Επί ταπητος τίθεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Άνδρου σε ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Άνδρου, προκειμένου να συζητηθεί το τί μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι: “Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) του άρθρου 7 του ν. 4447/2016 συνιστούν το 1ο και πλέον σημαντικό επίπεδο του πολεοδομικού σχεδιασμού της χώρας, δεδομένου ότι σε αυτό το επίπεδο καθορίζονται οι Οικιστικές περιοχές (ΟΙΚ), οι περιοχές παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (Π.Ε.Δ.), οι περιοχές Προστασίας (Π.Ε.Π.), οι περιοχές με ειδικό νομικό καθεστώς (Π.Ε.Κ.), καθώς και οι περιοχές ελέγχου χρήσεων γης (Π.Ε.Χ.).

Ειδικότερα με το ΤΠΣ Άνδρου επιχειρείται να καθοριστεί το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά προγραμματικά μεγέθη, τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, οι Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (Ζ.Υ.Σ.), οι ζώνες ειδικών πολεοδομικών κινήτρων, το οδικό δίκτυο, τα λοιπά μεταφορικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές, μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέτρα υποστηρικτικά της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση κάθε Δημοτικής Ενότητας”.

Ενημέρωση για το Τ.Π.Σ. Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.