληροφορίες: Δημήτρης Μανδαράκας, 6930078456
  • Κόρθι ΚΕΠ Κορθίου Πληροφορίες: 2282360326
  • Γαύριο Πρώην Αγροτικός Συνεταιρισμός Πληροφορίες : Γεωργία Πέτσα, 2282360117
Το μήνυμα της Οικογένειας Ζέκκου:

Ως οικογένεια ριζωμένη στο όμορφο νησί της Άνδρου, νιώθουμε  βαθιά την ευθύνη να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη φυσική του ομορφιά του νησιού και για τις μελλοντικές γενιές. Το ECO PROJECT – CENTO FASHION δεν είναι απλώς μια πρωτοβουλία· είναι μια ειλικρινής δέσμευση προς την κοινότητά μας και το περιβάλλον. Στις Heliades Villas ανακυκλώνουμε ήδη τον παλαιό ιματισμό μας και δωρίζουμε στους επισκέπτες μας υφασμάτινες τσάντες με το σήμα της Άνδρου. Στόχος μας είναι να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρακτική από όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στο νησί μας.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε μια σημαντική διαφορά, δείχνοντας ότι ακόμα και μικρές δράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστική αλλαγή. Να διασφαλίσουμε ότι η Άνδρος θα παραμείνει ένας ανέγγιχτος παράδεισος για πολλά χρόνια. Η υποστήριξη και η συμμετοχή σας είναι κρίσιμες για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Eco project: Βιώσιμες τσάντες "για την Άνδρο!"

 Η Συμμετοχή σας είναι Πολύτιμη

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε τη διαφορά! Αν είστε ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος, μην πετάξετε φέτος είδη ιματισμού. Δώστε τον για ανακύκλωση και πάρτε πίσω όμορφες τσάντες. Μαζί, μπορούμε να προωθήσουμε την ιδέα ότι “Δεν Πετάμε Τίποτα” και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την Άνδρο μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.